2008-02-21 5 瀏覽
同事CL話呢間d lunch set幾好,於是昨天就同佢一齊去,原來間野都幾隱蔽,而且仲有兩個門口,一個好似後門的正門&一個好似正門的後門...哈哈入到去覺得幾日本feel&都算ok大,而且仲有沙發位tim,但d就排得都好密,被安排坐到一間房中最角落位置,想食魚生又想食飯,但係又唔想食魚生飯,於是就叫咗銀雪魚西京燒定食($140),同事就叫咗天婦羅烏冬定食($140)我的銀雪魚西京燒定食:蟹籽沙律-普普通通,無咩特別魚生(三文魚x2+油甘魚x2+甜蝦x1)-好,因為夠新鮮銀雪魚-好細件(係"碗屋"的三分一),燒到面頭脆卜卜,可惜有d腥&膩飯-唔知咩咩蒸飯,初頭食感覺有d怪,食落又ok wor,有d似甜鼓油撈菜飯^^味噌湯-食哂d野先飲都仲熱辣辣,豆腐滑嘟嘟...正蒸旦-唔夠滑但好足料,所以唔係好多旦紅豆雪糕-好好味,大大粒紅豆同事CL的天婦羅烏冬定食-蟹籽沙律+手卷+雜錦天婦羅+烏冬+紅豆雪糕(唔知有無數漏呢???)同事CL比咗d烏冬我試,ok wor,都幾好味&仲好彈牙tim,但係點解個湯咁似出前一丁麻油麵ga???由於坐死角位而且係房所以同事CL要行出去落order,而且仲要成日都

我的銀雪魚西京燒定食:
蟹籽沙律-普普通通,無咩特別
魚生(三文魚x2+油甘魚x2+甜蝦x1)-好,因為夠新鮮
味噌湯-食哂d野先飲都仲熱辣辣,豆腐滑嘟嘟...正
蒸旦-唔夠滑但好足料,所以唔係好多旦
紅豆雪糕-好好味,大大粒紅豆

由於坐死角位而且係房所以同事CL要行出去落order,而且仲要成日都無人入黎,好多時都係因為要傳菜or執先會入黎,然後比人叫住,唔夠主動,呢度要扣分呢!!!

以佢呢個位置黎講其實都算貴ga,不過d野食真係好新鮮熱辣,所以都ok既,而且今次係同事CL請的^Q^
多謝哂^_^