2023-08-16 66 瀏覽
先前朋友仔經過見佢午市套餐幾抵咁想試,最後約約下變咗食晚市🤣今次間泰菜向香車街街市隔離,舖頭用水泥牆舖面走工業風,簡單但好型。因為舖頭有兩層幾闊落下,所以職員本身都想叫我地坐樓上🔝但Yummy覺得🍸吧枱好好feel,就坐向樓下,欣賞完裝修講返野食先。🌶泰式青咖喱牛腩 咖喱有得選中/小辣,由於朋友唔食得辣,所以揀左小辣。青咖喱好濃椰香,牛腩好淋配埋 🥖泰玖金磚蒜蓉包一流。🔥泰式燒牛肉🐮燒牛肉唔知佢地用咩部位,淋到好似滑牛咁幾好食,醬汁有兩款,Yummy就最鐘意點泰式青醬食😋🍍泰式菠蘿炒飯 菠蘿炒飯係泰菜必點,同埋要用菠蘿殼🍍上先可以稱得上係菠蘿炒飯。佢好足料,多到成個小山丘咁🏔真係大件夾抵食,當然都唔少得Yummy好鐘意嘅肉鬆啦😍🧋泰奶茶提拉米蘇 原本諗住叫芒果糯米飯做甜品,但泰奶茶味Tiramisu又真係未見過,最後Yummy放棄咗糯米飯留返個qouta俾佢。提拉米蘇奶茶味🧋好出,內層嘅Cream又好滑,成件事又好夾。Total叫咗5碟野,最後💲 500蚊都唔洗,價錢幾貼地CP值幾高👍。

🌶泰式青咖喱牛腩

🔥泰式燒牛肉🐮