2016-06-11
😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡其實一餐飯要食到每5分鐘就俾人趕走一次....就算係幾好食, 都吃不下嚥⋯⋯更何況根本冇想像中咁好食,你要靚嘅花膠雞湯底九龍城好多打邊爐都有,佢啲食材OK,但不至於好吃到要非去不可囉⋯⋯事原小弟返香港同朋友聚舊,book左張枱6:45,寫明兩個鐘還枱。雖然兩個鐘打邊爐係好趕,不過見open rice 啲食評講到咁好食咁都去試下啦~我地最終七點到,個阿姐已經即該提我地'八點半交枱'。八點半?點解八點半?個阿姐不停重複你地遲左,計book枱時間起。我知,我就係book六點九咁兩個鐘唔係八點九咩?個阿姐當耳邊風只係不停重複八點半八點半~ 算!叫到一枱野:花膠雞煲-其實太誇張,一睇就知係次花膠。九龍城火鍋頭堅好食好多!黑柏葉-好似擺過夜咁,一啲唔新鮮豬腰-真係一絕!未見過有人超厚切豬腰!牛肉豬肉-一般,不過不失午餐肉-懶型用西班牙黑毛豬午餐肉一份$78,但梅林牌好食好多~脆鯇-係咪應該起清啲骨?超多骨海鮮-七點半有不少海鮮已經賣完,蟶子唔夠大隻,芒蜆唔夠肥,食海鮮都係推介'高流灣'!最好食係皇帝菜啦,最正常,菜有菜味👍🏻😂野食唔再講(根本冇特別好講)不過都食到一肚氣!七點
其實一餐飯要食到每5分鐘就俾人趕走一次....
就算係幾好食, 都吃不下嚥⋯⋯
叫到一枱野:
黑柏葉-好似擺過夜咁,一啲唔新鮮
豬腰-真係一絕!未見過有人超厚切豬腰!
牛肉豬肉-一般,不過不失
脆鯇-係咪應該起清啲骨?超多骨
最好食係皇帝菜啦,最正常,菜有菜味👍🏻😂
野食唔再講(根本冇特別好講)不過都食到一肚氣!
七點攞枱七點三開始滾未夠八點走黎同我講LAST ORDER!?!? 跟住每五分鐘就有一個人走黎提我地八點半交枱!八點二比張單我地汽水都唔可以叫多枝!一枱五個人好大壓力只可以不停將啲野倒落個煲再倒落個口!偈都冇得傾相都冇影一張!八點半再走黎催,我再解釋我地係book六點九一様冇人理,個煲仲有好多野咁點先?最終三四個人企係度我都冇mood再繼續坐,一企起身就有人成個煲搬走!我個口仲咬住舊菜⋯
佢話出面好多人等,一係有鬼,但我數極都唔過十個!入面仲有兩張空枱!點解唔可以flexible 啲?真係好激氣!
同場仲見到盧覓雪係第二張枱早過我地起單,但係我地走佢都冇人趕,又係特事特辦啦!
今時今日咁嘅服務態度,食飯要食到俾人趕走真係食龍肉都冇味
想慢慢享受食嘢嘅人,呢間打邊爐絕對唔啱你!
PS: 發覺呢度有幾個Post都係講緊佢哋趕人走