2014-02-16 1990 瀏覽
芫茜皮蛋湯 $98芫茜皮蛋湯只係一個好簡單嘅湯,一般黎講我屋企有時都會煲黎下一下火。即使我去啲$100+嘅任食火鍋,呢個湯底亦未試過出問題。可惜今次呢個芫茜皮蛋湯真係令人太失望!完全只係有清湯味,皮蛋味?芫茜味?無呀!唔係見到湯入面有芫茜同皮蛋,我真係以為黎錯左個清湯。之後見煲到無乜湯,侍應幫忙加“水”,成個湯變得更淡!絲苗白菜餃 $52餃子皮已經雪到黃哂,外觀已經唔討好。食落完全無味之餘,豬肉亦有小小韌。羊肉 $88切得比一般火鍋店厚。只係淥到啱啱熟就拎起,有小小韌。我本身係鍾意帶有羶味嘅羊肉,但係呢到嘅羊肉只係得個羶字,一啲羊味都無。蒜泥白肉 $58我完全唔知完來蒜泥白肉有分上海版同四川版!呢到竟然係四川版!一上枱見到成碟都係辣椒油已經心感不妙,好彩白肉片卷住青瓜條解辣!可惜所謂嘅蒜泥白肉只有辣椒油嘅辣味,蒜味只係得小小。
芫茜皮蛋湯 $98

絲苗白菜餃 $52