餐廳: 三葉屋
資訊:

2021-06-16 3214 瀏覽
話說今日吉蒂約左best sis去北角午餐特登搵下北角有乜嘢好食然後見到呢間 #三葉屋 聲稱自家手打 #十割そば 同烏冬平時係香港都好難揾到令吉蒂滿意嘅蕎麦屋於是決定一試😋大約12:35到達人齊後等多左一陣就坐底左~~座位全部卡位所以兩個人一人坐一邊係好舒服嘅😌因為等待時已經決定好食乜所以一坐低就即刻order喇🤩吉蒂點了店家名物「沖繩產とんかつ」配冷蕎麦而姊妹就點了牛舌配熱烏冬🍜老實講食物賣相好一般而且味道亦只是一般般手打蕎麦應有嘅彈牙爽口完全感受唔到再講份炸豬扒,炸得好乾身,完全無晒肉汁完全唔係想像中咁juicy😞 Disappointed 食物都算⋯當我都未食到一半時員工突然遞張單過嚟然後先同我地講午市限時40分鐘😲仲要係由落單起計40分鐘WHAT???? 坐低果時完全無人話我哋知有限時第一次黎嘅我地完全唔會留意到牆身貼住果塊迷你字嘅notice囉ok?而且上餐時間係大約落單後10分鐘當我知道有限時嘅時候碟蕎麦仲有一大半炸豬扒仲有半塊未食😑然後個員工好堅持要我地交枱⋯好老實我明白而家經濟差大家都想搵多啲錢我都唔想
話說今日吉蒂約左best sis去北角午餐
特登搵下北角有乜嘢好食
然後見到呢間 #三葉屋 聲稱自家手打 #十割そば 同烏冬
平時係香港都好難揾到令吉蒂滿意嘅蕎麦屋
於是決定一試😋

大約12:35到達
人齊後等多左一陣就坐底左~~
座位全部卡位所以兩個人一人坐一邊係好舒服嘅😌

老實講
食物賣相好一般
而且味道亦只是一般般
手打蕎麦應有嘅彈牙爽口完全感受唔到
再講份炸豬扒,炸得好乾身,完全無晒肉汁
完全唔係想像中咁juicy😞 Disappointed

食物都算⋯
當我都未食到一半時員工突然遞張單過嚟
然後先同我地講午市限時40分鐘😲
仲要係由落單起計40分鐘
WHAT????
坐低果時完全無人話我哋知有限時

而且上餐時間係大約落單後10分鐘
當我知道有限時嘅時候碟蕎麦仲有一大半
炸豬扒仲有半塊未食😑
然後個員工好堅持要我地交枱⋯
好老實
我明白而家經濟差大家都想搵多啲錢
我都唔想阻住你地
不過你好應該係我坐低時同我講一聲等我可以食快啲(因為我平時食野好悠閑架😓)
結果
比佢三番四次嘅狂催之下
我被迫快食⋯ 完全係被Cher住食🥺
即使食物本身味道還算可接受
吉蒂都唔會再光顧了…
⚠️吉蒂最討厭急急咁食飯😿

Well😒
如果餐廳比客人食飯嘅時間長番啲真心好多了🥲
不過如果大家同間餐廳一樣好趕時間嘅
都可以去食嘅😅
但係唔好再預我了!
P.S. 晚餐時間限時90分鐘
2021-06-16