2015-02-19 739 瀏覽
元朗是一個美食集中地方,任何國家美食都有,甜品店開了好多,大多數人仲停留只知有B仔,道地元朗人不會去B仔,話說生日前夕時候,友人幫我慶祝生日,吃完日本料理之後本想去蜜密,其中一個友人提議去另一間甜品店,我甚少去鳯地搵食,友人話見到她有朋友IG post了pure甜品相,最後改去pure,這間甜品店位置好偏僻呀,如果友人帶路,我這個元朗人都唔識去,我們入座時候人流不算多,店員同客人交流下對店鋪意見,亦有講起蜜密這間近期人氣甜品店,可能了解另一家甜品店何以多出這麼多人流 原來pure亦開了半年,店員介紹我們試下其中2個有特色 ,甜品名字改得好得意呀 ,第一個送到叫霹靂糖果世界,我覺得整得幾好味,第二個叫溶入心,我反而覺得玩味成份居多,棉花糖整得好大個,好難準確地杷咖啡倒入雪糕,最後失敗收埸,棉花糖縮水搞到好痴痴立立,浪費了棉花糖,這個就一般啦,服務都OK,店員走上前同客人交流意見,環境十分有藝術氣息,連甜品充滿藝術感覺,甜品唔止有傳統糖水店,只要肯留意新派甜品店食物水準霹靂糖果世界,個名好有氣勢,我覺得雪糕亦都好好味,至於用咩雪糕品牌,我真是唔知溶入心,白色棉花糖放在雪糕上面,個頭真是大,

食物水準

溶入心,白色棉花糖放在雪糕上面,個頭真是大,這個玩味成份居多,最後搞到好肉酸,要由其中朋友吃了棉花糖,雪糕好滑唔算好甜

我覺得又幾好 ,店員會同客人交流下意見

店鋪地方適中,十分舒適

番吃

下次會再來