2025-07-31 0 瀏覽
第一次光顧,興朋友叫咗二人餐,有齊沙律或餐湯,前菜,2個主菜,飲品及甜品,平均$230一個人,正常價格。食物味道正常發揮。印象最深刻,係員工們笑面迎人的熱情招待,主動的為你換碟,添水。問洗手間位置,基本上口述正常人都會明點行,但侍應姐姐卻會同你一齊行出門口,再清楚指示方向。洗手間出入口位置都好窄,清潔姨姨又會溫馨提示要小心。結論係一個充滿有愛的小店。有心試的朋友記得訂位,因為係好多客,8:30仍然有人等入座
餐湯及沙律
焗蠔雙併
焗海鮮飯
牛角窩夫併雪糕
餐湯及沙律
焗蠔雙併
焗海鮮飯
牛角窩夫併雪糕
ᥫ᭡ 美國牛小排燒汁意大利飯 $132另一道主菜也毫不失色非常驚喜美國牛小排熟度適中帶香濃肉味燒汁意大利飯略帶甜味粒粒分明US beef short rib risotto with red wine reduction was outstanding, featuring succulent, tender short ribs🥩 and perfectly cooked risotto with an exceptional texture👨🏻‍🍳ᥫ᭡ 日本63°C溫泉蛋卡邦尼闊條麵 $112晚市套餐附送餐飲及沙律或餐湯餐飲轉成其他飲品可享半價優惠卡邦尼充滿蛋香意粉掛汁及彈牙份量充足味道亦出色性價比很高👍🏻All dinner sets include a glass of a drink and a cup of salad or soup✨ We chose fettuccine carbonara, which was eggy, clingy, and creamy🤤ᥫ᭡ 薯條三兄弟 +$38必點的薯條三兄弟口感味道出眾以香脆而不油膩的口感贏取歡心個人最愛帶鹹香鮮味的明太子
ᥫ᭡ 美國牛小排燒汁意大利飯 $132

必點的薯條三兄弟口感味道出眾
以香脆而不油膩的口感贏取歡心
個人最愛帶鹹香鮮味的明太子醬
另外香濃的黑松露醬也十分出色
The must-order fries stood out with exceptional texture and flavour🍟 Their crispy, non-greasy texture won my heart💖 My favorite was the savory, umami-rich mentaiko sauce and the rich black truffle sauce was also remarkable😍

ᥫ᭡ 水牛城雞翼(4隻) +$38
水牛城雞翼的外皮香脆肉質嫩滑
酸辣的醬汁均勻地塗抹在雞翼上
小食以優惠的價錢加配確實抵算🔥
Buffalo Wings had a crispy exterior and tender, juicy meat🍖 The tangy, spicy sauce was evenly coated on the wings🪽 Adding the appetiser with HKD38 was truly a great deal🥳🥳

ᥫ᭡ 自家制蛋糕 +$28
點選了開心果忌廉蛋糕作為收結
蛋糕口感鬆軟質地細滑味道濃郁
而且甜品的定價算是很有良心了😚
We chose the pistachio cake to end the night🙂‍↕️ The cake was velvety with a fluffy texture🍰 Moreover, the dessert’s pricing was super reasonable and affordable🥰

ᥫ᭡ 香濃黑芝麻提拉米蘇 +$48
黑芝麻提拉米蘇味道香濃而不膩
口感絲滑層次分明加上甜度合適
難怪能作為店家的招牌品項之一🤩
Black Sesame Tiramisu boasted a rich, non-cloying flavour🖤 Its silky texture, distinct layers, and perfectly balanced sweetness made it no surprise that it’s one of the restaurant’s signature item💫
—————————————————————————————
Owens (太子)
太子砵蘭街412號地舖

