唔係間間Coffee Shop都一定飲到Hand Drip手沖咖啡,而今日喺屯門竟然誤打誤撞搵到間咖啡店可以飲到手沖咖啡,而且咖啡選擇都好多♪(´ε` ) 咁難得就緊係要試返杯Hand Drip啦!首先都講下Cafe嘅環境,以灰,白為主調,俾人相當舒適,簡約利落嘅感覺。雖然面積唔大,但都約有5枱坐位而且唔會坐得迫(-_^) 同友人坐咗係近門口嘅位置,仲可以睇到店長手沖咖啡☕️ ▧ Dirty店長貼心提醒唔需要攪勻飲用,飲到shot同奶嘅層次感,推薦^ω^▧ Hand drip - COSTA RICA CANET MOZART手沖咖啡,最令人浸醉既除左喺咖啡本身既味道多變,最令人享受嘅,就喺望住店員,好認真咁磅重,磨豆,悶蒸,注水,再睇住啲咖啡一滴一滴咁提煉出黎,好有滿足感。呢個過程比到我一種好治癒,好relax嘅感覺。講返咖啡本身,咖啡屬於淺培豆,果實喺用蜜處理法處理,所以酸甜感都好豐富,未入口已經聞到果香味。一入口嘅瞬間,果香味充滿口腔,酸性唔會拿喉,入口舒服,層次亦豐富,有著丁點淡淡玫瑰花香。▧ 整體來說,環境舒服寧靜,咖啡選擇多(即使手沖咖啡亦有多種選擇),配上幾塊甜點或是曲奇,

Dirty

▧ Dirty

▧ 整體來說,環境舒服寧靜,咖啡選擇多(即使手沖咖啡亦有多種選擇),配上幾塊甜點或是曲奇,在這裏小休一回,確是唔錯。
2021-06-02
Dirty