2021-01-30 718 瀏覽
好耐冇去灣仔行吓,所以就走咗去囍帖街嗰頭行吓,行吓行吓有啲肚餓,路過見到有間新開嘅日本餐廳,見到門口個午餐,嘩,好似好抵食咁喎,於是就入去試吓啦間餐廳真係好似日本嗰啲咁,要響門口嘅自動售賣機入錢買飛仔,不過會有職員幫手嘅,對於年長少少嘅屋企人來講,佢哋覺得咁樣好得意好新穎雖然餐廳叫牛極,理論上應該食牛會好啲,但係因為我本身唔食牛嘅,所以就叫咗個鰻魚午餐,我屋企人就叫咗個黑豚腩片每一個午餐,會跟一款日式沙律,有熱湯,同埋日本米飯,以自助形式自行加添(不過,留意返疫情期間如果離開座位嘅時候係需要帶返口罩嘅,職員係會留意住個情況㗎!)上菜嘅時候,無論你叫咗鰻魚定豚肉,佢都會放響熱石上面,保持住溫度,一路食,一路都仲係熱辣辣㗎,冬天嘅時候食真係超正而我食嘅鰻魚,由於有魚油嘅關係,一路熱住佢,啲魚油一路滲出黎,D魚香味真係超好送飯呀 媽啊~我覺得我吸收咗好多Omega3啊响牛極叫鰻魚,我相信啲人一定話我係傻,但係食過你就知其實佢嘅鰻魚一樣做得好出色

鰻魚
2020-12-26