2021-05-16 228 瀏覽
🍻🍖第一次寫食評,因為間餐廳好抵食,正所謂性價比好高,要比個佢都唔夠🥳🤣➡️D.E.A.R.DEAR stands for Drink Eat And Relax🍺位於元朗後街嘅佢,價錢非常實惠🤣個名嘅態度都好符合香港人要抖抖嘅日常🥲*鹹豬手🍖抵到飛起😂😂母親節個日都係$188有豬手 送6支330ml藍妹light🍻於是就同屋企人啤啤佢🤣豬手嚟講 我覺得肉質夠鬆軟 皮都算脆 唔錯 但味道就真係偏淡😗個sauce非常奇怪😂完全唔知想點 但叫佢俾mustard又好嗆鼻😂太淡味配酒有啲寡😲最好係 舊肉有預先切好晒 唔會要我哋自己切咁辛苦 份量都幾大吓~*燒豬肋骨🐖又係好抵😂$198 有個ribs 加兩杯大黑啤~黑啤重麥味~Ribs雖然見佢得4條骨,但好厚肉,份量一樣唔嘢少🍖味道都係偏淡 但呢個就稍重bbq sauce嘅味肉質都係好夠稔 唔會韌 但就唔係爽口個種自己就覺得佢有少少偏甜 但都係可以重味啲😂(可能我重口味🥱)*北京填鴨pizza 🍕個日發現原來煙鴨胸加甜醬就係北京填鴨🦆佢係薄批底 幾脆口 芝士夠重手咁多個入面我覺得呢個最夠味!新鮮焗好出嚟配啤酒很爽🥳*辛辣炒牛舌係七味粉😂okay 啦
佢都唔夠🥳🤣

➡️D.E.A.R.

*鹹豬手🍖

德國咸豬手

*燒豬肋骨🐖又係好抵😂
$198 有個ribs 加兩杯大黑啤~
黑啤重麥味~
Ribs雖然見佢得4條骨,但好厚肉,份量一樣唔嘢少🍖
味道都係偏淡 但呢個就稍重bbq sauce嘅味
肉質都係好夠稔 唔會韌 但就唔係爽口個種

燒豬肋骨

*北京填鴨pizza 🍕
個日發現原來煙鴨胸加甜醬就係北京填鴨🦆

佢係薄批底 幾脆口 芝士夠重手
咁多個入面我覺得呢個最夠味!
新鮮焗好出嚟配啤酒很爽🥳

*酥炸生蠔🦪
冇咩特別 但蠔係大隻嘅

酥炸生蠔

————————————
一句講晒 抵囉😂鍾意同朋友或者屋企人傾吓計啤啤佢 真係唔錯嘅選擇 啲位闊落好坐 啤酒抵飲 又多小食選擇🤙我見佢牆啲promotion仲有寫話happy hour 有兩個鐘頭任飲都係$100 小食仲半價🥵
Openrice book枱仲有9折添🤣
咁熱大家都可以去啤啤佢啦
(唔建議劈呀 嘔巧辛苦🤮)
〰️〰️〰️〰️
#元朗美食 #元朗 #西餐 #bar