2023-12-25 398 瀏覽
第一次嚟食呢間小店!今日係探住喺元朗嘅朋友,自從介紹完佢食靠得住,佢就愛上咗食粥!加上而家天氣凍冰冰,食碗熱辣辣嘅足最適合我哋兩個人一齊share食一碗粥腸粉同埋豬紅價錢非常相宜,比起靠得住好明顯平好多!佢仲要啲粥煲仔相好大碗㗎 !雖然其實都係一人份量嗌咗個及第粥,即係豬什粥,原來有人會唔知哈哈 因為我朋友話冇豬什粥,我話及第粥就係🤣🤣關由於太肚餓嘅關係冇逐一影!應該有三片好大好厚嘅豬潤!靠得住最多都係得兩篇,仲要貴成倍🥹佢仲有新鮮嘅肉片,粉腸!雖然沒有豬肚,同埋豬腰,不過都冇所謂因為佢呢幾樣嘢已經勁出色,勁大碗!嗌咗個發記第一場,即係有叉燒下同埋雞蛋!勁大份只係$27而且材料極重做!雖然覺得游咗少少,但係都係地道嘅口味嘩你睇吓完全個腸提醒落雞蛋喺度,入面仲有蝦同埋叉燒,我諗應該一條腸粉係有一隻蝦,雖然係急凍蝦,但係都大隻㗎你諗吓呢樣嘢只係27!正豬紅$28大大碗,豬紅比平時嘅好味,我都唔識講點解好味啲但係就係好味🤣🤣嚟呢度就唔好期望咩環境同埋服務好好!不過呢度勝在有獨立廁所喎如果唔係丸嘅話我應該會瘋狂食😂🤣

我哋兩個人一齊share食一碗粥腸粉同埋豬紅

因為佢呢幾樣嘢已經勁出色,勁大碗!

嗌咗個發記第一場,即係有叉燒下同埋雞蛋!
你諗吓呢樣嘢只係27!

如果唔係丸嘅話我應該會瘋狂食😂🤣
下午茶