公司午餐,同事想食泰國野,附近有間泰國野,⬆️泰。平時夏天真係唔會黎,因為要行一條山路,太熱。餐廳午餐時間都唔多人,店面好企理,作為一間鄉村入面的餐廳,算係幾美輪美奐。牆壁上面掛左個泰國的貴族,我對泰國民化唔係太熟,所以唔知佢係邊個,我相信應該係一個皇佬。個午餐menu唔係好多選擇,價錢響附近黎講都算係普遍貴10蚊。我揀左個泰式炒公仔麵,d麵好乾,無乜油,食落口出奇地淡,味道唔算突出,反而係有一點失望的。我揀係配牛肉,d牛肉感覺幾新鮮,不過咬口好奀,估計係無用泡打粉處理過。整體10分滿分的話,只有3-4分,唔係太好食。下次可以試下個菠蘿炒飯,同事反而話不錯飲品我揀左凍奶茶,既然係響隔離茶餐廳拎過黎,估計係同一個老細,杯奶茶好普通,所以無影低。叫左少甜但都係甜到爆。整體食物和飲品的質素屬於中下。

整體食物和飲品的質素屬於中下。