2021-03-17 1212 瀏覽
最近觀塘近海傍位置開了一間新的咖啡室,隔間開揚,又帶一點工業風,間隔舒適寬敞,打卡一流。由於已看刨過一些餐廳相關的文章,筆者在點餐時也備註了一下,請咖啡師用海水藍的杯子給我拉花,好讓筆者打卡時可以盡情發揮,同時也增加了滿滿的仙氣感。Caffe Latte $38 (跟餐可以半價加購,即$19)未喝第一口已被咖啡的外觀吸引,加了不少分數。味道方面,咖啡香滑,味道正合筆者心意。朋友同樣點Latte, 咖啡師細心的特意挑選另一顏色的杯子給我們打卡,紫色的玻璃杯感覺時尚、高雅。前菜可以選擇沙律或是日餐湯(南瓜湯)筆者選了沙律,沙律菜新鮮,加上一點油醋汁,清新開胃。📍冬陰功帶子蝦意粉 $128主菜方面,這是一道比較特別的主菜,西式食材揉合泰式口味,卻融合得特別到位。冬蔭公的微酸帶辣,加上香料的配合,吃前加一點青檸汁,可以說結合得精彩絕倫。加上意粉的大蝦帶子都十分新鮮,份量亦不少,愛吃辣的朋友謹記一試。📍西班牙蛋餅 $108另一道要推介的美食是西班牙蛋餅,蛋餅烘得色澤金黃,切開蛋餅時可感覺到蛋餅外鬆內軟,內裡有筆者十分喜歡的薯仔粒和煙肉,加上香濃的芝士,味道讓人一試難忘。📍黑松露大啡菇安格斯牛肉漢

前菜可以選擇沙律或是日餐湯(南瓜湯)
筆者選了沙律,沙律菜新鮮,加上一點油醋汁,清新開胃。

📍冬陰功帶子蝦意粉 $128

📍西班牙蛋餅 $108

📍黑松露大啡菇安格斯牛肉漢堡配薯條 $128
這道漢堡賣相極其吸眼度,黑色的漢堡包夾著新鮮的大啡菇,唯比較遜色的是牛肉漢堡排比較薄,是牛者意料之外,因為牛肉的份量少,大啡菇的鮮味會稍稍蓋過牛肉,而漢堡的醬汁和芝士則大大提高的整個漢堡的味道。

這是黃色商家的記號吧! 也是筆者光顧這餐廳的一大原因。

餐廳採用落地玻璃,透光度高。

👅 味道:4.5/5
2021-03-15
  • 西班牙蛋餅
  • 冬陰功帶子蝦意粉
2021-03-14 380 瀏覽
Classic Homemade Waffles (Maple & butter) $68窩夫烘得好香脆,內裏唔夠鬆軟,搽少許牛油,淋上楓糖醬,味道正常,但食落有啲乾,驚喜欠奉但廚師有誠意地為我手寫生日牌,加返少少分(Miffy蠟燭係好朋友事先為我準備的)Omelette Frittata the Classic $88 蛋餅原個pan上,一唔覺意會燙襯手,但好處係可以慢慢打卡後,仍然熱辣辣材料不多、主要係薯仔粒、洋蔥同煙肉碎,薯仔太大多,一切開就同蛋餅分離整個蛋餅味道偏淡,蛋味唔係好重,濕潤多少少會比較好Photographer’s signature (American & ChocolatRouge Wine) $44睇個名以為打卡靚,實情係普通咖啡未搞勻前有少少混濁,味道偏酸,唔槳咖啡嘅我勉強飲左大半杯Single origin chocolate (hot) $46侍應話今次係用左Peru朱古力豆朱古力帶酸味,甜度較低,幸好杯具賣相搭夠,適合打卡整體而言,食物飲品質素一般,但環境、設計風格適合打卡,中午有陽光照射入餐廳好舒服,影相📸️亦好靚

