2024-01-11 176 瀏覽
呢間位於尖沙咀嘅火鍋餐廳「旅鍋火鍋私房菜」地點方便,服務殷勤,最重要係食物同裝修都好好,而且價錢合理,值得推薦!呢度嘅湯底選擇好豐富,當晚我就選擇左養生啲嘅椰子雞鍋,唔單止有雞肉食,而且真係用新鮮椰子!唔怪得咁清咁鮮甜啦!雞肉好嫩滑鮮甜,點埋啲醬汁食好正!手切牛肉方面,我order嘅「新鮮手切吊龍伴」油脂均勻,牛味十足,而且仲有特價($199)添!蔬菜拼盤好新鮮,而且咩菜都有啲幾方便!下次一定再來試下其他火鍋湯底同手切牛肉!

唔怪得咁清咁鮮甜啦!

雞肉好嫩滑鮮甜,點埋啲醬汁食好正!

蔬菜拼盤好新鮮,而且咩菜都有啲幾方便!

下次一定再來試下其他火鍋湯底同手切牛肉!

• 手切吊龍伴
2023-12-27 527 瀏覽
一聽「旅鍋」就聯想到去旅行🧳吃火鍋🫕,這間以旅遊🧳為主題的旅鍋主打火鍋🫕同私房菜,牆身用唔同國家風景做裝修,有泰國、日本⛩️🏯、機場🛫同歐洲🕌為主題,另有四間獨立房間方便同一班朋友暢飲豪食交談,足夠私隱。👍💯💯💯💯💯💯餐牌選擇很多有二至四人套餐、小食、海鮮類🦀🦐🦞🐟、丸類、田園蔬菜🥦🥕🥬🍅🥒、粉麵飯類🍚🍜、豆菇類🫘🥔、火鍋滑類、火鍋配料和豬🐷牛🐮雞🐔類,而家火鍋店做緊優惠手切潮州牛肉🐮有半價,十分抵食。😍🤤🫶👍廣東皮蛋芫茜馬蹄鍋$88窩底非常足料,有大量芫茜、皮蛋、紅棗和紅蘿蔔🥕,沒有馬蹄改了紅蘿蔔🥕代替。職員首先將盛載材料的鍋底放低,然後在客人面前倒上大量湯底,當熱湯撞上凍的鍋底立刻冒出大量蒸氣,很壯觀。🤩新鮮手切牛頸脊(250g)因為餐廳而家做緊牛肉類🐮半價優惠,所以現在只需$199就可以吃到十分之底吃,而且牛頸脊牛肉味濃,大概淥10秒已經食得,非常嫩滑。🤤😍🫶👍💯新鮮手切嫩牛肉(250g)同樣做緊半價優惠所以現在只需$74就可以吃到,肉質很新鮮,牛味也濃,淥熟後仍保持嫩滑口感。🤤😍🫶👍💯日本廣島蠔🦪$108廣島蠔🦪大大碟大約有十隻,雖然是急凍的,但煮熟後同桶蠔🦪沒有分別,吃落很滑多

廣東皮蛋芫茜馬蹄鍋$88

新鮮手切牛頸脊(250g)

新鮮手切嫩牛肉(250g)