𓍼 #foodietiffhk
𓍼 #foodietiffcafe
𓍼 #foodietiff推介
𓍼 #foodietiff太子

美國牛小排燒汁意大利飯
日本63°C溫泉蛋卡邦尼闊條麵
餐湯
水牛城雞翼(4隻)
薯條三兄弟
自家制蛋糕
香濃黑芝麻提拉米蘇
美國牛小排燒汁意大利飯
日本63°C溫泉蛋卡邦尼闊條麵
水牛城雞翼(4隻)
薯條三兄弟
自家制蛋糕
香濃黑芝麻提拉米蘇
2025-07-28 0 瀏覽
今日去接朋友放工, 順便係佢公司附近既cafe飯聚埋喇~~估唔到呢間cafe地方細細但食物出品同服務方面都非常高質呀!!! 有大驚喜呢餐廳環境光猛, 裝修時尚簡約~~食物選擇都唔少呀, 有單點亦有套餐~點左2人餐, 有湯/沙律, 小食X1, 主食X2, 甜品X2, 飲品X2~$408有咁都野食性價比好高呢!!!凍柚子蜂蜜甜度自然唔假, 飲落有層次~杯底充滿柚子肉, 口感清新, 飲完喉嚨好舒服香茅生薑蜜薑味夠但唔會辣喉, 香茅清香, 味道清涼南瓜忌廉湯南瓜味道濃郁, 口感creamy滑溜~~沙律沙律菜好新鮮, 幼嫩爽脆蜜糖柚子雞翼即叫即炸熱辣辣, 外皮超級脆呀!!!簡直係皮脆肉嫩, 咬開有肉汁蜜糖柚子酸酸甜甜好開胃!!!芝士焗扇貝扇貝好厚肉, 面頭鋪滿芝士~芝士味道剛好, 唔會好濃而搶左扇貝既鮮味美國安格斯肉眼牛扒安格斯肉眼牛扒大大塊~~點左5成熟啱啱好!牛扒厚切, 外焦內粉嫩~牛味濃郁, 肉質軟腍又juicy西班牙海鮮意大利飯飯粒煮到al dente, 而且吸晒海鮮湯精華~海鮮有大蝦、青口, 魷魚&蜆肉~~全部都新鮮, 口感彈牙Owens 牛角窩夫伴雪糕牛角包壓成窩夫形, 外脆內鬆化配
今日去接朋友放工, 順便係佢公司附近既cafe飯聚埋喇~~

餐廳環境光猛, 裝修時尚簡約~~
食物選擇都唔少呀, 有單點亦有套餐~
$408有咁都野食性價比好高呢!!!

凍柚子蜂蜜
甜度自然唔假, 飲落有層次~
杯底充滿柚子肉, 口感清新, 飲完喉嚨好舒服

香茅生薑蜜
薑味夠但唔會辣喉, 香茅清香, 味道清涼
南瓜忌廉湯
南瓜味道濃郁, 口感creamy滑溜~~

沙律
沙律菜好新鮮, 幼嫩爽脆
蜜糖柚子雞翼
即叫即炸熱辣辣, 外皮超級脆呀!!!
簡直係皮脆肉嫩, 咬開有肉汁

蜜糖柚子酸酸甜甜好開胃!!!
芝士焗扇貝
扇貝好厚肉, 面頭鋪滿芝士~
芝士味道剛好, 唔會好濃而搶左扇貝既鮮味
美國安格斯肉眼牛扒
安格斯肉眼牛扒大大塊~~
點左5成熟啱啱好!牛扒厚切, 外焦內粉嫩~
牛味濃郁, 肉質軟腍又juicy

西班牙海鮮意大利飯
飯粒煮到al dente, 而且吸晒海鮮湯精華~
海鮮有大蝦、青口, 魷魚&蜆肉~~
全部都新鮮, 口感彈牙
Owens 牛角窩夫伴雪糕
牛角包壓成窩夫形, 外脆內鬆化

