餐廳: 金記冰室 (黃大仙中心南館)
資訊:

2020-03-20 959 瀏覽
呢一間係又一打破我覺得🤩連鎖茶餐廳嘅睇法。🧐之前我會覺得呢類型嘅茶餐廳係貴得黎,食物質素又唔對得住個價錢。😒但今日係冇咩選擇下黎左呢到,❤️發現佢價錢都唔貴,仲要好食!😋雖然佢好似主打🌟豬潤湯麵,但晚餐就好肚餓,所以都係叫左飯。☺️⭐️鮮茄濃汁焗豬扒飯🍅我地加錢轉左做😆吉列豬,佢都好識趣地將飯焗好再放上炸到😋又脆又大塊嘅豬扒。豬扒係好食嘅,咬落肉質都幾軟,外面又炸得乾身好脆。🍅至於個飯同汁個比例岩岩好!汁都係味道適中嘅鮮茄汁。⭐️麻辣雞絲米線🌶呢碗野嘅🌶麻辣比得上出面嘅米線啊!戴定頭盔先,我食最勁都係三小,😂佢呢個麻辣岩晒我呢d想食麻辣個種香,🤤但又唔想食得咁辣。餸嘅份量都好好,唔會太多或者太少。⭐️金記三文治🥪極力推薦呢個!食完個飯同麵都唔飽嘅我地,叫多左個❤️金記三文治食,其實啫係公司三文治啦。😂我地食到爭食,🥓餐肉、蛋同火腿滿足左我地嘅味蕾同俾左飽腹感。🥗生菜同蕃茄令到每一啖都冇咁油膩又開胃。🧀最後個塊芝士嘅存在不能沒有,喜愛!❤️⭐️荷蘭谷咕⭐️凍檸樂

⭐️鮮茄濃汁焗豬扒飯🍅

🍅至於個飯同汁個比例岩岩好!汁都係味道適中嘅鮮茄汁。
⭐️麻辣雞絲米線🌶

⭐️金記三文治🥪