2023-03-30 905 瀏覽
雖然耐冇去,但環境依舊,入到去有好熱鬧既聲音,感覺好親切,睇完餐牌,就叫左以下既餸:- 火焰密椒牛柳粒- 螞蟻上樹- 清炒西蘭花- 粟米火腿羹火焰密椒牛柳粒係品香樓既招牌菜,姐姐1擺抵菜,就會表演點火,即刻成個餸高級左🥰食落去好甜,牛柳粒好嫩😋👍其實我1路都唔知螞蟻上樹係咩餸黎🤣今日終於見識到,粉絲加上肉碎,粉絲夠晒林,呢個用黎送飯1流🤤清炒西蘭花🥦之前講過因為冇乜點食菜,所以要食返啲菜,西蘭花係屋企好少會整🤣但呢到既樹樹有啲硬,但不過不失啦😎最後既粟米火腿羹,因為想飲下湯,所以叫左黎飲,非常大兜,4個人飲到翻曬肚都未飲完,味道唔錯,唔係金寶湯既味道👍不得不提既係呢度既另1個招牌 - 忌廉朱古力,細細個黎就知要飲佢,濃濃既朱古力加上大量既忌廉,真係肥死都值得🤤總結:呢到唔止食出好味,更係食出兒時回憶,雖然我唔係City U出身,但亦有讀書回憶,熱鬧既場面,大排檔既鑊氣,已經唔係度度有🥲朋友仔有時間可以去感受下🥰

- 火焰密椒牛柳粒
- 螞蟻上樹