環境:光猛舒適,枱與枱之間有一定嘅距離,無奈有啲6-8人枱,咁啱坐正隔離就會好應聲。自助餐攞野食嘅位置都安排得唔錯,唔會有一班人長期圍住排隊攞嘢食。*服務:門口reception態度一般般,入面嘅侍應服務唔錯,勤力執碟執碗,有禮貌。值得一讚係因為附近枱太吵,我哋想換位,咁啱係12點開餐之前前,佢願意安排其他位俾我哋。*海鮮:青口、小龍蝦、麵包蟹、波龍蝦鉗海鮮質素普通,食完一轉冇興趣再食第二轉喇,我都見其他枱食完都冇再特別出去搶。*刺身:三文魚、吞拿魚、鯛魚師傅切得相當厚身,三文魚10分有8分,其餘兩個都係僅僅合格。*鐵板燒:牛肉、豬扒、三文魚師傅好努力咁燒,但永遠都燒唔切牛肉,試過牛肉、三文魚,牛肉用鬆肉粉醃過,三文魚油香且味濃。*燒牛肉西冷、西式菜式、湯燒牛肉係意外收穫,厚切都唔韌,咬落去係好香嘅牛肉味,比鐵板燒牛扒更加好食!我食咗燒雜菜,飲過紅蘿蔔湯,都係屬於正常發揮。*印度菜三四種咖哩、tandoori chicken、兩種naan、印度薄脆,冇乜人攞,試過一兩種,唔建議。*中菜、燒味、麵檔普通正常發揮。冷盤、沙律、芝士普通正常發揮,芝士有blue cheese~夾麵包食好正,單
海鮮:青口、小龍蝦、麵包蟹、波龍蝦鉗
刺身:三文魚、吞拿魚、鯛魚
鐵板燒:牛肉、豬扒、三文魚
燒牛肉西冷、西式菜式、湯
印度菜
中菜、燒味、麵檔
普通正常發揮。