日本廣島蠔🦪$108

廣島蠔🦪大大碟大約有十隻,雖然是急凍的,但煮熟後同桶蠔🦪沒有分別,吃落很滑多汁,好味。🫶👍💯

手工炸魚皮$48
爽口紫薯粉$38
海棠春疏(雜菜拼盤)$78
喜力啤酒大支裝$38

炸魚皮炸得好脆很香口。👍
薯粉吸收了湯底十分之入味,吃落煙煙韌韌。🤤
雜菜拼盤有生菜、娃娃菜、油麥菜和蕃茄。👍💯

2023-12-26
  • 日本廣島蠔
  • 新鮮手切嫩牛肉
  • 新鮮手切牛頸脊
2023-12-15 124 瀏覽
到左冬天就好想打邊爐🍲今日黎左呢間私房菜火鍋店試下😆裝潢好特別,佈置亦都令人好有親切感,真係好似食私房菜咁😋上菜速度驚人地快,落完單唔使五分鐘就上齊,仲要碟碟都好大份,唔係好似平時餐廳咁得一兩舊精緻料理,完全唔吝嗇!🍲鴛鴦湯底 $118分別叫左櫻花蝦沙爹&羊肚菌昆布湯,前者味道濃郁,仲有好多櫻花蝦🌸後者清而夠味,有淡淡都嘗到昆布嘅味道,啲羊肚菌都好爽好好味!成餐幾乎冇點過豉油,因為啲嘢食索完湯底味道已經好足,好好味😝🐄新鮮手切吊龍伴 $199好抵食!份量超級多,絕對夠三個人食到飽,好有牛味。🐄新鮮牛舌心 $99好厚好有口感,都唔會韌🐖松板玫瑰豚 $158口感又少少似薄豬頸肉xd都幾推薦!🥗萵筍片 $38打邊爐點可以冇萵筍😎爽口又索汁😍個人鍾意落喺羊肚菌湯底,更顯清甜。以上係同朋友仔一致認為最有記憶點嘅食料😙同朋友最鍾意都係兩個湯底,下次會再黎encore!😆

🍲鴛鴦湯底 $118

🐄新鮮手切吊龍伴 $199
好抵食!份量超級多,絕對夠三個人食到飽,好有牛味。

🐄新鮮牛舌心 $99
好厚好有口感,都唔會韌

🐖松板玫瑰豚 $158
口感又少少似薄豬頸肉xd都幾推薦!

🥗萵筍片 $38

2023-12-13
2023-12-01 114 瀏覽
今次去咗一間主題係旅行嘅火鍋店,踏入去感覺就好似去咗外國咁,裝潢得啱啱好,唔會太誇,攞個菜牌一睇,款式多到應有盡有。我點咗個海鮮拼盤,擺上嚟嗰瞬間,我嗅到一陣陣嘅海鮮鮮味,😍仲有隻活蹦亂跳嘅鮑魚,新鮮過癮!特別推介佢哋嘅自家製嘅XO醬鮮蝦餃,中意食蒸餃嘅朋友一定要試,餃皮勁滑,內餡鮮嫩到爆,成個味蕾都去咗旅行。肉友注意,呢度有勁多嘅牛肉選擇,而且肉質超正!和牛入口即溶,肥瘦均衡,真係嚟到一試難忘。至於湯底,我就揀咗個特色清湯,好足料,喝嘅時候發現用料實在,湯甜而且唔油膩,煮完餸之後飲湯都一流。整體嚟講,氣氛正、食材新鮮、味道正,精神為之一振,打咗滿分無壓力👌🏿!真心推薦畀想一邊食好野一邊chill嘅你!😋🍲💯
2023-11-28 74 瀏覽
今晚同一班朋友烚下烚下,朋友搵到呢間火鍋店。首先佢個位置真係無得輸,方便到一個點,超級易搵~ 喺門口望落去,就好似時光隧道咁,所有既裝修都同機場/旅行有關~ 入到餐廳,佢仲有4間房,但去到4間房都full哂,不過有見到啲房原來每間都唔同主題,我地見到有日本同印度做主題既房,同埋原來度仲可以唱埋K,如果成班朋友book間房打邊爐又唱K應該都幾開心~講下野食先,首先推介呢度既牛,我地叫左一個牛頸脊同一個手切嫰牛,啲好有牛味同埋真係好滑~ 另外我覺得有幾樣特式野食真係要試,包括風塵三俠(手打墨魚滑、蝦滑同雞滑) ,墨魚滑同蝦滑食得多,雞真係少,但係佢3個滑都好好食~ .另外係佢啲餃,我地除左魚皮餃之外其他餃都試哂,啲餃好紮實好多餡,最特別係XO醬鮑魚鮮蝦餃~ 之後係伊比利亞豬肋條,佢熟左之後個樣真心唔吸引,因為好似好"諧"咁,但唔好俾佢個樣呃左,因為食落去食腍滑架~最後係日本國產雞頸肉,呢個大家真係好期待,因為個個都想知雞頸去邊切啲肉出黎,但原來佢舊肉都唔細,呢個真係夠特別~呀同埋可以食埋台灣水蓮,因為呢種菜出面好少有~
呀同埋可以食埋台灣水蓮,因為呢種菜出面好少有~
2023-11-27
  • 風塵三俠
  • 伊比利亞豬肋條
  • 日本國產雞頸肉
2023-11-27 35 瀏覽
今餐邊爐真係好非一般呀。原來香港都會有旅遊主題既火鍋舖。黎到見到佢既裝置都已經好得意,佢仲有特色唔同國家既主題房,如有: 日式,泰式,真係好得意。最衰我地人少,如果唔係下次可以試下主題房。佢地既湯底都有好多選擇,我地簡左雙拼湯底: 日本櫻花蝦沙爹同芫茜皮蛋馬蹄,好中和。而且沙爹湯唔會好咸,感覺冇咁熱氣, 同真係好多櫻花蝦,正。而火鍋料都算幾多,牛都有好多款。 我地叫左手切牛,牛頸脊,好新鮮,一啲都唔會硬。 有幾樣都好得意,雞頸肉(頸肉牛,羊,雞都有,就係冇豬😮), 豬肋條,台灣水蓮,大蟹柳,四寶丸,我覺得都係比較出色,而且可能真係夠新鮮,淥落好快熟,又夠稔。 佢唔會係好爛既稔,而係都帶有口感既爽口。 成晚都見侍應不停出菜,我地又食得好熱鬧,勁盡興。
今餐邊爐真係好非一般呀。原來香港都會有旅遊主題既火鍋舖。
2023-11-27
2023-11-24 48 瀏覽
日本櫻花蝦沙嗲鍋櫻花蝦份量都多,沙嗲味濃而不咸,質地不太濃稠,下次要叫公仔麵,一定好夾!成都麻辣鍋海量嘅花椒,辣椒反而唔算多,所以係偏麻少辣嘅。花椒煲耐咗會有苦澀味,所以夠麻就建議撈出嚟新鮮手切牛頸脊新鮮手切吊龍伴新鮮手切嫩牛肉新鮮手切牛舌心以上全部做緊半價優惠,當中最推介係吊龍伴,一來比較少見,二來係咁多款最嫩口又重牛味嘅。牛舌心厚身但一啲都唔會韌。潮州手打牛丸牛丸彈牙,唔算多汁但夠味爽口紫薯粉好寬身又有一定厚度,特別煙韌
日本櫻花蝦沙嗲鍋