廚師有誠意地為我手寫生日牌,加返少少分
(Miffy蠟燭係好朋友事先為我準備的)
自家製窩夫
Classic  Homemade  Waffles

整個蛋餅味道偏淡,蛋味唔係好重,濕潤多少少會比較好
Omelette Frittata the Classic

睇個名以為打卡靚,實情係普通咖啡
未搞勻前有少少混濁,味道偏酸,唔槳咖啡嘅我勉強飲左大半杯

侍應話今次係用左Peru朱古力豆
朱古力帶酸味,甜度較低,幸好杯具賣相搭夠,適合打卡
Single origin chocolate

2021-03-13
2021-03-05 1747 瀏覽
🇭🇰💛Master Room最近觀塘區愈開愈多良心小店💛👩🏻👧🏻都有好幾間想去wfh💻偷偷溜出去🤣🤣黎到記得揀window seats 呀日光影相真係靚好多🌞🌞lunch hour 黎到都滿座 lunch menu 選擇唔算多👀不過都有齊主食飲品甜品比你揀✔️主食就包沙律🥗/餐湯🍲+茶🍵轉其他飲品☕️🍹有半價🍳Omelet Frittata the Classic西班牙蛋餅 (💰$108)用熱🍳上👩🏻唔小心掂到都幾痛 大家要小心好少會見到一個蛋餅做主菜 其實都夠飽😆蛋餅唔會乾身 中間仲好濕潤仲有薯仔粒🥔同煙肉碎🥓口感幾豐富帶點拉絲🧀蛋味🥚都幾香 不錯但未至於去到唔食唔得既地步🍝Carbonara 水波蛋卡邦尼意粉(💰$118)因為想等埋蛋餅一齊合照 都放左一陣先食要讚既係放耐左都仲幾creamy芝士🧀落得幾重手 意粉顏色較黃不過意粉口感差少少 🤏🏻利申可能係我地放耐左咋🤣煙肉🥓較咸身但唔算好香 整體不過不失👌🏻☕️Crispy Sweet Cappuccino (💰$22)面頭層焦糖燒得幾靚😍😍不過焦糖味唔算好特出咖啡味都差少少 有少少似飲緊三合一唔太有奶泡感 不過價錢都算係咁😂🧊Iced
🇭🇰💛Master Room
蛋餅唔會乾身 中間仲好濕潤
仲有薯仔粒🥔同煙肉碎🥓口感幾豐富
帶點拉絲🧀蛋味🥚都幾香 不錯但未至於去到唔食唔得既地步
Carbonara
🍝Carbonara 水波蛋卡邦尼意粉(💰$118)
因為想等埋蛋餅一齊合照 都放左一陣先食
不過焦糖味唔算好特出
咖啡味都差少少 有少少似飲緊三合一
唔太有奶泡感 不過價錢都算係咁😂
Iced Caramel Latte
🧊Iced Caramel Latte (💰$23)
兩杯都係焦糖味
反而凍latte好飲過Cappuccino🙊
雖然咖啡味唔濃但焦糖味出啲
飲落是易入口的coffee 岩哂少飲咖啡的👧🏻
2021-02-25
Iced Caramel Latte
  • 西班牙蛋餅
A nice cafe like Master Room definitely brightens up a commercial building. To be honest, I would not visit this commercial building (which is 10-minute walk away from MTR station) if not for Master Room.And the walk is definitely worth it. Master Room not only serves great coffee and food, it also has a very cozy dining environment. Best of all, the waiters and waitresses are all very friendly and helpful!It was a rainy and gloomy afternoon, but window seats in Master Room still keep their char
It was a rainy and gloomy afternoon, but window seats in Master Room still keep their charm, you just need to shift your focus from people watching to interior design adoring.
Love these fauna tiles on the floor and the tiles on the bar table so much!
Latte
This cup of Latte brought so much enjoyment! The coffee itself was very decent with a smooth body. The coffee cup and saucer are definitely artsy! The square base got my heart instantly! Fancy isn’t it?
Omelet Frittata the Classic
This grizzly hot Omelet Frittata the Classis brought so much comfort too! An oven-baked omelet made with bacon, potatoes, onion, mozzarella and sweet pepper is a guaranteed comfort food, especially when it’s rightly flavoured and perfectly baked! Perfect for a chilly afternoon.