冷盤、沙律、芝士
普通正常發揮,芝士有blue cheese~夾麵包食好正,單純係個人口味。
日式串燒
正正常常,有唔同種類,雞軟骨、雞翼、牛舌、秋葵等等,主要係食串燒醬汁。
甜品、水果
甜品整體屬於中上水平,我食咗七八成甜品,唔會太甜,整體好食但唔會有特別驚艷嘅地方,有日式蕨餅食都算係驚喜。唯一要彈係燉蛋白燉到老晒,起泡。反而焦糖燉蛋非常出色,燉蛋滑、焦糖脆。
雪糕
有五六種雪糕杯可以任揀,有hagen dazs同維記榴連味,全部都係正常size,所以食完一杯就可以byebye,飽到飛起。
總結
如果係俾正價自助午餐$428,我就覺得唔抵食,但咁啱有酒店做優惠,買二送一,都可以考慮吓過下口癮食一次咁大把。
2022-06-07
2022-06-14 614 瀏覽
千禧新世界酒店房價包埋食自助早餐😛❤️食到好飽代替埋lunch~ 聚賢薈樓層客房~於聚賢薈享受全天候供應之美點及傍晚雞尾酒就未有時間試啦😣食物種類豐富飲品多選擇(可以另叫/出去拎) 凍橙汁好飲~ 😁熱牛奶都好飲整體而言飲品質素唔錯~另外出去拎嘢食嘅時候亦都見到有其他凍嘅水果橙汁亦都有益力多👍🏻😆 由頭到尾炒蛋都勁多人排隊🤣但真係勁好食,不過小心拎碟嗰陣時會有啲熱,只可惜我食嗰陣時已經飽咗唔係幾食得落❤️😛 乾蒜四季豆好味,食過返尋味魚柳okay 蜜瓜好味😋火龍果冇咩特別芝士凍三文魚丶薯餅還可以中西式包點鬆餅窩夫🥞一般.唔夠香口撻亦都麻麻地點心燒賣味道令人失望😞當日仲見到有yogurt~ 結論:某啲食物ok. 房價包埋可以一試,如果特登嚟食嘅話就不必啦
千禧新世界酒店房價包埋食自助早餐😛❤️
食到好飽代替埋lunch~
聚賢薈樓層客房~
於聚賢薈享受全天候供應之美點及傍晚雞尾酒就未有時間試啦😣
食物種類豐富
飲品多選擇(可以另叫/出去拎)
凍橙汁好飲~ 😁
乾蒜四季豆好味,食過返尋味
魚柳okay
蜜瓜好味😋
火龍果冇咩特別
芝士凍三文魚丶薯餅還可以
中西式包點鬆餅窩夫🥞一般.唔夠香口
撻亦都麻麻地
點心燒賣味道令人失望😞
當日仲見到有yogurt~
2022-05-23
早餐
  • 炒蛋
  • 四季豆
2022-06-14 525 瀏覽
現在晚餐買二送一,啱晒一家三口去喇雖然冇長腳蟹腳和生蠔,但其他食物的質素都很好,汽水啤酒任叫,性價比很高。甜品出色,有鮑魚,羊架很好吃,乳豬我就覺得麻麻地,不吃也不算損失甜品真的很精緻
2022-06-12 651 瀏覽
我最鍾意來到這裏食自助餐,因為他周不時都會有推出優惠例如買二送一之類的。雖然有優惠,但這間餐廳也不會將貨就價,反而會提供不同主題,不同地方的食物。我食自助餐的習慣是第一輪一定會食海鮮,這裏的海鮮十分鮮味,雖然是冷盤,但也不會雪得很硬。
2022-05-06 2727 瀏覽
買左個staycation package,$1400包住同lunch buffet、tea set同早餐buffet~lunch buffet我覺得有D失望,質素一般般😐反而早餐buffet又幾唔錯喎😂去到餐廳係八點半度,一坐低已經有staff問想飲乜餐茶~不過buffet出面有得自己斟果汁,所以我淨飲果汁冇叫餐茶😆每一枱枱面都有3罐jam同1罐蜜糖~當中有比較少見嘅黑莓jam😳出去行左一圈,食物種類唔算多,但樣樣有D咁~中式點心試左個牛肉燒賣,正正常常~粥度,佢有白粥同皮蛋瘦肉粥~試左皮蛋瘦肉粥,好食過琴日lunch個海鮮粥😂至少今次個粥有味先😂琴日個海鮮粥食落冇海鮮味,同白粥加幾粒海鮮冇分別🤷‍♀️西式不外乎煙肉腸仔、薯餅、茄汁豆呢D,都有嘅~仲有燒火腿😱冇諗過早餐會有燒火腿食😳egg station度,見有網友反映過D蛋煮得好熟🤦‍♀️但我今次試左奄列、煎蛋同炒蛋都冇呢個問題😚奄列好足料,好好食😍煎蛋同炒蛋都唔錯,幾有蛋味😋不過佢D沙律、coldcut、生果個part擺得好隨意,完全冇想夾嘅意欲🤦‍♀️同埋芝士款式唔多……呢度都有cornflakes、麥皮,睇落都幾多款~隔離有鮮奶、
lunch buffet我覺得有D失望,質素一般般😐
反而早餐buffet又幾唔錯喎😂

去到餐廳係八點半度,一坐低已經有staff問想飲乜餐茶~

每一枱枱面都有3罐jam同1罐蜜糖~
當中有比較少見嘅黑莓jam😳
出去行左一圈,食物種類唔算多,但樣樣有D咁~

中式點心試左個牛肉燒賣,正正常常~
粥度,佢有白粥同皮蛋瘦肉粥~
試左皮蛋瘦肉粥,好食過琴日lunch個海鮮粥😂
至少今次個粥有味先😂
琴日個海鮮粥食落冇海鮮味,同白粥加幾粒海鮮冇分別🤷‍♀️
西式不外乎煙肉腸仔、薯餅、茄汁豆呢D,都有嘅~
仲有燒火腿😱
冇諗過早餐會有燒火腿食😳
但我今次試左奄列、煎蛋同炒蛋都冇呢個問題😚
奄列好足料,好好食😍
煎蛋同炒蛋都唔錯,幾有蛋味😋
同埋芝士款式唔多……
呢度都有cornflakes、麥皮,睇落都幾多款~
隔離有鮮奶、乳酪同果汁😏
仲有益力多😂
不過果汁就得🍊橙汁、🍎蘋果汁、🍍菠蘿汁同🍅番茄汁~
反而奇怪點解會冇西柚汁😢
另外佢個pastries又幾有驚喜👍
見佢呢part都幾多野,而且好多都寫住自家製,所以試多少少~