成都麻辣鍋

新鮮手切牛頸脊
新鮮手切吊龍伴
新鮮手切嫩牛肉
新鮮手切牛舌心

潮州手打牛丸
牛丸彈牙,唔算多汁但夠味

爽口紫薯粉
好寬身又有一定厚度,特別煙韌
天氣開始凍啦,一齊嚟打個邊爐先啦🍲!今日嚟到尖沙咀一間旅遊為主題嘅餐廳,滿滿嘅機場feel~~餐廳有調味料以及鹽焗花生提供,調味料唔係普通嘅豉油,仲有多達9款醬汁任君選擇!🌟 椒鹽拼盤 $158包括: 九肚魚、茄子、魷魚、粟米餐廳落咗超多椒鹽炸蒜,食材炸得香脆可口,炸皮唔會太厚,作為餐前小食真係令人一啖接一啖停唔到口!🌟 日本櫻花蝦沙嗲鍋 雙拼香格里拉羊肚菌昆布湯鍋 $118打邊爐最緊要係個湯底!今次就嗌咗雙拼,重口味嘅我中意沙嗲湯!微微嘅沙嗲專屬甜味再散發住濃郁嘅花生味,加埋牛肉簡直絕配🫶🏻昆布湯相對健康清淡,啱晒大家想試食材原本嘅鮮味!🌟 新鮮手切吊龍伴(250g) $199出邊好少見邊爐會將部位分得咁細,牛嘅部位就有多達11款!全部都係手切靚牛✨,仲貼心咁寫埋咩部位有咩特點,等大家可以照返自己要求選擇🫶🏻今次嘅吊龍伴肉味濃,油脂感唔會好重,食多幾嚿都唔漏!🌟 蒙古羊肉片 $108自已唔食羊😂覺得好羶,但呢個羊真係重羊味唔係羶味,唔明嘅大家建議嚟試一次咩係羊味,連唔食羊嘅我都食到!🌟 蟹籽墨魚丸(半份4粒) $54墨魚丸爽口彈牙,配上脆卜卜嘅蟹籽,口感豐富。🌟 XO醬鮑魚鮮蝦餃(半

