同朋友喺馬灣個沙灘玩左成日,晚餐我哋揀咗喺隔離既呢間雞煲王海鮮小炒,舖面好闊落好多張大枱,玻璃窗望岀去就係青馬大橋,可以邊欣賞夜景邊食飯望下個餐牌入面都有好多個選擇. 除咗佢哋嘅招牌雞煲同打邊爐嘅材料之外,仲有好多唔同嘅餸可以逐個嗌,基本上你岀面食到嘅餸佢呢度都有,下次如果一大班fd尼到尼間都係幾好既選擇呢次我地兩個人就叫咗半隻雞煲同幾個小菜,有我去到邊間都必嗌既椒鹽九肚魚首先嚟到嘅係椒鹽九肚魚,每一條都有返咁上下大舊,粉冇話落得好多,鹹味適中,可以一試,而個份量尼講三個人食都應該冇問題 到咗主角雞煲,以半隻雞嘅份量來講算係非常足料,雞件都冇話好多骨,個人覺得小辣啱啱好唔會話啲辣味襟左雞既鮮味,連煲入邊嘅配料例如蒜頭嗰啲呀都嗦哂d雞汁非常惹味,撈飯食一流唯一不足嘅地方就係個雞嘅皮有少少"un",但份量同名味道整體嚟講都唔錯,果然係佢嘅招牌 到最尾仲送一人一碗熱嘅椰汁西米露,入邊嘅西米都好足料堆到上碗面,好滿足呀 味道農家雞煲王海鮮小炒地址:馬灣珀麗灣沙灘商場2樓1號舖

味道農家雞煲王海鮮小炒
地址:馬灣珀麗灣沙灘商場2樓1號舖