Definitely coming back again for coffee and all-day breakfast plate!
2021-03-04
Latte
Omelet Frittata the Classic
太喜歡這裏的天然光了☀️~很難得今天中午陽光普照 也難得我們坐到了窗口位置🤚🏻裝修和小擺設也是 超!級!文!青!工業風之中又帶點小清新的感覺🍃如果可以我想坐一日(被打).𝙵𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 𝚑𝚔.𝚏𝚘𝚘𝚍𝚖𝚊𝚙 𝚏𝚘𝚛 𝚖𝚘𝚛𝚎 𝚏𝚘𝚘𝚍🍽.全日窩夫套餐 $𝟷𝟷𝟾好豐富嘅配搭😍😍每種配料嘅份量都幾多~黑松露炒蛋入口十分綿滑😇窩夫外脆內軟整得好好食不過唯一小小嘅不足係如果可以有啲𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖 / 蜜糖 之類可以沾會更加好💖套餐仲有煙三文魚,黑醋沙律,什菌,香草腸同焗豆~性價比超高🤪水波蛋卡邦尼意粉 $𝟷𝟷𝟾 ( 𝙻𝚞𝚗𝚌𝚑𝚜𝚎𝚝 )賣相打卡𝚊𝚋𝚕𝚎之餘!仲好好食🤤意粉軟硬度剛剛好 而且個汁好𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢連埋水波蛋 再配濃濃嘅芝士味同煙肉成件事好完美🤭𝚃𝚛𝚒𝚙𝚕𝚎 𝙲𝚑𝚘𝚌𝚘𝚕𝚊𝚝𝚎 𝙼𝚞𝚏𝚏𝚒𝚗 $𝟸𝟼蛋糕超香朱古力味🍫入口濕度剛剛好 食落好綿好鬆軟!仲有好多朱古力醬~超邪惡😍😍𝙵𝚕𝚊𝚝 𝚆𝚑𝚒𝚝𝚎 $𝟺𝟸入口香滑 但覺得稍為酸左啲🥺𝙴𝚊𝚛𝚕 𝙶𝚛𝚎𝚢 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝙲𝚕𝚘𝚞𝚍 $𝟺𝟶上面嘅奶泡都打得幾滑特別嘅係𝚎𝚊𝚛𝚕 𝚐𝚛𝚎𝚢 𝚝𝚎𝚊外加嘅淡淡𝚛𝚊𝚜𝚙𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢味~好𝚛𝚎𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑𝚒𝚗𝚐!不過
太喜歡這裏的天然光了☀️~
很難得今天中午陽光普照 也難得我們坐到了窗口位置🤚🏻
裝修和小擺設也是 超!級!文!青!
工業風之中又帶點小清新的感覺🍃
如果可以我想坐一日(被打)

全日窩夫套餐 $𝟷𝟷𝟾
好豐富嘅配搭😍😍
每種配料嘅份量都幾多~
黑松露炒蛋入口十分綿滑😇
窩夫外脆內軟整得好好食
套餐仲有煙三文魚,黑醋沙律,什菌,香草腸同焗豆~
性價比超高🤪
全日窩夫套餐

水波蛋卡邦尼意粉 $𝟷𝟷𝟾 ( 𝙻𝚞𝚗𝚌𝚑𝚜𝚎𝚝 )
賣相打卡𝚊𝚋𝚕𝚎之餘!
仲好好食🤤
意粉軟硬度剛剛好 而且個汁好𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢
連埋水波蛋
再配濃濃嘅芝士味同煙肉
成件事好完美🤭
水波蛋卡邦尼意粉

𝚃𝚛𝚒𝚙𝚕𝚎 𝙲𝚑𝚘𝚌𝚘𝚕𝚊𝚝𝚎 𝙼𝚞𝚏𝚏𝚒𝚗 $𝟸𝟼
蛋糕超香朱古力味🍫
入口濕度剛剛好 食落好綿好鬆軟!
仲有好多朱古力醬~
超邪惡😍😍

𝙵𝚕𝚊𝚝 𝚆𝚑𝚒𝚝𝚎 $𝟺𝟸
入口香滑 但覺得稍為酸左啲🥺
Flat  White

𝙴𝚊𝚛𝚕 𝙶𝚛𝚎𝚢 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝙲𝚕𝚘𝚞𝚍 $𝟺𝟶
上面嘅奶泡都打得幾滑
好𝚛𝚎𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑𝚒𝚗𝚐!
不過就細杯左啲 勁快就飲完

#hkfoodmapcafetour
#hkfoodmap觀塘

全日窩夫套餐
水波蛋卡邦尼意粉
Flat  White
2021-04-29 28 瀏覽
星期日嘅朝早黎到呢間喺觀塘嘅cafe食個靚早餐💕呢間cafe地方闊落,又有落地玻璃透光,令人想喺度慢慢度過一個上晝🥰而且一早人流唔算太多,可以靜靜地同朋友傾下計🤩Tiramisu Waffles本身對呢個waffles好期待,但係個tiramisu口感有啲奇怪,食落又唔似tiramisuDirty 呢杯Dirty嘅espresso同奶嘅比例啱啱好Waffles All Day Combo估唔到Waffles同All  day  breakfast 係咁夾,如果份量可以再多啲就好!