🥐牛角包一般般😐
雞尾包,早幾日朋友來statcation時話聞落好香,應該幾好食;
但我食落又覺得一般般,椰絲餡唔多🤷‍♀️
反而個蘋果金寶丹麥酥幾有驚喜👍
好酥脆,同埋個餡好好食😋
最後總結係,佢呢個早餐buffet大致上質素唔錯😚
我想食嘅野都有😊
不過可能有D part要執得整齊少少?!
服務上,無論係廚師waiter,D staff都好有禮貌,收碟又收得好快👍
2022-05-06
早餐
2022-05-02 2898 瀏覽
呢間酒店嘅自助餐 負評較少,而且會員有75折,所以過嚟試下。平日中午已經幾乎滿座,不過餐廳樓底高, 不會太過嘈雜。而且位置不會過於密集,所以都坐得舒服。餐廳值得欣賞嘅地方有以下:侍應服務殷勤,而且會主動過黎幫你斟橙汁。海鮮粥有原粒帶子,有驚喜。點心有3款選擇,質素高。即燒的串燒幾特別,但一些比較貴價的食材,如蝦和多春魚,食完一轉已經冇再出。大部分甜品都值得得試,尤其法式燉蛋、維記的榴槤雪糕杯和即場整的pancake。比較失望的地方則是酒店的肉類質素普通,如牛仔骨,烤豬扒,牛柳粒等都沒有什麼肉味。海鮮冷盤的選擇少,而麵包蟹也沒有什麼膏。總括來說這裡比較適合有個甜品胃的你,如果主食,質素只能說是正常,沒有特別大驚喜。
呢間酒店嘅自助餐 負評較少,
而且會員有75折,

所以過嚟試下。
平日中午已經幾乎滿座,
不過餐廳樓底高, 不會太過嘈雜。
而且位置不會過於密集,
所以都坐得舒服。
餐廳值得欣賞嘅地方有以下:
侍應服務殷勤,
而且會主動過黎幫你斟橙汁。
海鮮粥有原粒帶子,有驚喜。
點心有3款選擇,質素高。

即燒的串燒幾特別,

但一些比較貴價的食材,
如蝦和多春魚,食完一轉已經冇再出。
大部分甜品都值得得試,

尤其法式燉蛋、維記的榴槤雪糕杯
和即場整的pancake。

比較失望的地方則是
酒店的肉類質素普通,
如牛仔骨,烤豬扒,牛柳粒等

都沒有什麼肉味。
海鮮冷盤的選擇少,

而麵包蟹也沒有什麼膏。

總括來說這裡比較適合有個甜品胃的你,

如果主食,質素只能說是正常,
沒有特別大驚喜。
2022-04-26 2110 瀏覽
睡覺睡到自然醒,早餐吃到沒人影。這是住酒店的好處。這裡環境舒適,窗外綠葉一片,視野開闊。食物選擇不算多,但貴精不貴多。服務到家,吃完的杯碟很快收拾,最喜歡這裡的雜果麥包,烤得脆香,塗上牛油,美味非常👍。
2022-04-16 2370 瀏覽
🏨再次入住904平方呎的海景套房,在房內享用西式海陸滋味盆菜👏🏼(二人份量),包括1. 西班牙黑毛豬扒🐖2. 澳洲虎蝦🦐3. 法國春雞🍗4. 澳洲牛柳🥩5. 澳洲羊扒6. 烤焗新薯🥔、甘筍🥕、粟米🌽、車厘茄、蘆筍⋯整體而言,所有肉的質量都不錯,全部是新鮮的,個人喜歡虎蝦,肉質爽彈又有燒烤香味、牛柳軟嫩,外皮微脆、羊扒處理得好,不太羶,沾上紅酒燒汁更惹味⋯邊吃邊看著令人身心舒暢的海景,樂事也😁
1. 西班牙黑毛豬扒🐖
2. 澳洲虎蝦🦐
3. 法國春雞🍗
4. 澳洲牛柳🥩
5. 澳洲羊扒
6. 烤焗新薯🥔、甘筍🥕、粟米🌽、車厘茄、蘆筍⋯

