2023-12-01 114 瀏覽
今次去咗一間主題係旅行嘅火鍋店,踏入去感覺就好似去咗外國咁,裝潢得啱啱好,唔會太誇,攞個菜牌一睇,款式多到應有盡有。我點咗個海鮮拼盤,擺上嚟嗰瞬間,我嗅到一陣陣嘅海鮮鮮味,😍仲有隻活蹦亂跳嘅鮑魚,新鮮過癮!特別推介佢哋嘅自家製嘅XO醬鮮蝦餃,中意食蒸餃嘅朋友一定要試,餃皮勁滑,內餡鮮嫩到爆,成個味蕾都去咗旅行。肉友注意,呢度有勁多嘅牛肉選擇,而且肉質超正!和牛入口即溶,肥瘦均衡,真係嚟到一試難忘。至於湯底,我就揀咗個特色清湯,好足料,喝嘅時候發現用料實在,湯甜而且唔油膩,煮完餸之後飲湯都一流。整體嚟講,氣氛正、食材新鮮、味道正,精神為之一振,打咗滿分無壓力👌🏿!真心推薦畀想一邊食好野一邊chill嘅你!😋🍲💯