2018-01-22 2622 瀏覽
星期六天氣咁好,難得有人約唔駛做宅女一於換件靚衫,化過靚妝💄,做番個Lady💃🏻去中環Happy Hour 🌟經過依間串燒店,聞到好香🤤天生為食冇辦法,一於食番幾串,過下口癮先🙆🏻‍♀️-款款都想食 點算呢好彩條裙夠鬆身,一於豁出去食食食🙆🏻‍♀️三個小女人三個大胃 叫黎share 食😋-嘩!超大隻大花蝦🦐雖然係最貴既一款($70),但果然Jumbo😳蝦膏又多又甜;蝦肉爽脆鮮甜,咬落去好多汁仲唔小心彈到對面位tim🤭原汁原味去燒,好回味呀😋好想食多隻🙈-除左蝦係大愛,白鱔都好正。早前同朋友BBQ,知道燒鱔係一樣幾高難度既事,不能太大火,否則很易燶,燶左唔好睇又唔好食,要慢慢燒,比燒雞翼仲難。所以最後全軍覆沒🙆🏻‍♀️。 見到餐廳有燒白鱔,當然要食🤤燒得剛剛好👍🏼白鱔爽口彈牙,唔會燒到好乾-燒雞翼,自細鍾意食雞翼肥美夠滿足皮香脆,醃得夠風味我地揀左少少辣剛剛燒好,熱辣辣,香噴噴一口咬落去,好juicy -仲有最靚既豬腩肉肉質綿密、爽口嫩滑多汁-見到隔離台個男人食海南雞飯,食得好滋味抵受唔住誘惑叫左一份黎試下先雞又滑又新鮮,飯帶點薑味,好香呢兩個自認係淑女既朋友🤷🏻‍♀️,唔肯食雞翼,話怕麻煩咁
星期六天氣咁好,難得有人約唔駛做宅女
一於換件靚衫,化過靚妝💄,做番個Lady💃🏻
去中環Happy Hour 🌟
經過依間串燒店,聞到好香🤤
天生為食冇辦法,一於食番幾串,過下口癮先🙆🏻‍♀️

款款都想食 點算呢
好彩條裙夠鬆身,一於豁出去食食食🙆🏻‍♀️
三個小女人三個大胃 叫黎share 食😋

嘩!超大隻大花蝦🦐
燒大花蝦

雖然係最貴既一款($70),但果然Jumbo😳
蝦膏又多又甜;
蝦肉爽脆鮮甜,咬落去好多汁
仲唔小心彈到對面位tim🤭
原汁原味去燒,好回味呀😋
好想食多隻🙈
除左蝦係大愛,白鱔都好正。
燒白鱔

見到餐廳有燒白鱔,當然要食🤤
燒得剛剛好👍🏼
白鱔爽口彈牙,唔會燒到好乾
燒雞翼,自細鍾意食

雞翼肥美夠滿足
皮香脆,醃得夠風味
我地揀左少少辣
剛剛燒好,熱辣辣,香噴噴
一口咬落去,好juicy
仲有最靚既豬腩肉

肉質綿密、爽口嫩滑多汁
見到隔離台個男人食海南雞飯,食得好滋味
抵受唔住誘惑
叫左一份黎試下先

海南雞飯

雞又滑又新鮮,飯帶點薑味,好香呢
兩個自認係淑女既朋友🤷🏻‍♀️,唔肯食雞翼,話怕麻煩
咁等我黎啦🙆🏻‍♀️
真係估唔到原來雞翼都去埋骨
去左骨個樣仲咁完整咁靚😳
好細心呢🤭
依間串燒店好多人幫襯,每款串燒都好香口
確實質素唔錯 🤤