邊吃邊看著令人身心舒暢的海景,樂事也😁
外賣送餐
久違了的自助餐,今次黎到位於尖沙咀千禧新世界酒店🏨Staycation package 包雙人用自助早餐🥣、自助午餐、房內下午茶🫖同一晚住宿,都係人均1000 蚊,十分抵玩😍。Cafe East 環境闊落,座位相隔算幾開,枱與台之間有一定距離,食得安心。沙律🥗:新鮮雜菜生菜、蕃茄仔、粒粒飽滿粟米🌽粒,仲有超健康羽衣甘藍🥬、仲有紅菜頭同藜麥、已調好味既蟹肉吞拿魚蝴蝶粉,整體好高質。刺身:三文魚🍣、希靈魚、吞拿魚、非常優質新鮮,至少有四款刺身,仲可以有酸姜配搭,不錯👍🏽。中式粉面有車仔面、唔夠飽可即場享用自選配料車仔面,仲有山竹牛肉、燉湯,老人家都啱食。海鮮類:非常彈牙海蝦、比較細粒嘅清甜青口、仲有好少見到既小龍蝦🦞隻隻都鮮甜爆膏😍面包蟹略嫌細隻,但鉗位都實肉,是但食幾款都好回本😆印度🇮🇳區:牛油🧈雞肉配蒜蓉烤包,媲美坊間正宗印度咖喱🍛,香辣惹味,重點係要試下姜味濃印度奶茶☕️好特別。熟食區:廚師即場處理鐵板燒,和牛牛扒、三文魚🍣羊架,熱辣辣高質,仲有炸豬扒天婦羅🍤連烤羊髀都有,唔可以錯過嘅係職場切肉眼牛扒,肉味香濃,齒頰牛香!最驚喜竟然提供汽水🥤,橙汁任飲。方面綠茶🍵芝士奶凍、窩夫🧇、芒果

最驚喜竟然提供汽水🥤,橙汁任飲。

方面綠茶🍵芝士奶凍、窩夫🧇、芒果布甸、鮮果撻、黑森林卷等,樣樣甜品都好有心思,仲有哈根達斯雪糕🍦,必食維記榴連味雪糕🍦,啖啖榴連香,不得了。

總結:
非常抵食自助午餐 性價比極高
唯海鮮款式可再多點 地方不大
整體貴精不貴多

#尖沙咀#千禧新世界酒店🏨#西餐廳#自助午餐#窩夫🧇#奶凍#性價比高
新年喺千禧新世界酒店同家人staycation,剛好package包自助午餐及早餐,知道佢哋嘅自助餐好評如潮,今次特登嚟試吓。由於防疫關係,每枱食客旁邊都有透明膠板擋住,而且將自助餐廳對面餐廳的位置也開放比食客坐,用餐環境非常優雅寬敞。自助午餐非常豐富,今次以韓式食品做主題,種類繁多,有多款刺身如吞拿魚、三文魚、迷你刺身丼,海鮮有麵包蟹蟹蓋、小龍蝦、青口,但係蟹蓋要特登問餐廳師傅攞先有。鮑魚雞湯真材實料,真係食到鮑魚㗎!好多食客排晒長龍,爭住食即燒韓式和牛及羊架,仲有多款風乾火腿、芝士及煙三文魚,其中餐廳整嘅各款法式麵包最出色,佢哋嘅麵包師傅好有水準👍🏻👍🏻👍🏻餐廳有專門做印度菜嘅師傅,自助餐區嘅印度咖喱同薄餅都唔錯,最有特色嘅係印度奶茶,又甜又辣又香又滑有玉桂香,一試難忘,好特別😋😋😋餐廳嘅甜品有質素,有好多選擇,抹茶慕絲表面有一層奶蓋,輕飄飄的,又唔會太甜,其他餐廳都未見過呢款甜品,還有抹茶芝士蛋糕、幾款Häagen-Dazs雪糕、乳酪雪糕機,及榴槤雪糕等,水果亦都非常新鮮,餐飲如可樂、果汁等也是任點任叫的,熱嘅餐茶就只有一杯。這個午餐自助餐原價都係每人$300幾,整個自助餐環境、

