2022-09-27
之前做會員食過午餐buffet 同 下午茶buffet都唔錯,今次試埋晚餐dinner但有點失望了。。。做緊星馬泰主題,因為我星期日食,人都幾多對我黎講飲品最緊要,唔通真係飲水咩有橙汁汽水啤酒任飲!海鮮龍蝦、小龍蝦、麵包蟹、青口等等,好多選擇而且新鮮而且龍蝦有埋芝士焗,多個選擇。串燒唔錯,同午餐一樣有最愛燒牛舌心,牛肉串,呢兩樣必食燒乳豬即切,好脆口唔錯!但安排好差,敗筆位(一) 文章之後講....印度美食有拉茶飲,呢樣幾驚喜。熱食基本野,都係buffet有果D,所以都唔多講。甜品都幾特別,車輪餅要食,但有D甜品喺7點見過後,到食甜品果時就無再見到,果時大約8點半左右難道要我7點前要拎住D甜品先?敗筆位(二)!敗筆位(三)因為人多,排隊排鐵板燒(鵝定唔知鴨肝/牛扒/羊架/三文魚/虎蝦) 排到癲因為即燒關係,又咁多選擇,又唔限件數,每個企住等佢燒,酒店可以考慮下派牌仔當然到甜品時間係無人排隊既。敗筆位(一)條隊中途係有其他熱葷,包括吸引既乳豬,因為出得唔密,而每豬得20片以為排隊拎,點知有人插隊拎敗筆位(四)我最愛鵝/鴨肝,因為太多人排隊預先入面廚房煮定,然後鐵板燒一燒結果係又黑又硬又難
但有點失望了。。。
做緊星馬泰主題,因為我星期日食,人都幾多
對我黎講飲品最緊要,唔通真係飲水咩
有橙汁汽水啤酒任飲!
海鮮龍蝦、小龍蝦、麵包蟹、青口等等,好多選擇而且新鮮
而且龍蝦有埋芝士焗,多個選擇。
串燒唔錯,同午餐一樣有最愛燒牛舌心,牛肉串,呢兩樣必食
印度美食有拉茶飲,呢樣幾驚喜。
熱食基本野,都係buffet有果D,所以都唔多講。
難道要我7點前要拎住D甜品先?敗筆位(二)!
敗筆位(三)
當然到甜品時間係無人排隊既。
敗筆位(一)
以為排隊拎,點知有人插隊拎
敗筆位(四)
我最愛鵝/鴨肝,因為太多人排隊
預先入面廚房煮定,然後鐵板燒一燒
結果係又黑又硬又難食
我後段無人排隊再去拎,終於正常好多,真正即煎