🍴鬼混 Vιҽ Wσɳ Wσɳ ______________________________相信大家都係識食之人,對ɱαɱαԃαყ 同ʅιƚƚʅҽ Vҽɠαʂ 應該都唔陌生,呢間餐廳都係佢地嘅姊妹店,風格走詭異搞鬼懷舊風👻,室內環境陰暗得黎又有中古世紀特色⚔️門口有酒吧枱裝置打卡位🥂室內設計誠意十足,大加分!!餐廳內每張餐枱同椅子都有唔同配搭,室內有個液晶顯示出黎嘅暖心火爐🔥陰沉得黎又帶點溫暖….牆上面掛住啲以骷髏頭💀做主題嘅畫,而天花板上亦吊住一副骷髏骨裝飾,打卡度極高☠️🌟🌟座位都好多,餐牌都整得好有心思,中英對照,野食名都係以一貫搞鬼風🤪並以中西合璧嘅ϝυʂισɳ 菜做主打,不過餐廳燈光較暗,影相就有少許難度⋯⋯但勝在話題性十足______________________________🦁Miss Lionn🍷 評分: 8.9/10🥗水牛芝士氣球沙拉($128)店內order率最高嘅一道菜,一個以水牛芝士整成嘅脹卜卜氣球🎈放係充滿水果同蔬菜嘅碟上,一上枱,相機一定要食先,個氣球餐廳就唔太建議食,但我都試左,一黎無咩味,質感怪怪地,有點似香口膠同有啲乾,但沙拉整體都好食😋水果份量好多,
🍴鬼混 Vιҽ Wσɳ Wσɳ

🦁Miss Lionn🍷 評分: 8.9/10

🥗水牛芝士氣球沙拉($128)
店內order率最高嘅一道菜,一個以水牛芝士整成嘅脹卜卜氣球🎈放係充滿水果同蔬菜嘅碟上,一上枱,相機一定要食先,個氣球餐廳就唔太建議食,但我都試左,一黎無咩味,質感怪怪地,有點似香口膠同有啲乾,但沙拉整體都好食😋水果份量好多,又多種類,都好新鮮,好開胃

🍝鵪鶉桂花卡邦尼烏冬 ($178)
大推介,賣相都幾靚,用烏冬取代意粉,煙煙韌韌,咬口十足,最重要係卡邦尼醬汁完全地掛係烏冬上,煙肉同蛋黃加埋桂花,配搭真係傳統得黎又有新鮮感,鵪鶉煮得好軟身,份量夠多,一咬就撕開,入味又好味

🍝蝦蝦麻辣芝士麵伴 ($178)
雖然有新鮮大蝦同芝士配搭麻辣嘅調味,呢個配搭唔算好夾,而且我對呢種芝士嘅味亦唔太喜歡,所以整體都麻麻地

🍸洛神花青檸櫻花梳打($62)
洛神花好開胃,配埋酸酸嘅青檸就更加開胃,好解渴,可惜櫻花味未算好突出,完全飲唔出,但整體算唔錯

🍹桂花金橘蘋果沙冰($64)
桂花清香配埋兩種都係酸酸甜甜嘅生果,味道夾得黎又有種新鮮感,凍冰冰嘅沙冰就最啱夏天飲

回頭率:75%

大家有興趣都可以去試