刺身海鮮

海鮮及巴馬火腿種類多

麵包蟹蓋要特登問師傅攞

鮑魚雞湯真材實料,真係食到鮑魚㗎!

鮑魚雞湯

自助午餐種類多,麵包好好味

印度奶茶有特色

餐廳嘅甜品有質素,有好多選擇,抹茶慕絲表面有一層奶蓋,輕飄飄的,又唔會太甜,其他餐廳都未見過呢款甜品,還有抹茶芝士蛋糕、幾款Häagen-Dazs雪糕、乳酪雪糕機,及榴槤雪糕等,水果亦都非常新鮮,餐飲如可樂、果汁等也是任點任叫的,熱嘅餐茶就只有一杯。這個午餐自助餐原價都係每人$300幾,整個自助餐環境、食物質素、種類都係上乘,係高CP值嘅自助餐,好想下次再去食😋

甜品種類多

甜品種類豐富

水果新鮮

但第二日食佢嘅自助早餐,明顯失色,種類比起其他酒店嘅自助早餐少好多,有日式煎魚,但係就冇米飯,印度食物也沒有了,連早餐常見嘅朱古力類蛋糕也沒有,真的有點失望,雖然如此,但麵包仍然非常好吃,可惜早餐時間由早上7點到10點,好早完結,要早啲起身食。

自助早餐麵包好食

水果新鮮
自助早餐麵包好食
  • 印度奶茶
2022-02-03 2498 瀏覽
之前食過一次自助晚餐,今次朋友慶生,再食,今次食星期日午餐。早一個月前book,12月份冇任何優惠,自助午餐好似要成400-500,幾多錢已經唔記得。可能冇優惠,當日唔滿座。待應安排我哋坐係餐廳入口左邊嘅位置,枱同枱之間距離都夠,人唔多,所以都清靜,沒有要排隊拎食物,或者食物清盤情況。食物種數好多,中式,試咗大蝦帶子抄菜心,上湯蒜頭菜苗,蒸魚,食材新鮮,有酒樓水準,仲有叉燒,海南雞同燒鴨。西式都好多款,有炸蝦,白汁意粉,牛肋骨,切牛扒,串燒等等,冷盤有沙律bar,cold cut, 火腿芝士,刺身有三款唔吸引,凍海鮮有龍蝦仔,龍蝦蚶,麵包蟹,青口,都幾失望,龍蝦蚶冇味,仲有出水嘅。甜品雪糕好多款式,我冇食,看來唔錯。當然晚市更多甜品選擇啦。整體來講,如果有返之前嘅二送一就會再幫襯。⋯⋯
2022-01-19 2066 瀏覽
我哋上個禮拜去咗住兩日一夜,跟住第二朝食佢嘅早餐,小童係要198 ,諗住算啦點都要比,唔通大人食小朋友唔食咩,但係去到真係覺得麻麻哋,首先拎嘢食嗰啲位置好迫,人迫人,煎蛋嗰個位置其實係最暢旺,佢隔離就係麵包,跟住嘢飲,全部人堆埋晒一堆,同埋嘢食款式真係唔算多,其實好多香港酒店嘅自助餐早餐真心唔差,我哋都食過好多間,不過呢間應該係款式最冇乜款嘅一間,味道其實可以嘅,但係如果同其他酒店相比佢真係比下去了!
lunch buffet 408加一 會員75折 見大部分人同youtuber 都無咩負皮就去試下 因為假期所以要坐餐廳外圍 但反而仲好坐😂環境舒適乾淨嘅 員工服務都算勤快有禮 冷盤種類不少 質素正常淨係試左蟹鉗 鮮甜有海水味嘅串燒普通 無再拎多次種類lunch黎講正常 食物都係中上水平 無咩特別難食 如果大概要講下 特別推薦係大部分熱食 蒸魚 炸魚柳 蝦仁等都好食 估唔到係火雞整得幾嫩 值得食。👍🏻可以skip嘅有魚生 點心 同埋燒牛肉應該唔好彩 時間太耐難咬 豬肋骨味太重 肉質較鞋口 甜品方面蕨餅 燉蛋較出色 切餅較硬 不推薦 食返雪糕最穩陣雖然入到去個場一眼睇晒 感覺唔算多嘢食 但勝在唔會重複或者揸流攤放啲好普通嘅食物出嚟 每個位置都有心思同分別 全部嘢食一次之後都會好飽🤤整體有折每人300中 算抵食 不過避到就閒日去應該更好更平

