2025-04-24
今次我地去左荃灣呢邊行,之前幾次去開荃灣廣場果頭,今次黎左荃新天地呢邊,行完荃新天地過黎百悅坊呢度打邊爐岩岩好🔥餐廳非常之大,坐位都好闊好舒服,梳化位仲放有枕頭比客人用,紙巾,火鍋用具都一應俱全,開位有前菜$20,同埋醬料費$15😉椰子雞湯底($168)呢個椰子雞湯底好鬼犀利,有兩大個新鮮椰子同埋半隻鮮雞送上,比客人自己親的倒入湯,湯底好味清甜🥥新鮮炸腐皮(炸響鈴)拼紫菜炸響鈴($70)呢度好在有d食物可以雙拼,我揀左響鈴雙拼,自己新鮮炸,辣熱熱又酥脆👍🏻安格斯牛頸脊(例)($278)牛頸脊有分例牌同大,例牌已經好大碟,d牛唔算好簿切,紋理好好,有小部分多肥d,大部分都係平均肥瘦,牛味夠濃🥩珊瑚蚌($118)珊瑚蚌大大塊鮮橙色,淥幾淥就食得,入口鮮味爽脆😋潮州牛筋丸(半份)($48)呢隻牛丸真係平時食一咬裡面爆汁既潮汕牛丸,仲要好彈牙,好好食,下次應該要叫夠一份🐮(半份)韭菜餃($40)韮菜餃皮簿餡鮮,size算大,係有d偏咸,唔洗點豉油都可以🥟皇帝菜($45)籃皇帝菜幾翠綠,靚菜🥬泡飯($40)我見主食有個泡飯幾特別,佢係配上炸蒜,芫茜,蔥花,雞蛋比你自己整,我叫既椰子雞好適合做泡飯
椰子雞湯底($168)
新鮮炸腐皮(炸響鈴)拼紫菜炸響鈴($70)
安格斯牛頸脊(例)($278)
珊瑚蚌($118)
珊瑚蚌大大塊鮮橙色,淥幾淥就食得,入口鮮味爽脆😋
潮州牛筋丸(半份)($48)
(半份)韭菜餃($40)
皇帝菜($45)
籃皇帝菜幾翠綠,靚菜🥬
泡飯($40)
我見主食有個泡飯幾特別,佢係配上炸蒜,芫茜,蔥花,雞蛋比你自己整,我叫既椰子雞好適合做泡飯,倒入清甜既椰子湯食,好好味,因為個湯夠清甜,麻辣湯之類就唔岩,可以飲幾碗湯既湯底叫泡飯就岩曬🍚
竹蔗水($40)
竹蔗水一渣兩個人share岩岩好,幾清甜🎋
呢間火鍋店係椰子雞我覺得冇得輸,真係兩大個原個椰子比你,火鍋配料都係用新鮮靚料,4月佢地仲做緊推廣,身分證有1,3,7,9四個字都有唔同折扣,如果識人中曬4個字,記得帶埋佢黎,抵好多😆
4月份身分證折扣優惠:
🌟1個字9折