2019-01-17 362 瀏覽
老公又帶左我去食新野,佢係內地工幹時同事帶左佢食麻辣燜鍋,感覺味道也不錯,所以就帶左我係尖沙咀一間同樣食到嘅店鋪,其實他們主打燜鍋。當晚兩公婆上去入門口已經聞到陣陣麻辣味了。Menu亦都好吸引,可惜有作病老公提意食三黃雞燜鍋,二來都係好有名的。order後就好快送上,先黎兩個涼菜小食,因為有優惠,第二碟半價 夫妻肺片 $48起初誤會送錯,因為材料勁多種類,牛脷,牛輾,牛肚有必於其他店,麻辣味夠的,又嚼頭每樣都好厚身增加口感。涼伴鮑片海踅頭口感爽脆食落微微酸,超醒胃。跟著店完拿著一個鮮紅大壺放枱上,實在好好笑,原來係分層嘅食物盛器,內有乾坤。店員將順序按材料放落鍋中,先係白油底,再落蔬菜如西芹紅蘿蔔洋蔥青椒蒜頭,再落雞鋪係蔬菜面,最後主角就係自己嘅醬汁,焗到差不熟就會開蓋炒,香味撲鼻,最後加埋芫荽完成。全程專人負責,我們負責食就是!同雞煲類同但佢地嘅醬燜就無咁熱氣咁,而且都惹味非常,微微香辣雞肉亦好保留肉汁,蔬菜都好甜,食到八八九九就會幫我地加湯火鍋,其實都好飽下,再食點菜同墨丸滑就好滿足。鵝腸用上冰鮮的,但放落燜鍋同煮後同樣彈牙有咬口。最後整翻杯許留山特飲 芒果爽 真爽晒💯

夫妻肺片 $48

涼伴鮑片海踅頭
口感爽脆食落微微酸,超醒胃。

鵝腸用上冰鮮的,但放落燜鍋同煮後同樣彈牙有咬口。

最後整翻杯許留山特飲 芒果爽 真爽晒💯
2019-01-14