Tiramisu Waffles
Tiramisu  Waffles

呢杯Dirty嘅espresso同奶嘅比例啱啱好

Waffles All Day Combo
Waffle  All  Day  Combo

Waffle  All  Day  Combo
2021-04-29 0 瀏覽
是日同朋友一齊放假,諗住支持一下黃店,揀左幾間之後,朋友就決定試試master room! 我地黎到既時候大概下午1點半,可能都過左少少lunch hour,唔使等位就入得,仲可以坐到我地想坐既window seat!!!😳😳😳我地揀左2個lunch set!1. 西班牙蛋餅+沙律+熱Earl Grey Tea:前菜揀左Green Salad, 配合柚子汁仲有柚子肉,幾開胃;蛋餅熱辣辣,記得攤下先食,如果唔係好易燙傷!初嚐西班牙蛋餅,內有薯仔粒同煙肉,仲有濃濃芝士,係幾有口感,唔怪之得個個黎到都一定試;Earl grey tea 係用茶包,唔太特別。2. 意大利煙肉青蘋果意大利飯+ 南瓜湯+ 凍elderflower tea餐湯係南瓜湯,南瓜味足夠。至於主食,意大利煙肉,口感似腊肉,都幾特別,以為青蘋果🍏加入飯度會怪怪的,但又出奇地夾,可能因為煙肉咸味較重,食返片青蘋果又幾refresh到口內既感覺,不錯。Elderflower tea亦都係清新,入口有淡淡既甜味,不錯! 總括來說,係值得支持既黃店,環境舒適。

我地揀左2個lunch set!

1. 西班牙蛋餅+沙律+熱Earl Grey Tea:
Earl grey tea 係用茶包,唔太特別。

餐湯係南瓜湯,南瓜味足夠。

總括來說,係值得支持既黃店,環境舒適。
2021-04-28
Weekend行到黎商業區,附近都冇咩人,入到大堂更見冷清,大堂的一角便是敞亮的Master Room。餐廳樓底高,加上餐廳一半以上的位置位於落地玻璃旁,光線充足,陽光照入時感覺好chillpastry櫃的選擇不多,老實說看上去也不大吸引,都是一般的muffin和芝士蛋糕。手沖的咖啡豆只有兩種選擇,較nutty的巴西豆和較fruity哥倫比亞豆,roaster是hue,本來無甚期望,怎料有驚喜,哥倫比亞豆有果香,帶點酒味。Americano則較nutty,比較適合搭配食物。
餐廳樓底高,加上餐廳一半以上的位置位於落地玻璃旁,
光線充足,陽光照入時感覺好chill
Pour  Over

Amerkcano

Americano則較nutty,比較適合搭配食物。
2021-04-18
Pour  Over
Amerkcano
之前睇相已經想嚟,但係一見到宏利金融中心,作為曾經喺觀塘區生活咗七年嘅我,就知道由地鐵站行過去都要10至15分鐘,但係今次趁有充足時間就同朋友睇戲之前,過嚟試一試。環境★★★★之前曾經講過,有一啲 Cafe相騙情況太嚴重,但係 Master Room 成個環境幾乎同相片一模一樣,以水泥牆工業風作為主打設計,配以木餐桌加落地大玻璃,恍如一個角落中嘅溫室一樣。最引人奪目的就係餐廳中心有一張大木木枱,知道係由本土木材製成;而我哋被安排坐喺窗邊位置,木枱以紅酒箱加上意大利磁磚組合而成,為簡約嘅設計添上一點彩色。食物★★★★全日窩夫套餐 $118坦白講All Day Breakfast來來去去都係差唔多,但係加咗兩個大窩夫,如果鍾意食窩夫嘅話一定好鍾意,而黑松露非常香,簡直撲鼻而來。黑松露大啡菇安格斯牛肉漢堡配薯條 $118大啡菇同安格斯牛肉非常之配合,來身配埋黑松露醬可以叫做一絕,可惜黑松露醬冇All Day Breakfast咁香,味道較淡,而漢堡包皮雖然做到外脆內軟,但係冇香口嘅感覺,冇咩特別,但係整體滿足,而家大件,CP值高。其實,睇食評最受歡迎嘅應該係西班牙蛋飯,然而我哋冇嗌到,如果有