🌟 椒鹽拼盤 $158
包括: 九肚魚、茄子、魷魚、粟米
椒鹽拼盤

🌟 日本櫻花蝦沙嗲鍋 雙拼香格里拉羊肚菌昆布湯鍋 $118
昆布湯相對健康清淡,啱晒大家想試食材原本嘅鮮味!
日本櫻花蝦沙嗲鍋 雙拼香格里拉羊肚菌昆布湯鍋

🌟 新鮮手切吊龍伴(250g) $199
新鮮手切吊龍伴(250g)

今次嘅吊龍伴肉味濃,油脂感唔會好重,食多幾嚿都唔漏!

🌟 蒙古羊肉片 $108
蒙古羊肉片

🌟 蟹籽墨魚丸(半份4粒) $54
墨魚丸爽口彈牙,配上脆卜卜嘅蟹籽,口感豐富。

🌟 XO醬鮑魚鮮蝦餃(半份4隻)$58
個人幾中意呢個🙌🏻鮑魚爽口同蝦嘅鮮甜配搭恰到好處,皮嘅厚薄適中,食落煙韌爽口。

🌟 手工即制響鈴 $58
唔知大家鐘意點食響鈴呢?我就鐘意浸落個湯度淋晒先食😂😂😂真係嗌響鈴必叫沙嗲湯,索晒湯底滿滿精華,花生味超濃,再配上響鈴嘅濃濃豆味真係無得輸💯
手工即制響鈴

🥃 菊花茶 / 夏枯草 $28
打邊爐咁熱氣,一定要配啲清熱嘢飲,平時飲開鬼佬涼茶,第二日要返工就飲返正宗涼茶啦!兩支都係餐廳自己整嘅,同出邊比真係無咁甜~
椒鹽拼盤
日本櫻花蝦沙嗲鍋 雙拼香格里拉羊肚菌昆布湯鍋
蒙古羊肉片
手工即制響鈴
2023-11-22 26 瀏覽
呢間店以旅遊為主題,好有出發去旅行既感覺。我被裝修吸引左,見佢係海鮮拼盤餐好抵食咁,就叫左一份,有特大蟶子,有鮑魚,有新鮮既魚,有蝦,而且double上,好夠食。同埋上菜時有煙霧既效果,都幾特別。個龍蝦湯底有好濃既龍蝦味, 龍蝦既份量都唔少,食完已幾飽。但甩到有油炸鬼又忍唔住追加左,總覺得要有呢個先好食。覺得呢求既海鮮質素相當唔錯,唔係死左好耐果d,所以都幾好食。同埋套餐價都唔算好貴,以咁既質素黎講,對得住個價錢。
2023-11-09
2023-11-15 33 瀏覽
第一次去玩味重嘅火鍋店,成間舖裝修都係以機場、登機作主題,相信火鍋店老闆係好鐘意去旅行🤓 餐廳係地庫,所以環境地方都大。有4間大房可以邀約朋友聚會食物方面,湯底款式都有好幾款選擇,邊爐配料仲多,炸物小食、生猛海鮮、手打丸滑、手切牛肉等… 依加手切牛做緊半價,一定嗌!!一坐底,職員攞咗碟花生小食比我哋等住出菜,又有醬料盤混醬深海花膠濃湯鮮雞鍋 (半隻)$298先嚟花膠仔同熟雞件加幾粒紅棗杞子,份量都多,再慢慢倒上滾熱辣濃雞湯。第一嚟先試湯,濃郁嘅雞湯,飲得出熬咗好耐,唔似味精湯,感覺幾養生👍🏻雞肉同花膠都好淋新鮮手切牛頸脊$199牛肉份量多,色澤都靚鮮紅色,牛頸脊帶少少脂肪所以入口質感柔軟,好重牛味,肉食者要試🐮新鮮手切嫩牛肉$74主要都係瘦肉為主,質感比較爽口同嚡,肉味係比下去。但再睇埋個價錢係唔錯,平食嘅話可以揀佢。羊肚菌墨魚丸 (半份)$58成個冬甩🍩好得意,咪睇佢中間有個洞洞空心,其實都好厚肉。墨魚味濃,好彈牙👍🏻羊肚菌眼見係有,但唔知咩味,唔覺佢有味😹😹XO醬鮑魚鮮蝦餃 (半份)$58餃子皮薄,多,幾大粒。咬落啖啖肉,除咗有豬肉。真係有蝦仁同鮑魚粒,名符其實👍🏻好特別娃娃菜$3

