2022-10-14 102 瀏覽
每次經過依間 Owens 都想去食,但總係食飽先見到,一於book mark定。今日預留時間,決定去吃個午餐吧!感覺餐廳裝修帶歐陸風情,牆壁貼上植物圖案海報,環境幾悠閑,係舒服既用餐地方。睇吓餐牌先,午餐有多款選擇,意粉、墨西哥卷、意大利飯、漢堡、肉眼牛扒、全日早餐等,套餐包餐湯或沙律同飲品,仲可以追加法式蟹肉龍蝦湯、特飲、小食同甜品㖭。 紐西蘭頂級肉眼牛扒    $128牛扒厚身又連住骨,肉眼扒係五成熟,入口十分Juicy,肉質鮮嫩,外層炭燒焦香,牛扒帶獨特炭烤香氣,把牛扒最原始嘅味道發揮出嚟。配合意粉同西蘭花一齊食,爽口彈牙,好fresh,口感十分豐富,好喜歡。千島醬炸蝦墨西哥卷    $62外層餅皮香脆,餡料包住炸蝦、紅椒、生菜,口感豐富,爽口鬆軟,加埋酸酸甜甜千島醬,整體感覺好清新,食完成個都唔會膩。水牛城雞翼    跟餐 +$38 雞翼小食。外皮香脆嘅雞翼,肉質嫩不乾身,每隻雞翼都沾滿醬汁,只係少少辣,但好惹味。牛油炒野菌   跟餐 +$28。野菌味道唔錯,炒至軟腍入味,加上吸收曬嘅菇菌精華,入口菌香十足,牛油味濃郁,令人食唔停口。朱古力心太軟伴雪糕跟餐 + $48 甜品,餐

紐西蘭頂級肉眼牛扒    $128

千島醬炸蝦墨西哥卷    $62

朱古力心太軟伴雪糕

跟餐 + $48 甜品,餐廳用心製作,水準好好,香濃既朱古力蛋糕加上流心既朱古力漿,熱騰騰既口感再配上一個冰凍嘅雲呢拿雪糕,質地好幼滑,實在令人非常滿足。
朱古力心太軟伴雪糕
跟餐 +$28 自家製蛋糕嘅伯爵茶麻薯卷蛋,依件中間有麻薯餡,煙韌有彈,伯爵茶味好香好濃,質地幼滑,口感好好,而且甜而不漏,用嚟做飯後甜品真係一流!
伯爵茶麻薯卷蛋
是日餐湯係甘筍忌廉湯,湯身濃稠適中,甘筍味濃,入口暖笠笠,香滑味美。沙律新鮮爽口,黑醋汁酸酸地,好開胃。
飲品點咗熱香茅生薑蜜,香茅味清香,散發濃濃薑味,帶出蜜糖既少少甜,感覺清新。以及凍檸茶,茶底清徹,檸檬清新,冰涼解渴。
香茅生薑蜜
凍檸茶