環境★★★★

食物★★★★

全日窩夫套餐 $118

黑松露大啡菇安格斯牛肉漢堡配薯條 $118

其實,睇食評最受歡迎嘅應該係西班牙蛋飯,然而我哋冇嗌到,如果有興趣嘅,可以試一試。

位置 ★★★
講真位置真係有啲偏僻,除非我喺宏利嗰度做,如果唔係可能我未必會再嚟,但係知道佢另外有一間姊妹店—One Little Room冇咁遠,已經加入名單之內!

2021-04-17
  • 黑松露大啡菇安格斯牛肉漢堡配薯條
2021-04-05 85 瀏覽
兒童節特登出街搵好野食,上網見到有人推介呢間新開的餐廳,就特登嚟試下☺️☺️餐廳位於宏利金融中心大堂,幾光猛,空間夠大,選址幾好✨入面同樣都好有空間,無夾硬排到好密質質,值得一讚👍🏻✨裝修就簡單為主,用色較深,配合燈光幾有氣氛🌸💜帶子黑松露意粉 ($118)味道正常,上枱時係暖的,份量就偏少,男士食應該唔夠飽😂💜All day breakfast 配waffle $118好唔好食🙁窩夫係凍的,質地完全唔鬆軟,一切就散晒,配蜜糖亦都係好普通嗰啲。香腸都係好普通嘅款式,焗豆正常。唯一值得讚嘅係炒蛋,幾香😍💜Cappuccino ($46+$40)兩杯都淡口,無咖啡香味,失望嘅🥲埋單兩個人都要$300幾蚊,以佢嘅食物質素嚟講,真心覺得有啲貴😅希望店方可以改善下食材用料同烹調方法啦💪🏻

餐廳位於宏利金融中心大堂,幾光猛,空間夠大,選址幾好✨

💜帶子黑松露意粉 ($118)
味道正常,上枱時係暖的,份量就偏少,男士食應該唔夠飽😂

💜Cappuccino ($46+$40)
兩杯都淡口,無咖啡香味,失望嘅🥲

2021-04-04
2021-04-05 86 瀏覽
假日去都唔洗等位 可以chill下嘅一間餐廳😍Creamy pumpkin Risotto with fried soft shell crab ($138)份量都幾多 軟殼蟹都大隻 不過啲膏有啲腥 但炸得幾鬆脆😋 risotto 嘅飯就有啲太硬 但醬汁有香濃南瓜味😍Omelet Frittata the classic ($98)西班牙蛋餅係香港唔常見就一於試吓啦🤩入面有一粒粒嘅薯仔 好似薯仔煎蛋咁😂 幾有趣~T black ($48)有可樂同espresso 再加coffee jelly嘅一杯飲品 都幾特別 espresso同可樂嘅份量比例仲要啱啱好 👍🏼Earl Grey on the cloud ($40)牛奶泡沫配raspberry 嘅飲品 幾新鮮 以為raspberry 會酸 但又甜甜地 配牛奶泡沫又幾夾😍
假日去都唔洗等位 可以chill下嘅一間餐廳😍

T black ($48)

Earl Grey on the cloud ($40)
2021-03-27 125 瀏覽
雖然我知道生意難做,但係都唔駛chur成咁! 最後一啖未放入口,拮起左就已經收走左你隻碟!快到你想叫住佢都唔得!!幾有特式幾好食都冇用啦!衰過茶餐廳!星期六又唔係lunch time, 門口又冇人排隊!
2021-03-27
2021-03-26 122 瀏覽
文青小店cafe,one little room嘅分店☕️黑松露大啡菇安格斯牛肉漢堡配薯條Price:$118📌一定要試嘅burger!雖然burger擺咗一陣先食,但係漢堡皮仲係好脆,做到外脆內軟🍔大啡菇同牛肉真係最佳配搭,加埋多到就嚟瀉嘅黑松露醬真係絕配🥳個黑松醬有啲淡,無乜黑松露味,但整體嚟講係推薦嘅❤️(黑松露記住用埋嚟點薯條😋)西班牙蛋餅Price:$88📌蛋餅入面超多薯仔,基本上每食一啖都有薯仔🥔因為焗嘅關係,外層嘅蛋有少少脆,入面嘅蛋比較軟身,一齊食就啱啱好👍🏻再加埋紅椒同煙肉粒,食落有啲鹹鹹地,有陣焦香味☺️
文青小店cafe,one little room嘅分店☕️