依加手切牛做緊半價,一定嗌!!
一坐底,職員攞咗碟花生小食比我哋等住出菜,又有醬料盤混醬

深海花膠濃湯鮮雞鍋 (半隻)$298

新鮮手切牛頸脊$199

新鮮手切嫩牛肉$74

羊肚菌墨魚丸 (半份)$58

XO醬鮑魚鮮蝦餃 (半份)$58

娃娃菜$38
菜份量都多,幾新鮮

自家制菊花茶$28
清香嘅菊花茶,唔甜。如果有一楂買就最好
尖沙咀愈來愈多食肆,今日就俾我搵倒間優質又💰抵食💰既火鍋私房菜。旅鍋店內有4間箱房,好適合一大班朋友👬👭一眾,而大廳坐位舒服,鬆動,舖頭雖然唔係好大,但係唔會有一種侷促嘅感覺。👍🏻🍲湯底🍲有好多選擇,我選擇咗🌎環球鴛鴦鍋🌎,佢係一半係🌶️麻辣🌶️而另一半就係羊肚菌湯,見到個湯底,啲口水都已經擁晒出嚟。🤤🤤旅鍋而家仲做緊🐮新鮮手切牛🐮全部半價既💰優惠💰,我今晚就order咗兩份,百幾蚊大大碟仲要係優質牛肉,各位牛魔王,一定唔可以錯過!🐮牛肉🐮必食之外,仲有個🐟新鮮魚鰾🐟又係一絕,魚鰾厚身肉爽,口感結實彈牙,一份有8大條,我自己都食左5條🙈🙈食得麻辣邊爐,點少得響鈴同埋炸枝竹😏,放入湯底唔好太耐,索晒啲麻辣汁🌶️同埋羊肚菌湯,唔需要點任何醬汁,外軟內脆,配埋佢本身嘅豆香,係會令你食到停唔到口。🥬蔬菜類🥬方面,我試咗油麥菜,新鮮爽脆仲帶小小菜既甜味。除咗手切牛肉🐮有做半價優惠之外,佢仲有個二人前既龍蝦鍋海鮮套餐,都只係五百幾蚊,下次黎我一定要試下!😉

🥬蔬菜類🥬方面,我試咗油麥菜,新鮮爽脆仲帶小小菜既甜味。

2023-11-03 25 瀏覽
日本櫻花蝦沙嗲鍋 $98本身諗來諗去都唔知嗌咩湯底好,最後嗌咗依度沙嗲鍋隔離有個笑哈哈(餐廳推薦)。濃稠不稀身,未食已聞到香噴噴,濃郁惹味,加上日本櫻花蝦,錦上添花。新鲜手切牛頸脊 $199鮮嫩富彈性,肉味濃厚,灼10秒左右至半生熟,肉質嫩滑,滿佈油花,配上香噴噴嘅沙嗲鍋,絕配!新鲜手切吊龍伴 $199油脂均勻,肉香十足,吊龍肉是牛脊背上的一條長肉,每一盤肉脂肪、筋的分佈都不均勻,口感也會從多油變化到純粹的軟嫩,軟嫩細膩而肉汁鮮甜飽滿。原隻鮮蝦雲吞 半份4隻 $48大大粒,好足料,雲吞裏面充滿着沙嗲湯底,正!手工炸魚皮 $48炸魚皮亦是必點的火鍋配料,吸滿沙嗲精華,食落脆卜卜,特別香口同樣值得一試。唐生菜 $38吸滿沙嗲湯底精華出前一丁 $28非常掛汁,配上香噴噴的沙嗲,香口惹味。

日本櫻花蝦沙嗲鍋 $98

新鲜手切牛頸脊 $199

新鲜手切吊龍伴 $199

原隻鮮蝦雲吞 半份4隻 $48
大大粒,好足料,雲吞裏面充滿着沙嗲湯底,正!

