Master Room @masterroomcafe 📍:觀塘偉業街223號宏利金融中心地下🚗:觀塘地鐵B2出口 步行10分鐘📞:+852 5579-7525💲:~HKD140/head for teaFood quality✔️:傳統西班牙蛋餅、 Hojicha Cheesecake👌🏼:Iced single origin chocolate(75%), Cold Brews總結:😋朋友由佢牛頭角分店食到呢間觀塘分店 到現時兩間都要執了 所以就係18號前嚟同佢道別下 所以都導致我咁快寫🤣😋一間頗大間嘅cafe 食物款式無論鹹甜點 咖啡☕️選擇都幾多下 最特別係佢竟然有冇咩cafe提供嘅蛋餅🥞 所以即心心眼咗叫咗嗰傳統西班牙蛋餅 出到嚟都唔失望 好食 而且偶爾有拉絲效果 材料好豐富 食到煙肉 洋蔥🧅 甜椒 薯仔同芝士 而且配埋粟米湯及沙律 雖然唔係話一口驚豔之作 但愛蛋人士必叫😋佢嘅Hojicha Cheesecake好好食 我敢寫包單好食過市面九成賣焙茶蛋糕嘅cafe+ig shop 焙茶味極濃得嚟又唔會膩 連我呢啲唔多好茶嘅人都鍾意食就知佢出色了👍🏼🤔️其實佢嘅咖啡比較出名 見佢選擇
Master Room @masterroomcafe
📍:觀塘偉業街223號宏利金融中心地下
🚗:觀塘地鐵B2出口 步行10分鐘
📞:+852 5579-7525
💲:~HKD140/head for tea

Food quality

總結:

🤔️其實佢嘅咖啡比較出名 見佢選擇都多 但可惜我倆都麻麻地 所以叫咗杯Iced chocolate同cold brews 就正正常常地麻麻地🤨

🤔️單睇價錢可能偏貴 但佢唔收加一 所以賣單計埋條數可能仲平過一般cafe

🤔️環境大坐得舒服😌衛生同員工就正正常常

😨位置真心偏遠 近觀塘海濱熟食中心前面 so主要客源都係樓上嘅保險agent 但佢哋長期走咗出去詐騙啲客仔 唔怪得冇咩生意🥲 希望佢快啲捲土重來啦

• 西班牙蛋餅
  • Hojicha Cheesecake