2021-10-10 254 瀏覽
上網睇過評語都唔差,於是試吓。發現嚴重中伏,食完仲要肚痾,所以唔寫唔得。叫左lunch set 15件 $500叫嘅時候問左有拖羅有海膽,而最平嘅$350 set係無先上蒸蛋,無特別亦無咩料只係得魚旦片(坦白講 壽司郎個蒸蛋多個佢好多,仲好食過佢),前菜我個人可以唔計,睇魚生壽司質素,不過前菜都無心做其他又點會好跟住頭差唔多8-9件都係白身魚同光身魚,以おまかせ計係有點怪嘅安排,不過成餐飯佔咗好大部份都係比較平價嘅魚,而只係秋刀魚好食而且有講嚟自日本,其他就無提過咁就唔知喇。大部分都比較腥味重,新鮮度真係一般跟住只有一件貝類,就係帆立貝。基本上唔會出事嘅一件。可惜師傅望落去個個後生仔,你明白似終差啲經驗,呢個係呢間店舖最大嘅問題。落好多青檸檬汁落去,係太多太酸冚蓋左原來好鮮味嘅帆立貝!又出左事蝦食得出無咩鮮味,加蟹膏上面就當然可以冚左佢嘅不足,之前見有人食牡丹蝦都唔係咁嘅樣到赤身魚部份,係完全失敗嘅地方呢件係赤身醬油漬,sorry我只係食到甜豉油味,一啲吞拿魚味都冇,而且質地已經好硬最差嘅係呢件!佢話拖羅。咁$500 lunch嘅おまかせ相信你唔會預計你食一件酸嘅拖羅?而且我直接同師傅

叫左lunch set 15件 $500
叫嘅時候問左有拖羅有海膽,而最平嘅$350 set係無

到赤身魚部份,係完全失敗嘅地方

最差嘅係呢件!佢話拖羅。咁$500 lunch嘅おまかせ相信你唔會預計你食一件酸嘅拖羅?而且我直接同師傅講,佢自己走去試完都話有啲酸,仲話呢件係中拖羅嘅尾,所以可能無咁好食。厲害,咁同個客講!可以接受一件酸嘅拖羅,完全無魚脂味之餘,其實我相信變壞左。師傅無諗過換,只係話可能今期啲貨唔靚你唔啱食。真係service一流! 我以為佢之後個set會出返個大拖羅,點知佢話呢個set只配中拖羅,唔會配大拖羅,亦已經無其他代替比我。中環おまかせ食平個佢都有件大拖羅食下,呢度貴過佢之餘,仲要酸嘅!

伏都咁都未完

識日文嘅你就會睇到佢用咩海膽,唔好話我屈你
(原產地:加拿大)
之前又話呢間店出名嘅日本海膽都係呃人
我又開口問下師傅,佢答日本休漁期無海膽
真係O哂咀,咁都講得出口。9/10月九州赤海膽正正係當做期,唔通全日本都禁捕?其實如果想賺多啲,明嘅,但唔好打正旗號話自己全部日本貨,話海膽拖羅係招牌

之後連卷物收尾都無,亦無三文魚籽。成餐飯就係一堆平價魚放係前面大部份加一件帆立貝,一件蝦,一件海膽同中拖羅,收你$500,抵唔抵見人見知,我自己覺得好唔值咁嘅定價

當然最好食係甜品豆腐雪糕,無出事好食嘅

以上

真金白銀食完嘅食評,照直講真係好伏,一啲都唔值咁嘅價錢,而且食完仲要肚痾...

師傅唔夠經驗,魚生處理唔到家,調味既手勢未見成熟,加上魚生本身入貨品質一般,甚至乎變壞左。如果你食過真正嘅おまかせ你會明白呢間餐廳嘅不足,係非常嚴重,我夠膽講差過千両

2021-10-08