2019-04-17 41 瀏覽
入大坑食早餐不知道大坑最近開咗間 走清新風格嘅cafe,所以就入咗大坑度食嘢啦。鋪頭 雖然細但五臟俱全,幾骨子睇完個餐牌之後,我哋就決定買一個全日早餐,一份班戟,同埋兩杯嘢飲 🍱All day breakfast比想像中大份好多呀, 你睇下隻碟,全部都係鋪滿曬嘢食.有大啡菇,茄汁豆,煙肉,雞肉腸炒蛋, 煙三文魚, 烤過嘅麵包配上牛油果醬,仲有沙律。大啡菇比我想像中大,有個手掌心咁大㗎, 切落去嘅時候佢嘅鮮汁流出嚟。 咬落去,嫩口入口即溶, 煙三文魚 啱啱好唔會煮得太過老,亦都保留咗三文魚本身嘅鮮味, 雞肉腸就不過不失, 炒滑蛋好滑。本身以為牛油果係一定好大陣靑味, 點知佢配埋個包度,又啱啱好喎。 成個感覺係好似食緊歐式嘅麵包咁, 個沙律菜都幾新鮮配埋佢嗰啲醬係好夾😋😋 🥞two man pancake你睇下個班戟 又厚身又鬆軟,上面仲要鋪滿曬新鮮嘅生果做裝飾, 上面有士多啤梨紅莓等等, 食落口嘅時候 知道嗰啲生果係新鮮嘅,唔會酸咪咪,係甜甜的架😘😘 綠茶拿鐵🍵上到嚟嘅時候發現係一隻好可愛嘅龍貓, 可愛感上升。有得畀你揀抹茶定係焙茶,抹茶本身就有一種苦澀味,焙茶就比較香,Chocolat
入大坑食早餐

鋪頭 雖然細但五臟俱全,幾骨子
睇完個餐牌之後,我哋就決定買一個全日早餐,一份班戟,
同埋兩杯嘢飲

🍱All day breakfast

比想像中大份好多呀, 你睇下隻碟,全部都係鋪滿曬嘢食.

🥞two man pancake

你睇下個班戟 又厚身又鬆軟,

綠茶拿鐵🍵

上到嚟嘅時候發現係一隻好可愛嘅龍貓, 可愛感上升。
有得畀你揀抹茶定係焙茶,
抹茶本身就有一種苦澀味,
焙茶就比較香,

Chocolate☕

佢打嘅奶泡好細緻幼滑, 配選朱古力比例啱啱好,

呢度所有嘅嘢食飲品都係即叫即煮嘅, 所以需要一啲等待嘅時間,不過我相信大家嚟到嘅時候都會覺得呢啲係值得等待嘅

地址: 大坑書館街23號
2019-04-16