🇭🇰港式 🍽扒房 📺懷舊 🚹1-4人 ——————見到YouTuber馬田去左香港碩果僅存嘅扒王之王後,本來都心癮起想去港式扒房嘅🐻🐻‍❄️就決定跟隨,搵左個星期日中午去試吓~餐湯:栗米雞湯(白)羅宋湯(紅) 紅湯飲到尾有微黑椒味,有啲料、唔會太水;反而白湯稍微遜色,有粟米同雞粒但個䇜湯無咩其他味,不過例湯嚟講收貨啦~🥩美國頂級安格斯 西冷牛扒$128咬落肉質厚實,唔似用梳打粉整過,多肉而又有少少脂肪。🐻🐻‍❄️:最重要係,叫7成熟真係切開見到粉紅色!👍🏽👍🏽薯菜係幼薯條🍟,(本來)偏脆👍🏽🐻‍❄️:我啲汁唔小心倒埋落薯條度🥹結果冧左👍🏽鐵板加州雜扒$85雜扒有豬、牛、雞同腸仔,唔好睇佢平平無奇,其貌不揚咁,塊牛柳居然有牛味⁉️🐻:呢樣真係好驚喜😆!豬扒嘅肉質都好厚實👍🏽😋🐻:豬扒邊微脆,似有烤過👍🏽🐻‍❄️:蒜蓉汁都唔錯,有蒜蓉味,配意粉好好吃😋🐻:唯一係汁可以再多啲,撈完意粉已經好少汁剩,不過扒本身都醃過有味,所以都ok🐻‍❄️:跟餐凍檸茶都係茶餐廳凍檸茶,唔算甜,非常好👍🏽整體服務都唔錯,有禮貌、上菜快👍🏽結論:雜扒好有驚喜😆性價比大勝市面上嘅港式扒房👍🏽大家唔好俾地理位置同地下嘅「玉女」地
🇭🇰港式 🍽扒房 📺懷舊 🚹1-4人
——————

餐湯:
栗米雞湯(白)羅宋湯(紅)
栗米雞湯(白)羅宋湯(紅)

🥩美國頂級安格斯 西冷牛扒

咬落肉質厚實,唔似用梳打粉整過,多肉而又有少少脂肪。
🐻🐻‍❄️:最重要係,叫7成熟真係切開見到粉紅色!👍🏽👍🏽

薯菜係幼薯條🍟,(本來)偏脆👍🏽
🐻‍❄️:我啲汁唔小心倒埋落薯條度🥹結果冧左

👍🏽鐵板加州雜扒
鐵板加州雜扒

🐻:呢樣真係好驚喜😆!

豬扒嘅肉質都好厚實👍🏽😋
🐻:豬扒邊微脆,似有烤過👍🏽
鐵板加州雜扒

🐻‍❄️:蒜蓉汁都唔錯,有蒜蓉味,配意粉好好吃😋

🐻‍❄️:跟餐凍檸茶都係茶餐廳凍檸茶,唔算甜,非常好👍🏽

整體服務都唔錯,有禮貌、上菜快👍🏽

結論:雜扒好有驚喜😆性價比大勝市面上嘅港式扒房👍🏽

大家唔好俾地理位置同地下嘅「玉女」地點呃左,其實郎豪坊轉過彎就到,真係好近

🐻‍❄️:我哋星期日12:00坐到1300餐廳都得半滿,希望佢可以愈做愈旺,呢個性價比值得支持吓
2023-11-26