配埋雲呢拿雪糕冰火口感
自家製士多啤梨忌廉蛋糕
海綿蛋糕鬆軟, 忌廉輕盈唔膩~
士多啤梨清甜可口

小店cafe用心製作, 值得再黎食丫
  • 西班牙海鮮意大利飯
  • 自家製士多啤梨忌廉蛋糕
  • 蜜糖柚子雞翼
  • 美國安格斯肉眼牛扒
  • Owens牛角窩夫伴雪糕
2025-07-23 0 瀏覽
今日遇上黃雨🌩️經過太子都見大家都風雨不改要排隊!唔怪得知咁多人排隊啦🥹又抵食又好味!服務態度又良好👍🏻揀咗一個$408二人set dinner 餐湯:甘筍湯!勁香濃一粒粒甘筍打蓉而成🥕頭盤:蒜蓉/芝士焗扇貝(4隻)我就選擇咗2隻芝士2隻蒜蓉味估唔到係大粒喎!仲以為係細細粒面頭多多蒜蓉嗰隻👍🏻 主菜:西班牙海鮮意大利飯🦐🦑🍚呢個飯真係好味到 令我讚口不絕❤️💯 意大利飯好Creamy !完全係我鍾意嘅口味😍 飯粒粒分明!口感唔會太硬美國安格斯肉設牛扒🥩呢個又係好抵讚👍🏻 脂肪分布平均大大塊牛扒之餘仲煎得好香!基本上唔需要點汁~都好重牛香味!點上芥末醬同樣出色配搭得好好😋💯❤️+$38脆炸試魚鬍🐙呢個小食一啲都唔肥膩!亦都係比我預期中炸得香口好食🤤🦑甜品🧡💙🩵🩷Owens 牛角窩夫伴雪糕🍦呢個我要俾110分!即叫即焗!唔好睇佢賣相咁簡單!食咗第一啖超級有驚喜❤️‍🔥!窩夫可以做到脆卜卜熱辣辣完全一啲都唔Hea❤️ 柑橘伯爵茶蛋糕勁香濃伯爵茶味☕️🍰上面仲有啲柑橘🍊賣相好靚😍配上香滑嘅cream超正👍🏻
今日遇上黃雨🌩️經過太子都見大家都風雨不改要排隊!
唔怪得知咁多人排隊啦🥹又抵食又好味!服務態度又良好👍🏻

揀咗一個$408二人set dinner
餐湯:
甘筍湯!勁香濃一粒粒甘筍打蓉而成🥕

頭盤:
蒜蓉/芝士焗扇貝(4隻)
我就選擇咗2隻芝士2隻蒜蓉味

• 美國安格斯肉眼牛扒
  • 牛角窩夫配雪糕
  • 脆炸魷魚鬚
2025-07-22 0 瀏覽
餐廳裝修好別緻,感覺好舒服。意式西西里虎蝦意粉意粉係蕃茄醬汁,好濃嘅蕃茄味,酸酸甜甜,意粉煮到恰到好處,唔會太腍。虎蝦新鮮,有彈性。黑松露軟殼蟹意粉呢碟意粉好濃黑松露味,醬汁Creamy ,軟殼蟹炸得香脆好味。法式蟹肉龍蝦湯龍蝦湯好濃郁,飲到蟹肉同龍蝦嘅味道,好鮮甜。脆炸魷魚鬚魷魚酥炸得好香脆,個粉唔會太厚,好味。提拉米蘇呢款甜品外型好靚,而且都份量大,好欣賞佢唔太甜,好好食。朱古力心太軟伴雪糕佢嘅心太軟外脆內軟,入面嘅朱古力仲係暖,好好食。芒果奶昔芒果奶昔好大杯,有芒果味,凍冰冰。熱檸檬柚子蜂蜜酸酸甜甜,好清新,好好飲。
餐廳裝修好別緻,感覺好舒服。

