2021-07-21 184 瀏覽
今次朋友話想試哩間餐廳 所以見佢生日就book黎試試 睇menu原來得一版 選擇比較少 但係全部都好好味 當晚8:00到 魷魚已經賣哂 最後揀左兩款前菜 兩款主菜同甜品~🐑Lamb arck-朋友點了五成熟 bb羊架外面煎得剛剛好 裡面比較生 唔重酥味 重肉味既醬汁 薯仔好似醃過先再焗 加左洋蔥同蔥一齊煮 好好味👍🏻🦆Duck ragu pappardelle-成個鴨肉闊條麵都好多汁同好多鴨肉 食落好香 闊條麵係手工麵 咬口好好 今次哩個傳統意大利菜 令我完全對鴨肉改觀(唔講以為我食緊牛肉😂)🥓Cold cut selection-有三款ham 當係送酒前菜 唔錯😊🐚Scallop carpaccio-帶子+口感似薄切海蜇既前菜 加埋酸maymay既菠蘿柚子汁 好開胃👍🏻帶子好新鮮 有十片左右既分量 唔錯~🍮Tiramisu-如果係慶祝飯局 就一定會見到哩個招牌Tiramisu 夠凍同好creamy(因為唔鍾意食唔凍)咖啡味濃 好味😊餐廳好忙碌 但係整體服務態度都好nice 又唔會叫好耐都無人 檯與檯之間較近 愈夜愈熱鬧 渡過了繁忙又快樂的晚上

🐑Lamb arck

🦆Duck ragu pappardelle