呢間係我睇人哋嘅post&其他平台,望到讚成咁樣,又二星,點解我未去過,同埋點解我冇預備去。原來一睇返OpenRice,呢一間淨係做晚市,因為而家咁樣迫於無奈開既Lunch。(個人控制卡路里,唔會係出面食晚餐)再上佢FB page睇,天呀,而家有lunch,即wasp book。用中文預約但對方要求英文對話,後尾再睇原來係日籍既😅😅😅一有得book就好緊張好趕咁,因為我個人係想好快食到,等一兩個月真心會謝左。當日lunch menu 包好味,芝士醬好正。佢有講兩種都係自己整嘅。中途有俾另一個包俾我,但我驚食唔晒無要到。呢餐既份量係較細既,我細食啲都應該要第二個包😂。好味,係正正路路拼湊好材料咁既味道,唔係驚喜,係可以幻想下咁樣材料夾埋咪咁嘅味囉個種前菜黎講都叫大份,比起差唔多價位既話好味,意粉份量太少;手製好好咬口😭。俾多三四條我先覺得係正路份量(意思係貴啲既餐廳份量少,佢真係太少😂),海膽都鮮甜既,但唔係最高質個種。溝埋啲昆布,好日式味道,好好味。食緊呢個知道呢餐飯差唔多完,食唔飽,仲想問返佢哋攞一個麵包,同埋因為個芝士醬真係太好食。龍蝦好鮮甜,貴野好品種。個人味覺唔係好銳利,見識唔
用中文預約但對方要求英文對話,後尾再睇原來係日籍既😅😅😅

當日lunch menu

前菜黎講都叫大份,比起差唔多價位既話

龍蝦好鮮甜,貴野好品種。個人味覺唔係好銳利,見識唔多,個下覺得似而家喺屋企食緊「救救澳龍」差唔多嘅鮮甜😂。但呢度配佢既汁同技術當然好會好啲。上菜係主廚上,會介紹吓,👍🏻。
我見到佢個source有啲油,我仲想唔點啲汁食,開頭一細啖剩食無點汁,第二啖點左佢既汁。卡路里?算啦算啦一餐半餐咁抹乾淨晒個碟😂😂😂😂😂。食到一半主廚又拎個龍蝦熱狗仔出黎,好得意

食完我就飽左,無再企圖問麵包😂
兩啖難趙既份量,應該分三啖食(對我黎講)

好味,一細杯俾你清口既花果茶?唔記得係咩材料。淨係記得好細杯好味,都爽口,想再要多杯😂
甜品,雪糕加蘋果批。我唔鍾意食甜野都係是但食一兩啖就算。

滴漏咖啡,present得好好,仲有朱古力慕絲,佢應該有加啲東南亞嘅香葉,唔知係咩,都係了一細啖試下味。
服務超好,嗰日主要係老闆娘同埋另一個一籍女侍應。係日本,松屋既服務都好好啦,更何況係呢種餐廳,唔怪得咁多好評。我六點後食野唔多,唔會出去食呢啲咁既野。
我睇返點解勁好評都無放佢去想去既list ,原來只做晚市。
食完種應覺係貴左啲,同類水平餐廳lunch黎講;但再睇返食材,又無人地咁係咁 add on之類,係好值既👍🏻
如果大吉利是仲要開午市我會再去🥲。(please don’t)