平時都會去銅鑼灣Urban Coffee Roaster 員杯啡,食晚飯都係首次。晚間時段餐廳內全team 職員全男班,人流比日間少好多,乎合我我想靜靜地同朋友食餐飯。用App 點餐後,基本上飲品和食物都火速奉上。先奉上熱呼呼的紅菜頭湯雖然是素湯也有其獨特的味道,蔬菜的甜味是自然地流露。英式炸魚薯條$118店員奉上時已feel 到炸魚的熱力,但只得一件炸魚,實在有啲小,炸粉薄但不鬆脆,入口亦頗油膩;炸魚下是大量炸粗薯條,薯條有薯仔味,反而比炸魚更好吃。手打和牛漢堡 配薯條加購 牛油果 $15餡料有煎到超香脆煙肉、生菜、大蕃茄、醬汁等,份量十足。和牛漢堡帶焦香,有內汁、牛味濃水準不錯,PASS !紅桑子朱古力批$68其貌不揚,朱古力味道超濃郁,紅莓醬、大蕃茄甜中帶微酸,平均朱古力甜膩,餅底也是朱古力脆脆,味道一致,甜而不膩,好味無糖飲品「熱薑黃檸檬薑茶」調教合適的薑黃粉,沒有太多的苦味,也沒有薑的辛辣感,飲後一杯就是一杯暖胃養生飲品。送單過來的是位靚仔小鮮肉,冇扮韓仔Look,亦冇過份裝扮,令姐姐嘗心悅目🫶🏻🤩

用App 點餐後,基本上飲品和食物都火速奉上。

先奉上熱呼呼的

紅菜頭湯
雖然是素湯也有其獨特的味道,蔬菜的甜味是自然地流露。

英式炸魚薯條$118

炸魚下是大量炸粗薯條,薯條有薯仔味,反而比炸魚更好吃。

手打和牛漢堡 配薯條

加購 牛油果 $15
餡料有煎到超香脆煙肉、生菜、大蕃茄、醬汁等,份量十足。
和牛漢堡帶焦香,有內汁、牛味濃水準不錯,PASS !

紅桑子朱古力批$68

無糖飲品「熱薑黃檸檬薑茶」

🫶🏻🤩
  • 手打安格斯牛肉漢堡配薯條