有日同朋友傾開黑松露,佢話係大角咀有間食黑松露吾錯,今日約左佢一齊去試下。大約8點到差不多滿,幸好訂左位。入到去大約有8張4人桌。地方都乾淨。待應好快比水同介紹晚餐。最後散叫1個6吋薄餅,2個主菜加套餐和2個甜品。澳洲西冷跟薯菜紅酒汁10oz:今次叫左7成熟,切開左見到仲有少少紅色係度,抵讚!~肉味都係度同面有少少燶不錯,不用醬汁都可以食到原味。6吋黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士:一黎已經有股勁濃既芝士飄過黎,一直以為薄餅咁,原來反而似燒餅。入面黑松露勁香,待應話如果覺得想轉口味可以加提子醋或菜苗,任選其一。點知加左真係本來覺得少許滯既芝士味既即時冇晒,有少少清新。推介好味。怪不知拿獎。餐湯:湯係菜湯,比較淡但菜味反而特出都吾錯。包方面夠熱同軟身加少少牛油已經夠香。老虎蝦龍蝦汁意大利飯:老虎蝦大隻而爽身,一看已知新鮮貨。龍蝦汁堅濃及滲入意大利飯好入味,意大利飯煮得剛好吾硬身。反而份量過多...吃不完..哈哈金船長梳乎里:今次選擇薑味,在桌面看到佢脹呼呼已經十分吸引,食落去好軟棉棉和薑味勁重..已經十分討好。因為邊焗過關係有少少脆。這個獨食不叫過份。心太軟朱古力布甸:朱古力濃,雪糕加小小木槺
最後散叫1個6吋薄餅,2個主菜加套餐和2個甜品
澳洲西冷跟薯菜紅酒汁10oz
6吋黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士
餐湯
老虎蝦龍蝦汁意大利飯
金船長梳乎里
心太軟朱古力布甸
心太軟朱古力布甸:朱古力濃,雪糕加小小木槺口感特別。份量剛好。
朱古力泡芙
如果like佢地仲有個免費甜品送,朱古力泡芙,吾好以為免費野求其。其實味道一點都吾差得過要比錢,佢連棉花糖待應講都係自製。當然詳情可問待應。因為我事後朋友原來like左。在不知情之下有得食~
散叫以這個價錢每位$350,都叫合理。因為由待應親切加食品質素,就算放的裝飾都係有心機。當然仲有幾款晚餐選擇都係百幾蚊就食到。所以會再黎試其他食品。
2015-10-13
6吋黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士