手工炸魚皮 $48

唐生菜 $38
吸滿沙嗲湯底精華

出前一丁 $28
非常掛汁,配上香噴噴的沙嗲,香口惹味。
10月底香港日間仍然維持30度,但晚間已有點點秋意,又給予我藉口要風先生陪我打邊爐。今次預訂了尖沙咀·旅鍋,餐廳位於漆咸道南嘉芙中心地庫,港鐵尖東站P3出口行2分鐘便到,餐廳以旅行為主題,行入地庫就好像走進了登機大堂,大廳牆身油上色彩豐富的特色壁畫,打卡一流;點餐時,被貼在牆上的「二人前極地龍蝦鍋套餐」成功吸引 $568-🦞龍蝦湯底連海鮮拼盤:南非鮑魚、蟶子皇、海蝦、白鱔片;-極濃厚龍蝦湯底,色澤紅亮,香味濃郁,配有原隻開邊龍蝦、沙白、蕃茄與萵筍,龍蝦啖啖肉、極鮮甜;-海鮮拼盤超新鮮,南非鮑魚上桌時仍在動,鮑魚夠厚身~ 蟶子皇有手掌般長、海蝦彈牙、鱔片魚味濃,回味無窮🥢手切吊龍 $199-手切牛做緊半價推廣,吊龍肉味濃🥢滑豆腐 $38-嫩滑、豆味濃,配龍蝦濃湯超夾🥢羊肚菌墨魚丸 $58-墨魚滑彈牙,帶羊肚菌香,推薦🥢鴨血 $78🥢黑栢葉 $49🥢皇帝菜 $38🔸不得不提,餐廳有提供玻璃樽可樂,比罐裝有氣,更好飲;🔸總結:旅鍋的食材既新鮮又優質,而且選擇豐富,平日晚上到訪九成滿,建議大家到訪前,預先訂座;餐廳還有提供4間VIP 房,以泰國、日本、台灣及俄羅斯為主題,私隱度高,適合一大班朋

點餐時,被貼在牆上的「二人前極地龍蝦鍋套餐」成功吸引
-🦞龍蝦湯底連海鮮拼盤:南非鮑魚、蟶子皇、海蝦、白鱔片;

