2023-09-29 395 瀏覽
小妹中學時成日去大食代food court食野,貪佢價錢實惠😆但人大咗先然會選擇去商場/附近地舖食,貪方便快捷😆 撞啱行去奧海城,竟然見到有大食代food court😧裡面裝修不錯,乾淨又舒服😌仲要有齊中、日、韓、台、泰嘅餐廳🤩價錢都相當經濟🥳♡ 泰式炒河粉 (牛肉)呢款菜式以寬闊河粉為主打,口感煙韌,且相當夠鑊氣,食落口唔會覺得成口好油膩😣牛肉肉質滑嫩,且配有芥蘭🥬紅蘿蔔🥕芽菜,健康感提升🌝♡ 泰式燒豬頸肉飯呢款豬頸肉配白飯,白飯淋滿豉油,調味適中唔會覺得好鹹。豬頸肉邊位燒得焦香,入口爽脆,入口柔軟帶肉汁,份量亦比想像中多👍🏻♡ 餐湯餐湯一飲已經飲到胡椒味,而且每碗湯都有1嚿冬瓜(削咗皮)方便大家食用😆泰國船麵🍜(自選豬肉丸🍡生菜🥬) 呢度既河粉係泰國直送到香港,口感獨特,河粉同樣較寬闊,食落口幾彈牙,每條寬粉都掛滿湯汁😋,配料同樣有芽菜及炸蒜,而自選加料豬肉丸🍡非常彈牙,味道不錯,生菜份量稍為較少,但都算相當不錯☺️薯蓉咖喱角共有3件,顏色炸得均衡,入口爽脆,薯蓉同咖哩味好夾,推薦大家一試😚呢間餐廳位於奧海城二期大食代food court,質素及賣相相當不錯,真心同出面嘅泰國餐廳比較

♡ 泰式炒河粉 (牛肉)

♡ 泰式燒豬頸肉飯

♡ 餐湯

泰國船麵🍜(自選豬肉丸🍡生菜🥬)

薯蓉咖喱角

呢間餐廳位於奧海城二期大食代food court,質素及賣相相當不錯,真心同出面嘅泰國餐廳比較絕對有得揮🤩 價錢合理份量適中,黎開奧海城行街真心要試吓!