📍 遇見您 (土瓜灣)土瓜灣漆咸道北423-433號怡輝大廈地下1號舖 開通咗屯馬綫之後,多咗經過土瓜灣,發現一間新開既餐廳,個名好浪漫特別小叫「遇見您」,係門口揭下餐牌睇,見有單點又有套餐,係有服務既西餐但又免加一!咁就入去試下,估唔到有驚喜🤩✨✨✨🥳🤩👉 香草忌廉紐西蘭青口💰$88😋😋😋😋.5/5香草忌廉紐西蘭青口,青口十分肥大肉厚,加上洋蔥同忌廉作調味,將青口嘅鮮甜味大大提升。身為海鮮控嘅我真係可以輕輕鬆鬆清曬一盤啦✨🤭🤭🐚👉 龍蝦汁蟹肉燴意大利飯💰$188😋😋😋😋.8/5🦞龍蝦汁蟹肉燴意大利飯,龍蝦汁多到十足泡飯咁,除咗本身啲飯用龍蝦汁煮,另外仲浸住上枱,幼滑濃厚嘅龍蝦味滲透到每粒飯粒,蟹肉已貼心地起晒肉,輕輕一挖就食到意大利飯中每粒米都充分吸引了濃湯的味道,而且啖啖蟹肉每一口都帶有幸福的感覺!💖✨👍🏻👉 Dinner set menu💰$298😋😋😋😋.8/5由鬆軟香甜嘅餐包配住非常之濃密香甜嘅南瓜湯,非常之creamy去開始我個dinner set!🩵 森巴醬焗蠔森巴醬微辣,蠔味香濃!好鍾意佢哋呢隻醬汁,味道同蠔係咁夾,辣辣地又濃味好滋味✨🤩蠔又大又肥!入口蠔肉肥美,正👍🏻
📍 遇見您 (土瓜灣)
土瓜灣漆咸道北423-433號怡輝大廈地下1號舖

💰$298
😋😋😋😋.8/5
🩵 森巴醬焗蠔
🩵香煎三文魚配伏特加牛油
🐟 香嫩煎三文魚令人隨延三尺,金黃脆皮,三文魚扒厚切大大塊,廚師的精準技巧,做到魚皮外脆,魚身熟度剛好,外香里嫩,鮮美多汁!伴碟蔬菜🥬都非常之豐富!而且個薯蓉非常之滑!清碟✨✨😋😋😚
🩵 精選甜品(櫻花和菓子🌸)

回頭: yes!!! 始終土瓜灣舊區比較少有這種高質西餐廳,裝修頗有格調而且明亮,食物質素同服務都好好,整體黎講性價比好高🤩每人二三百蚊就食咗好多款式嘅嘢食,而且地方坐得舒服唔會太逼,絕對推薦俾各位街坊!!!🤭✨