2020-06-17 3801 瀏覽
呢日仔仔生日一於出去食飯慶祝吓,順便俾個藉口自己唔使煮餐廳做足防疫三步曲,除了量體溫及備有酒精搓手液外,最特別是用這部機為客人全身蒸氣消毒,感覺安心得多鮑魚/和牛一入座就每位送上鮑魚及宮崎和牛;鮑魚肉厚鮮彈,和牛油脂豐腴,入口脂香四溢每枱附近都有流水蝦道方便食客,從流水道夾起大頭蝦再放入冰桶冰暈,要冰暈咗啲蝦先可以放在爐上燒,否則啲蝦會彈走,到時真喺生蝦咁跳啦電烤爐分上下兩層,職員好細心指導我哋先將蝦鬚及兩隻鉗剪掉,這樣才可以排得密啲,防止熱能流失同時令到下層的食物快啲熟職員又教我哋可以將蝦蘸點鹽來烤可以帶出蝦的香味,烤出來的蝦真的香好多,鮮甜彈牙,食不停口每隻蝦都非常爆膏,橙紅色的膏入口甘香鮮味,懶理膽固醇,食咗先算餐廳除了主打蝦外,仲有其他海鮮供應,包括沙白及即開元貝、象拔蚌仔;沙白肥美無沙,元貝及象拔蚌仔新鮮彈牙,加埋我哋自製咗嘅蒜蓉牛油落去燒就更加惹味除了海鮮外,餐廳都有肉類同蔬菜供應,單喺雞翼就有六款口味選揀餐廳同時提供熟食,有烤台灣腸、關東煮、炸物、燒賣,仲有蒜蓉、香辣兩款熟蝦選擇,等緊蝦熟嘅時候都唔怕肚餓飲品、甜品無限供應,食埋泰式雪糕球就超滿足啦
呢日仔仔生日一於出去食飯慶祝吓,順便俾個藉口自己唔使煮

鮑魚/和牛

飲品、甜品無限供應,食埋泰式雪糕球就超滿足啦

2020-06-01