今日收工,女友在Openrice 見到有間新店在荃灣區,所以等我放左工就一齊去試。我地去到樓下仲以為係商業大廈添,估唔到在midtown 有間食店麻辣豬手飯我見有豬手飯當然要試試,賣相不錯,開始時仲擔心會唔淋,但比想像中好好多,好淋😋,不過我自己唔係食得好辣,但幸好配合白飯都還可以,而且豬手分量都唔少豬大腸 + 雞翼好好味,我好鍾意食,好入味😄。雖然只係另外加的餸,但分量一d都唔少。沙薑手撕雞牛魔王日本烏冬有牛肉加牛丸,配料唔錯,但比較清,我覺得如果個湯濃d會更加好味跟餐仲有野飲我點左椰汁小紅豆,女友就叫百香果綠茶,我果杯係平日飲開的椰汁紅豆冰的味道。環境好幾舒服第一次黎都幾寧靜,可能附近無咩食店走的時候仲見到個櫃放左d麻辣的小食,我問老闆原來佢地如果有客人落單,佢地會拎埋去地鐵站俾客人,有機會下次試試。

麻辣豬手飯

豬大腸 + 雞翼

沙薑手撕雞

牛魔王日本烏冬

環境好幾舒服
第一次黎都幾寧靜,可能附近無咩食店

2020-10-20