意式西西里虎蝦意粉

黑松露軟殼蟹意粉

法式蟹肉龍蝦湯
龍蝦湯好濃郁,飲到蟹肉同龍蝦嘅味道,好鮮甜。

脆炸魷魚鬚
魷魚酥炸得好香脆,個粉唔會太厚,好味。

提拉米蘇
呢款甜品外型好靚,而且都份量大,好欣賞佢唔太甜,好好食。

朱古力心太軟伴雪糕
佢嘅心太軟外脆內軟,入面嘅朱古力仲係暖,好好食。

芒果奶昔
芒果奶昔好大杯,有芒果味,凍冰冰。

熱檸檬柚子蜂蜜
酸酸甜甜,好清新,好好飲。
這間餐廳在兩年前一次遇然入內光顧之後已經前前後後來過很多次, 兩個原因食物水準以及店員服務親切友善真的令我不得和朋友再來, 難怪座無虛席, 今日隔了都起碼半年再來仍然無變過, 所以很想在此推介這間店舖!
2025-07-21
  • 肉眼扒
知道太子呢邊有啲文青Cafe難得咁啱見到呢間平時排晒隊嘅唔使排撞入Owens試佢哋嘅2人餐果然冇失望環境走簡約木系風燈光暗暗哋幾有情調頭盤揀咗水牛城雞翼辣得嚟帶少少酸好開胃外皮脆內裡Juicy,正!主菜西班牙海鮮飯份量足蜆肉同蝦都鮮甜,飯底吸晒精華仲有淡淡藏紅花香~少少辣嘅,但係覺得更加惹味朋友嗌嘅5成熟羊架嫩到冇朋友羶味啱啱好同樣附上藏紅花點綴都係好好食最驚喜係甜品伯爵茶麻糬Tiramisu🍰本身賣相已經好高分原來食落去都係好正,茶香同咖啡味平衡中間仲有煙韌麻糬口感層次都做得好好完美作結~ 人均$250左右喺太子區來講性價比高服務又友善美中不足係餐廳成日都要排隊覓食
知道太子呢邊有啲文青Cafe
難得咁啱見到呢間平時排晒隊嘅唔使排
撞入Owens試佢哋嘅2人餐
果然冇失望

環境走簡約木系風
燈光暗暗哋幾有情調

頭盤揀咗水牛城雞翼
辣得嚟帶少少酸好開胃
外皮脆內裡Juicy,正!

主菜西班牙海鮮飯份量足
蜆肉同蝦都鮮甜,飯底吸晒精華
仲有淡淡藏紅花香~
少少辣嘅,但係覺得更加惹味

朋友嗌嘅5成熟羊架
嫩到冇朋友
羶味啱啱好
同樣附上藏紅花點綴
都係好好食

最驚喜係甜品
伯爵茶麻糬Tiramisu🍰
本身賣相已經好高分
原來食落去都係好正,茶香同咖啡味平衡
中間仲有煙韌麻糬

服務又友善
美中不足係餐廳成日都要排隊覓食
2025-07-08
2025-07-12 746 瀏覽
☔️ 落雨都阻擋唔到我嘅食慾!今日去了太子人氣西餐廳 Owens 朝聖,真係名不虛傳,坐無虛席!我點咗招牌「Owens 煙三文魚班尼迪全日早餐」($128),一上枱就俾佢嘅豐富度震懾住!班尼迪蛋嘅蛋黃流心到爆,配埋靚靚煙三文魚、烤蕃茄同炒野菌,真係色香味俱全,配埋靚靚拉花嘅黑芝麻拿鐵,影相都影到唔停手!朋友就點咗「香烤雞扒全日早餐」$98,雞扒香噴噴,配埋清新沙律,健康又美味!佢仲叫咗杯「熱情.奔放」梳打,即係熱情果+菠蘿,睇落都好吸引,下次都要試吓!🍹小食環節,我哋追加了一份「蜜糖柚子雞翼」(@$38),炸到金黃香脆,外脆內嫩,蜜糖柚子嘅味道酸酸甜甜,真係令人食指大動,食到舔舔脷!😋甜品控嘅我哋,當然唔會錯過甜品環節!開心果麻薯提拉米蘇同黑芝麻提拉米蘇,兩款都好吸引!開心果嘅顏色夠Sharp,黑芝麻嘅味道又濃郁,口感豐富!柑橘伯爵茶蛋糕都幾清新,為呢餐增添一份甜蜜!🍰餐廳環境舒適,裝修有格調,坐得都好舒服。食物質素高,擺盤又靚,服務都好好,侍應都好醒目,下次一定要再來試吓其他嘢!💯
真係名不虛傳,坐無虛席!
Owens 煙三文魚班尼迪全日早餐
熱黑芝麻拿鐵
影相都影到唔停手!
朋友就點咗「香烤雞扒全日早餐」$98,
香烤雞扒全日早餐
熱情.奔放
睇落都好吸引,下次都要試吓!🍹
小食環節,我哋追加了一份「蜜糖柚子雞翼」(@$38),
蜜糖柚子雞翼
甜品控嘅我哋,當然唔會錯過甜品環節!開心果麻薯提拉米蘇
開心果麻薯提拉米蘇
同黑芝麻提拉米蘇,
黑芝麻提拉米蘇
柑橘伯爵茶蛋糕
為呢餐增添一份甜蜜!🍰
餐廳環境舒適,
龍蝦湯
2025-07-10
5 分鐘 (堂食)
午餐
2025-07-11 495 瀏覽
1️⃣露絲瑪莉香草燒羊架煎得得好香,羊肉嫩滑多汁,無羶味,有香草嘅香味,再蘸少少薄荷醬汁更加解膩,配菜都好有誠意,烤薯仔香口惹味,加埋西蘭花同蕃茄仔.2️⃣西班牙海鮮飯 黃金色嘅risotto , 配上大蝦、魷魚、青口,三色椒。好夠濃味,又豐富3️⃣白酒煮蜆蜆好多好大隻,配上香蒜同紅椒4️⃣蒜蓉焗生蠔-好多蒜蓉,蠔多汁但偏細隻+$38 5️⃣餐湯係雜菜蜆湯,沙律都幾大碗6️⃣開心果蛋糕係餐廳新出的,好多cream,幼滑+$287️⃣雪糕窩夫-熱熱地即整的二人晚餐$408
1️⃣露絲瑪莉香草燒羊架

