呢間餐廳係長沙灣MCL戲院附近,同男朋友睇完戲之後,就同佢去試下呢間鐵板燒。餐廳以日式居酒屋裝潢配精緻擺設,設有席前座位,可以欣賞師傅精湛廚藝,好啱慶祝生日或者同朋友聚會。今日試下鳥海山鐵板餐二人前車厘茄生菜沙律- 配咗酸酸地嘅汁,作為前菜,好開胃👍🏻是日精選刺身- 春魚、鯛魚配酸汁啫喱、油甘魚、鯛魚,四款時令刺身,店員上菜時有細心介紹次序及食法,好細心。刺身新鮮,魚油豐滿👍🏻👍🏻非常高質南非鮑魚- 肉厚爽身,鮑魚味濃郁,鮮甜味明顯,我同男朋友最鍾意食呢一道菜👍🏻👍🏻龍蝦- 上菜個陣嚇親,好大隻。廚師拆晒所有龍蝦肉出嚟,再用返蝦頭既膏去炒蝦肉,肉質爽口,掛滿晒蝦膏嘅蝦肉好香口,正。鵝肝多士- 鵝肝厚身,一咬落去好多鵝肝油流晒出嚟,非常香口🤣 由於男朋友唔食,於是乎我一個人食咗兩份😋😋😋正牛肉薄燒 - 燒牛肉裏面包咗乾蒜同埋蔥,減低左牛肉嘅油膩感,唔錯。櫻花蝦蛋炒飯 - 蛋炒飯粒粒分明,炒咗櫻花蝦,增加左飯嘅咸香,啱啱好一人一碗。麵豉湯及炒野菜- 最尾上咗麵豉湯同埋炒野菜,蒜蓉炒椰菜絲都幾好,麵豉湯入面有好多豆腐仔同埋海苔,份量好足😋😋👍🏻最後男朋友都話我冇介紹錯😆今日平日過黎都幾乎全場

今日試下鳥海山鐵板餐二人前

車厘茄生菜沙律- 配咗酸酸地嘅汁,作為前菜,好開胃👍🏻
是日精選刺身

南非鮑魚

龍蝦

鵝肝多士

牛肉薄燒

櫻花蝦炒飯

炒野菜

最後男朋友都話我冇介紹錯😆今日平日過黎都幾乎全場爆滿,果然好熱鬧👍🏻店員亦都好細心,每道菜上菜時都會細心介紹,推薦大家過嚟試下。
2023-05-02
是日精選刺身