2019-03-08 380 瀏覽
平時去開朗豪坊shopping 都只會係返朗豪坊入邊搵食,但其實戲院旁邊有一棟美食大樓,上上下下都有唔少精彩小店,今日老公帶我去咗 Lockeroom ,裏面人頭湧湧!原來大家都係足球衣嘅愛好者,都可以話係男人嘅一個聚腳點。估唔到裏面嘅裝修都幾別緻,我哋兩個坐係一個好似鳥籠嘅卡位,仲有珍寶size嘅球衣,識佢方面都幾精美價錢又唔貴。Dinner Set 啱我哋口味,落好order好快有得食。精選沙律估唔到沙律賣相咁靚,連襯托嘅碟都特別漂亮,三文魚魚子配新鮮嘅沙律菜,用櫻花碟奉上黑醋汁,咁你就睇到心思所在啦!湯 & 蒜香牛油法包蒜香牛油法包新鮮熱辣又惹味。南瓜湯入口好 creamy,用上雲石 pattern 嘅英式茶杯,我其實覺得自己係高貴 high tea 緊。燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉併北海道元貝 $168BBQ燒烤醬十分惹味,西班牙黑毛豬梅肉肉質特別軟滑,入口肉味濃郁。併北海道元貝爽滑彈牙,質素挺好的!香烤美國 1855 牛肉眼扒併法國鵝肝 $188香烤美國 1855 牛肉眼扒生熟度剛剛好,油脂分布平均,牛肉味香濃,食到回味再回味。併法國鵝肝更加係錦上添花,我講入口肥美,油脂甘香美味。

精選沙律

湯 & 蒜香牛油法包

燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉併北海道元貝 $168

香烤美國 1855 牛肉眼扒併法國鵝肝 $188

仲配埋餐飲兩杯都唔錯。

而且食套餐仲有其他優惠,就係可以半價享用叫一個自家製甜品啦!芒果疏乎里配青檸檬雪葩 & 心太軟配香草雪糕,兩個甜品都做得非常出色!加埋都只不過係$65,真真正正是今晚的完美句號。

• BBQ燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉併北海道元貝
  • 香烤美國 1855 牛肉眼扒併法國鵝肝