2️⃣西班牙海鮮飯

3️⃣白酒煮蜆
蜆好多好大隻,配上香蒜同紅椒

4️⃣蒜蓉焗生蠔-好多蒜蓉,蠔多汁但偏細隻
+$38

5️⃣餐湯係雜菜蜆湯,沙律都幾大碗

6️⃣開心果蛋糕係餐廳新出的,好多cream,幼滑+$28

7️⃣雪糕窩夫-熱熱地即整的
二人晚餐$408
最近同朋友嚟太子呢間人氣Cafe午市時段.未到12點已坐滿食客店舖圓拱形裝潢好有特色味道好有水準.服務貼心估唔到價錢好親民難怪每日都吸引咁多食客✨紐西蘭頂級肉眼牛扒五成熟嘅肉眼.口感軟腍.肉汁豐富淋上醬汁.味道好夾✨黃金蟹肉意大利飯面層添上蟹蓋.賣相精緻每啖意大利飯都充滿鹹蛋黃嘅鹹香味✨美國BBQ醬手撕豬肉烤餅外層香脆嘅烤餅.包著一絲絲嘅豬肉配上香甜BBQ醬.份外惹味我地仲追加咗多款小食每款份量恰好.可以試多啲款式▫️酥炸吉列生蠔▫️蜜糖柚子雞翼▫️白酒煮蜆▫️蒜蓉焗扇貝記得一定要追加甜品呀呢度自家製蛋糕同Tiramisu都係招牌必食嘅甜點▫️朱古力麻糬▫️黑芝麻提拉米蘇芝麻味好香濃.呢個配搭好正呀今餐好滿足.凍飲都唔洗加錢性價比高一定有下次
最近同朋友嚟太子呢間人氣Cafe

一定有下次
2025-07-03
午餐
2025-07-10 409 瀏覽
近排吃中餐多,少吃西餐,咁今日一於食番個西餐做午餐啦!上網找找,揾到呢間位於太子砵蘭街既Owens咖啡店,餐牌同埋價錢都吸引,便坐車到店進餐。到店剛剛好有一張二人空枱,便坐低望一望餐牌有咩好食,咁選擇都好多,價錢差距都好大,我就點咗呢個中價既黃金蟹肉意大利飯,出奇地好味同好食,唔識點形容個味道,總之食落唔膩口感好豐富咁啦。隨餐既磨菇餐湯都好飲。整體滿意。新品:🥚🥚🥚🥚必点:🥚🥚🥚🥚🥚环境:🥚🥚🥚🥚

