2019-07-15 170 瀏覽
第一次食船麵😳睇menu選擇唔會話好多,但岩哂我呢個選擇困難症嘅人。選擇左一個船皇湯面、雞絲+雞翼撈面、泰式炸蝦卷、串燒沙嗲雞肉、泰式奶茶(熱)同埋凍青檸梳打。船皇湯面由牛腩、牛肉片、牛肉丸、雞絲、雞翼、豬肉、豬肉丸同豬潤組成。一次過食哂三種肉🧡,配上小辣嘅湯汁,好味!/雞絲同雞翼蛋面配上小辣嘅汁黎撈,哇,對於我黎講都比較辣,但辣得黎覺得好好味,一流👏🏻同埋都幾中意佢個蛋麵。/炸蝦卷個皮炸得好脆,點上甜酸醬再加蝦咬落去好滋味。而串燒雞肉燒得岩岩好,雞肉肉地唔會話好硬。/泰式奶茶唔洗自己落糖,甜品調得岩岩好。而青檸梳打係呢個咁炎熱嘅天氣飲好清爽,青檸味好fresh呀。🧡今次嘅初體驗覺得都唔錯,座位都幾舒服,點餐後食物飲料都好快黎到。讚!
船皇湯面

雞絲+雞翼撈麵