-海鮮拼盤超新鮮,南非鮑魚上桌時仍在動,鮑魚夠厚身
~ 蟶子皇有手掌般長、海蝦彈牙、鱔片魚味濃,回味無窮

🥢手切吊龍 $199
-手切牛做緊半價推廣,吊龍肉味濃

🥢滑豆腐 $38
-嫩滑、豆味濃,配龍蝦濃湯超夾

🥢羊肚菌墨魚丸 $58
-墨魚滑彈牙,帶羊肚菌香,推薦

🥢鴨血 $78
🥢黑栢葉 $49
🥢皇帝菜 $38

🔸不得不提,餐廳有提供玻璃樽可樂,比罐裝有氣,更好飲

🔸總結:旅鍋的食材既新鮮又優質,而且選擇豐富,平日晚上到訪九成滿,建議大家到訪前,預先訂座;餐廳還有提供4間VIP 房,以泰國、日本、台灣及俄羅斯為主題,私隱度高,適合一大班朋友聚餐。
2023-10-25
  • 鮮活南非鮑魚
  • 羊肚菌墨魚丸
  • 龍蝦湯底
2023-10-20 16 瀏覽
餐廳用左旅行/飛機黎做主題好少有火鍋店會有一個特定主題,都幾吸引食物同湯底都有好多大路款,比較特式嘅係有佢地啲手打丸系列同埋新鮮手切牛😋手切牛仲要係半價添!🥢成都麻辣湯底+皮蛋芫茜馬蹄鍋成都麻辣湯底嘅香味同辣味完美結合,一入口即刻感受到嗆辣嘅滋味,而且好夠味🤓皮蛋、芫茜同馬蹄湯底就清啲,味道更加層次分明🥢新鮮手切牛脊我特別推薦佢哋嘅新鮮手切牛脊,肉質嫩滑,一入湯就即刻熟透,每一啖都有牛肉嘅鮮甜味250g都唔少,2個人好夠食🥢黑松露墨魚丸佢整到冬甩咁嘅形狀,係幾得意😆同埋都快熟啲黑松露味好濃郁,墨魚丸本身好夠彈性👍🏻🥢清爽白鱔片厚度適中,淥一分鐘基本上已經食得入口彈牙,都有鮮味🥢手打蝦籽鮮蝦滑至於手打蝦籽鮮蝦滑,好吹料,每一啖都帶有鮮蝦嘅味,質感綿密又彈牙唔想剝殼但又想食蝦嘅,呢樣絕對係首選😆🥢手工炸魚皮個魚皮炸得酥脆,一咬落去,鹹香味道好濃郁浸麻辣湯底2秒食最正🥢蜂巢豆腐蜂巢豆腐質感好滑嫩,一定要擺係麻辣湯底🤣湯底嘅味道都能夠完全滲透,好正🥢海棠春蔬好多款菜都有,生菜、油麥菜、蛙蛙菜🍹自家製菊花茶好正,唔甜,有菊花味😋
餐廳用左旅行/飛機黎做主題
好少有火鍋店會有一個特定主題,都幾吸引

手切牛仲要係半價添!

🥢成都麻辣湯底+皮蛋芫茜馬蹄鍋
皮蛋、芫茜同馬蹄湯底就清啲,味道更加層次分明

🥢新鮮手切牛脊
250g都唔少,2個人好夠食

🥢黑松露墨魚丸

🥢清爽白鱔片
厚度適中,淥一分鐘基本上已經食得
入口彈牙,都有鮮味

🥢手打蝦籽鮮蝦滑
唔想剝殼但又想食蝦嘅,呢樣絕對係首選😆

🥢手工炸魚皮
個魚皮炸得酥脆,一咬落去,鹹香味道好濃郁
浸麻辣湯底2秒食最正

🥢蜂巢豆腐

🥢海棠春蔬
好多款菜都有,生菜、油麥菜、蛙蛙菜

🍹自家製菊花茶
好正,唔甜,有菊花味😋
2023-10-19 26 瀏覽
尖沙咀 旅鍋火鍋私房菜專門店,食店坐位闊落,皮革坐椅坐得好舒適,牆壁一邊富歐美壁畫,一邊日式風情,真係好想即刻去下旅行🤗🤗。食店仲有兩間廂房,約埋一班朋友卜坐廂房,自成一角,又有私隱度。先黎一支可口可樂,火鍋必備飲料😆。Order左鴛鴦湯底,朋友無辣不歡,麻辣火鍋走唔甩,湯底濃杰惹味,一上枱滾起,陣陣麻香飄起,真係就開始流口水😂;而我就鍾意皮蛋芫荽馬蹄湯,皮蛋黃非常流心黏滑,馬蹄清甜,感覺非常下火🤗。🥢手切牛頸脊,去邊食火鍋都係必點,牛肉味濃,又有咬口,油花部分,越𡁻越香。🥢白鱔片,放入湯底淥幾下,立時卷曲,入口爽夾彈,非常鮮美。🥢蜂巢豆腐,吸汁殺手,呢個一定要放麻辣吸汁,入口晒爆汁。🥢黑松露墨魚丸,外型精緻,成個冬甩咁😆,入口松露味先聲奪人,口感爽彈,正👍🏻。🥢手打蝦籽鮮蝦滑,鮮蝦滑躺在大大支木棒上,面層鋪滿蝦籽,入口滿滿鮮香。🥢手工炸魚皮,呢個都係火鍋必點,係熱湯上面淥幾下,入口保持脆身,但又吸倒湯汁,非常惹味。

先黎一支可口可樂,火鍋必備飲料😆。

🥢白鱔片,放入湯底淥幾下,立時卷曲,入口爽夾彈,非常鮮美。

🥢蜂巢豆腐,吸汁殺手,呢個一定要放麻辣吸汁,入口晒爆汁。