[礼花]新品:🥚🥚🥚🥚
[tips]必点:🥚🥚🥚🥚🥚
[薄荷]环境:🥚🥚🥚🥚

黃金蟹肉意大利飯

2025-07-05
黃金蟹肉意大利飯
2025-07-10 292 瀏覽
一直聽朋友推介Ownes,今終於有機會一試。餐廳裝修走波希米亞加少少熱帶風情,感覺好chill又有活力。店員年輕有禮,服務態度一流,令人感覺舒服。Set lunch價錢以Cafe黎講真係超值,包沙律/餐湯同飲品,選擇多又抵食。紅蘿蔔餐湯湯底香濃幼滑,紅蘿蔔味道突出。沙律菜新鮮爽脆,配上芝麻菜,健康又清新。墨魚汁帶子意大利飯意大利飯索晒墨魚汁,飯粒煙韌,帶子煎到外脆內嫩,鮮味十足,賣相同味道都好吸引。紐西蘭頂級肉眼牛扒配薯菜牛扒外層煎到香脆,肉味濃郁,熟度剛剛好,配埋薯菜一齊食,好滿足。凍檸檬茶用西式茶底,檸檬味清新,唔會太甜,飲落好解渴。套餐仲可以加錢追加小食,價錢合理又有驚喜:脆炸魷魚鬚 @$28新鮮即炸,外層脆漿加咗香草,食落層次豐富,魷魚鬚彈牙又唔腥,呢個真係必點!芝士蠔(2隻) @$38面頭鋪滿芝士,入面有白汁,蠔肉鮮甜,芝士味濃,啖啖都好滿足。牛角窩夫配雙色雪糕(雲呢拿/朱古力) $38窩夫外脆內軟,配埋雪糕一齊食,甜品控一定鍾意。黑芝麻提拉米蘇 @$48創新口味,黑芝麻香味突出,配合傳統提拉米蘇口感,甜度適中,賣相精緻,值得一試。今餐食得好豐富,人均二百蚊有找,性價比極高。
一直聽朋友推介Ownes,今終於有機會一

Set lunch價錢以Cafe黎講真係超值,包沙律/

餐湯同飲品,選擇多又抵食。

紅蘿蔔餐湯湯底香濃幼滑,紅蘿蔔味道突出。

沙律菜新鮮爽脆,配上芝麻菜,健康又清新。

墨魚汁帶子意大利飯

紐西蘭頂級肉眼牛扒配薯菜

牛扒外層煎到香脆,肉味濃郁,熟度剛剛好,

配埋薯菜一齊食,好滿足。

凍檸檬茶

用西式茶底,檸檬味清新,唔會太甜,飲落好解渴。

芝士蠔(2隻) @$38

牛角窩夫配雙色雪糕(雲呢拿/朱古力) $38

窩夫外脆內軟,配埋雪糕一齊食,甜品控一定鍾意。

黑芝麻提拉米蘇 @$48

今餐食得好豐富,人均二百蚊有找,性價比極

高。食物質素有水準,環境舒服,服務又好,絕對會再嚟幫襯!推介比鍾意Cafe嘅朋友。
2025-07-08 343 瀏覽
第二次到訪的餐廳,水準一樣高。蟹肉龍蝦湯濃郁鮮香,絲絲蟹肉與滑順湯底完美融合。煙三文魚沙律則清新怡人,魚香微鹹配上爽口蔬菜與清新醬汁,美味可口。烤雞扒全日早餐份量足夠,雞肉外脆內嫩,搭配炒蛋、酸種麵包與香腸,是一道溫暖扎實的舒心選擇。紐西蘭肉眼牛扒,肉質細膩、油花分布均勻,每一口都是濃郁肉香的極致享受。開心果麻糬Tiramisu口感層次豐富,麻糬的Q彈結合開心果香與咖啡酒香,別具創意;柑橘伯爵茶蛋糕則以茶香與果香交織,清爽不膩。
第二次到訪的餐廳,水準一樣高。

