「鬼混」詞解 — 1️⃣不做正事,糊塗度日2️⃣與異性過著不正當的生活 現實生活中,多少人意圖鬼混?或已經鬼混中?即使不能「鬼混」過活,至少仍可一嚐「鬼混」滋味👻Step 1️⃣ 餐湯 或 沙律🔹當日餐湯係蘑菇湯,啖啖蘑菇香,濃稠適中,明顯無用太多忌廉或奶打成,所以湯落唔會咁膩😉Choose your own (圖尾為menu)Step 2️⃣ 5款澱粉質任揀1款 - Free🔸 AGLIO E OlLO即是橄欖油意粉,怕食唔晒叫左少粉,意粉煙韌惹味非常!既香辣亦有唔少蒜粒,雖然對我黎講意粉偏硬,但不其然又食晒😌😌Step 3️⃣ 21款食物任揀 - 6 items $158🔹半熟溫泉蛋標明使用日本蛋,當然食得放心👍🏻🔸牛面珠配甜酸菜面珠燈煮得激稔而且好入味🥰!有四五小件,附上甜酸菜能平衡油膩感,非當細心👍🏻🔹鹽焗石斑職員大讚鯖魚,可惜當日無供應轉為石斑🥺但我鍾意食魚所以都要試試,份量比我想像多,肉質幼滑鮮嫩🤤略嫌調味重手左,外皮稍稍香脆,整體不錯。🔸牛油果明太子蟹肉呢粒牛油果夠creamy質感又順滑🥰明太子不太辣,輕輕撈勻再嚐,的確美味!🔹吞拿魚蓉配山芋蓉估唔到呢到都有,吞拿魚蓉份量多,生得跟未熟既魚肉

「鬼混」詞解 —
1️⃣不做正事,糊塗度日
2️⃣與異性過著不正當的生活

Step 1️⃣ 餐湯 或 沙律

Choose your own (圖尾為menu)

Step 2️⃣ 5款澱粉質任揀1款 - Free
🔸 AGLIO E OlLO

🔹半熟溫泉蛋
標明使用日本蛋,當然食得放心👍🏻

🔸牛面珠配甜酸菜

🔹鹽焗石斑

🔸牛油果明太子蟹肉

🔹吞拿魚蓉配山芋蓉
估唔到呢到都有,吞拿魚蓉份量多,生得跟未熟既魚肉好似😂山芋蓉黏黏稠稠的,但有益健康,這口感我喜歡喔😋

🔸芝士焗蔬菜
蔬菜有蕃茄、椒類及洋蔥等,海量芝士輕易做出拉絲效果,濃濃既蕃茄香,有點pizza餡料既感覺🤤so heavy but yummy !

Step 4️⃣ 餐飲原本包Americano / Oolong tea

🔹西芹檸檬青蘋果梳打 $66
難得黎到緊係叫杯特別飲品,連少飲凍野既我都要消消暑😝夏天飲梳打係最爽!西芹味唔會太濃,所以草青味唔勁!檸檬青蘋果酸酸甜甜幾開胃,職員透露係使用蜜糖,飲得放心左🤣與其話佢係梳打我覺得更似新鮮打成既蔬果汁👍🏻

黎個小總結🥰不得不讚職員服務相當相當helpful 有禮!!尤其一個女職員詳細地解釋menu及介紹食物,不厭其煩地達成我既請求🙏🏻😭
至於環境設計心思盡露處處可見,由門口到餐廳最入無一個唔係打卡位,餐廳闊落開揚,窗口位透光度一流😎
食物既多變又選擇多,擺盤亦顯誠意,用色大膽鮮艷,玩命十足甚為搶鏡😈