黑松露大啡菇安格斯牛肉漢堡配薯條
Price:$118

Price:$88

2021-03-20 125 瀏覽
星期一午飯想試吓新嘢,朋友介紹呢間就試吓整體午餐價錢都係中上,都要八十以上吧不過當日無乜胃口,就試吓未食過嘅蛋餅每個餐都有跟沙律/湯,飲品就指定了的花茶 或以半價換購其他飲品選了餐湯 南瓜湯,味道都算濃郁 也順滑口感蛋餅即叫即造 所以就要等一陣嚟到嘅蛋餅 熱騰騰 極期待 試第一啖 食到有淡淡的芝士 同薯仔 蛋餅中間仲有少少紅椒 洋蔥 煙肉 但感覺偏淡 蛋本身都偏乾 因為焗嘅關係啩 吃完感覺 唔夠飽🤔😅😅 點算?!餐廳感覺舒服 尤其是坐窗邊 感受到太陽 好chill咁 不過食物最重要 我應該會再畀機會佢 再試其他
星期一午飯想試吓新嘢,朋友介紹呢間就試吓

整體午餐價錢都係中上,都要八十以上吧
不過當日無乜胃口,就試吓未食過嘅蛋餅

選了餐湯 南瓜湯,味道都算濃郁 也順滑口感

蛋餅即叫即造 所以就要等一陣

嚟到嘅蛋餅 熱騰騰 極期待

吃完感覺 唔夠飽🤔😅😅 點算?!

餐廳感覺舒服 尤其是坐窗邊 感受到太陽 好chill咁

不過食物最重要 我應該會再畀機會佢 再試其他

2021-03-11 290 瀏覽
觀塘隱蔽高質咖啡店☕️週末最好就是找一間寜靜的咖啡店,舒服地渡過一個下午。星期六、日的咖啡店總是會人山人海,但這間咖啡店是難得地可以在walk in的情況下,也立即能安排座位。咖啡店室內佈置簡單,但也能讓人看得出花了不少心思,陽光透過落地窗,令食物看起來耀眼不少是次的點單為:Tiramisu 窩夫魔鬼芝士安格斯牛肉漢堡羅勒醬意大利飯Mocha特別推介Tiramisu 窩夫🧇窩夫上有Tiramisu 味道的忌廉,配合脆脆的窩夫,甜而不膩魔鬼芝士安格斯牛肉漢堡🍔麵包上也很有心思,把芝士溶合在第一層的麵包,吃起來口感有更多層次羅勒醬意大利飯🍚以蘑菇為主,適合素食的朋友選擇Mocha☕️此咖啡店採用較高濃度的朱古力,因此喝起來會偏苦,適合喜歡苦澀味較重的人消費:$350左右(2人)CP值:✮ ✮ ✮ 交通:✮ ✮ ✮ ✮ 環境:✮ ✮ ✮ ✮ 食物:✮ ✮ ✮ ✮
觀塘隱蔽高質咖啡店☕️

週末最好就是找一間寜靜的咖啡店,
舒服地渡過一個下午。

星期六、日的咖啡店總是會人山人海,

咖啡店室內佈置簡單,
但也能讓人看得出花了不少心思,
陽光透過落地窗,
令食物看起來耀眼不少

是次的點單為:
Tiramisu 窩夫
魔鬼芝士安格斯牛肉漢堡
羅勒醬意大利飯
Mocha

特別推介Tiramisu 窩夫🧇
窩夫上有Tiramisu 味道的忌廉,
配合脆脆的窩夫,
甜而不膩

魔鬼芝士安格斯牛肉漢堡🍔
麵包上也很有心思,
把芝士溶合在第一層的麵包,
吃起來口感有更多層次

羅勒醬意大利飯🍚
以蘑菇為主,適合素食的朋友選擇

Mocha☕️
此咖啡店採用較高濃度的朱古力,
因此喝起來會偏苦,
適合喜歡苦澀味較重的人

消費:$350左右(2人)
CP值:✮ ✮ ✮
交通:✮ ✮ ✮ ✮