蟹肉龍蝦湯濃郁鮮香,絲絲蟹肉與滑順湯底完美融合。

柑橘伯爵茶蛋糕則以茶香與果香交織,清爽不膩。

今日去左太子,朋友話有一間人氣嘅波希米風格高質西餐🍽。餐廳簡樸的風格,柔和的格調,服務也不錯。👍 點左二人晚餐🍽,連餐湯、甜品及飲品。周打蜆湯🥣creamy香濃,有頗多鮮甜的蜆肉,湯濃稠適中好好味。 芝士焗生蠔4隻:生蠔🦪大大隻鮮甜肥美脹卜卜,焗至金黃色厚厚芝士很香,味很香濃口感好爽滑,好好味。😍 露絲瑪莉香草燒羊架:有三件羊架🐑,肉質嫩滑不羶味香,配清新薄荷醬,伴焗薯仔🥔、西蘭花🥦、番茄仔🍅,醬汁豐富味雷。 西班牙海鮮意大利飯:意大利飯用咗葡汁方式製成,每一啖都好濃郁,而且非常多海鮮有青口🦪大蝦🦐大蜆🐚同魷魚🦑,令人回味無窮💯好好食。 開心果麻糬提拉米蘇:有好多開心果粒🧆很香,底下夾自家製麻薯軟又煙韌,超正值得推介👍 朱古力榛子蛋糕🍮:香濃幼滑朱古力,配上餅乾好滋味。 雪糕牛角窩夫:窩夫熱辣辣香脆,朱古力漿軟滑濃香,配雲呢拿雪糕🍦冷熱交錯,完美結尾好滿足。 凍香茅生薑蜜🍹:不太甜幾好飲不錯。 整體份量充足吃得好飽,食物質素合理有保證,環境十分舒適,適合輕鬆聚餐同傾下偈既朋友。👍👍😋 📍OWENS (太子)  @owens_hongkong太子砵蘭街412號地舖

點左二人晚餐🍽,連餐湯、甜品及飲品。

朱古力榛子蛋糕🍮:香濃幼滑朱古力,配上餅乾好滋味。

凍香茅生薑蜜🍹:不太甜幾好飲不錯。

📍OWENS (太子)  @owens_hongkong
太子砵蘭街412號地舖
2025-06-23
2025-06-17 769 瀏覽
前菜有沙律/餐湯簡餐湯 加左$38 轉左法式蟹肉龍蝦湯好濃,如果鍾意飲龍蝦湯既朋友,要試下,仲有小量蝦肉🦞2人餐蒜蓉&芝士焗生蠔可以各2款口味試晒,生蠔大隻,配埋芝士食,相當惹味。龍蝦汁虎蝦闊麵食完至知原來可以轉意粉,餐廳都幾彈性,建議轉意粉會更掛汁。蝦有焗過,都保留到彈牙口感。美國安格斯肉眼扒 - 7成外表焦香,內部d肉汁鎖住,呢個價錢咁大扒加咁既質素真係冇得彈。飲品方面都好多選擇 我簡左熱柚子蜂蜜同蘋果汁都唔洗加錢。最令我驚喜係甜品,包個份個窩夫熱辣辣,咬落去口感有小小煙靭,好好食😋,再配埋個雪糕,冰火交融。另外叫左份朱古力榛子蛋糕,就咁食個cake 就有啲甜,一定要配埋佢個餅底食,岩岩好👍🏻甜品好出色!
前菜有沙律/餐湯簡

餐湯 加左$38 轉左法式蟹肉龍蝦湯
好濃,如果鍾意飲龍蝦湯既朋友,要試下,仲有小量蝦肉🦞

2人餐
蒜蓉&芝士焗生蠔
可以各2款口味試晒,生蠔大隻,配埋芝士食,相當惹味。

龍蝦汁虎蝦闊麵

美國安格斯肉眼扒 - 7成

飲品方面都好多選擇 我簡左熱柚子蜂蜜同蘋果汁都唔洗加錢。