2022-11-24 222 瀏覽
# 𝓣𝓪𝓲 𝓚𝓸𝓴 𝓣𝓼𝓾𝓲一齊去大角咀來一趟韓國旅行!呢間新開走新派復古風嘅韓國菜餐廳,係長沙灣人氣韓式食堂新沙洞澡堂嘅姐妹店。設計好梨泰院,佈景有韓國巴士站,大排檔同埋油筒,半室外位置仲係PETS FRIENDLY,食得又打得卡。除咗有韓國菜著名炸雞,醬油蟹,呢度仲有韓式泡菜餅,米酒,飯卷,同埋牛肋骨,炒年糕,刨冰🤤非常多選擇。今次試左 午市定食(可以自由配搭)1-韓式辣豬肉紫菜飯卷(午餐)甜辣炸年糕5條+零系可樂 HKD85除咗有辣豬肉,仲有牛肉,炸蝦,雜菜飯卷,飯卷份量都好多,好重麻油香味,好食不過炸年糕就有點硬,不太推薦2-韓式牛肉炒粉絲,炸紫菜卷2件,韓國粒粒桃汁 HKD96 炒粉絲好好食,不帶油膩感,牛肉份量都好多,推薦💎 小食炸紫菜卷就普通,另外個🍑汁都好好飲,好多果肉。3-秘製辣醬炒魷魚 🦑 HKD168 佢包加埋生菜🥬比你包,魷魚都做得比較爽口,易咬,泡菜汁都好濃味,但我哋比較鍾意就咁食。4-極度推薦💎💎💎新沙洞炸雞半份-蒜蓉醬油味+韓式柚子味(各HKD88)我個人認為呢間炸雞好味過出邊連鎖炸雞店,嚟到一定要叫半份試吓,佢雞炸得好酥脆,每舊嘅份量大小都講好,而且肉質

# 𝓣𝓪𝓲 𝓚𝓸𝓴 𝓣𝓼𝓾𝓲

今次試左 午市定食(可以自由配搭)

1-韓式辣豬肉紫菜飯卷(午餐)
甜辣炸年糕5條+零系可樂 HKD85
韓式辣豬肉紫菜飯卷

不過炸年糕就有點硬,不太推薦

2-韓式牛肉炒粉絲,炸紫菜卷2件,韓國粒粒桃汁 HKD96
韓式牛肉炒粉絲

3-秘製辣醬炒魷魚 🦑 HKD168
秘製辣醬炒魷魚

4-極度推薦💎💎💎
新沙洞炸雞半份-蒜蓉醬油味+韓式柚子味(各HKD88)
蒜蓉醬油炸雞半份
韓式柚子炸雞

我個人認為呢間炸雞好味過出邊連鎖炸雞店,嚟到一定要叫半份試吓,佢雞炸得好酥脆,每舊嘅份量大小都講好,而且肉質好鮮嫩,唔會有雪藏味,醬汁都調校得非常之好👍🏾🐥

餐廳Qr code自助落單,由於蜂蜜酒售罄關係,今次試唔到,另外如果唔使套餐想加刨冰都係$15,非常抵食,需包含加一服務費。

📍 新沙洞大排檔
地址:大角咀大政街10號地舖

#foodiehongkong#hongkongfoodlover#hongkongfoodie#hongkongfood#foodsharing #foodie #eat #香港#hongkongfoodblogger #hongkongfoodlover#hongkongfoodie#instafood#hongkongrestaurant#hongkongeats#hongkongfoods#hongkongfoodbloggers#instafoodie #instafoodporn #instafoodgram #foodporn#吃貨#香港美食 #吃貨 #吃貨女孩 #吃貨日常 #相機食先#ka_foodicted
2022-11-24
韓式辣豬肉紫菜飯卷