2005-11-22 14 瀏覽
真係人有佢又有,客家好棧都有大閘蟹食,但係由於拆蟹需時,所以只叫兩隻。仲想吩咐只要公o吾要也母,侍應哥哥好醒咁話佢地只賣公,無蟹也母o架!不過哥哥就猛咁叫我地order 羊腩窩、雜魚窩,喂喂!一眼睇哂,得兩個人咋,天氣雖然涼o左小小,點食呀?不過最後都有叫到招牌牙籤骨同煎釀豆腐,再加一碟帶子炒鮮奶&欖菜炒豆角。今次究竟好o吾味呢?大閘蟹足六兩,不過可能遲o左少少,早D食可能仲好味。牙籤骨其實就係燒豬肋骨,乾o左D, 火候掌握未到家。煎釀豆腐太普通,未能擔當招牌菜之名,改改個傑達達芡汁,宜換D鮮味o野扯番起整個菜式。至於鮮奶炒帶子......可能期望過高,只屬自家作業貨色,味太淡,雪味有餘鮮味欠奉,最後要用欖菜炒豆角撈埋一齊食......竟然俾碟欖菜炒豆角跑出,奇怪!?是日都幾多人,好彩事前有book位,o吾係有排等。下次想試試坐戶外,係香港夜境下食食海風同西北風。
今次究竟好o吾味呢?
大閘蟹足六兩,不過可能遲o左少少,早D食可能仲好味。
牙籤骨其實就係燒豬肋骨,乾o左D, 火候掌握未到家。
竟然俾碟欖菜炒豆角跑出,奇怪!?