lunch buffet 408加一 會員75折

冷盤種類不少 質素正常

淨係試左蟹鉗 鮮甜有海水味嘅

串燒普通 無再拎多次

整體有折每人300中 算抵食 不過避到就閒日去應該更好更平
2021-12-29
2021-12-30 1887 瀏覽
今日黎左千禧新世界酒店staycation😌酒店Package包埋自助餐😋食物質素高,最愛芝士龍蝦🦞🥰啖啖肉😋唔鍾意芝士有冇芝土嘅龍蝦🦞🤣仲有其他好食推介有乳豬🐖即煎開邊蝦🦐咖喱螺、刺身都好新鮮👍🏻蒜蓉芝士包真係必食!煙三文魚仲有燉湯🤤樣樣都好正!連平時唔係好食甜品嘅我,都食咗好多甜品🤭佢啲甜品有好多種類,仲有心太軟😳梗有幾款岩你心水🤪雪糕有Haagen-Dazs🤗同埋佢哋服務好好執碟好密,見我哋冇橙汁就即刻幫我地斟👍🏻👍🏻
2021-12-21 10666 瀏覽
📍香港📍尖沙咀📍Cafe East📍尖沙咀麼地道72號千禧新世界香港酒店1樓📍星期一至日 06:00~21:30💫 自助晚餐成人 18:30~21:30💫 $678+1員工態度好 換碟速度👌🏼 問佢地額外攞餐具🍴濕紙巾🧻都好快俾我哋👍🏻可樂橙汁仼飲🍷每人一杯咖啡茶🍵可惜無生蠔🦪鵝肝😭😭😭🌸推介:海鮮 龍蝦🦞新鮮彈牙多膏👍🏻size中等鐵板燒 大蝦🦐三文魚🐟外脆內嫩!!!串燒 雞翼🍗牛舌🐂雞軟骨🐥熱葷 薑蔥炒蠔大隻入味🦪 鮑魚冬菇炆鵝掌🦢 甜品 焦糖燉蛋 生朱古力🍫 🌸可一試:鐵板燒羊架🐑熱葷 清蒸比目魚🐠肉滑 炒海鮮蝦仁大隻 芝士焗龍蝦 燒乳豬仔甜品 蛋白布甸燒🍮 心太軟🍫咖啡芝士餅 烏龍茶奶蓋啫喱 開心果朱古力撻 三色朱古力杯 沙翁🌸不推介:鐵板燒和牛🐂無牛味唔肥美🤔燒西冷肉眼扒🥩中西湯勁淡甜品 紅桑子棉花糖 曲奇🍪 伯爵茶蛋白餅 檸檬馬卡龍 香橙朱古力慕絲 #foodieschu尖沙咀 #foodieschu自助餐
📍香港📍尖沙咀

可樂橙汁仼飲🍷每人一杯咖啡茶🍵

可惜無生蠔🦪鵝肝😭😭😭

🌸推介:

海鮮 龍蝦🦞新鮮彈牙多膏👍🏻size中等

鐵板燒 大蝦🦐三文魚🐟外脆內嫩!!!

串燒 雞翼🍗牛舌🐂雞軟骨🐥

熱葷 薑蔥炒蠔大隻入味🦪 鮑魚冬菇炆鵝掌🦢