Vision 8

2015-08-27 1095 瀏覽
作為荃灣人。我居然冇食過呢間,於是今晚就同男朋友黎試下。餐廳不算大,但內裡環境唔錯,乾淨整齊,很適合情侶黎食。睇餐牌。價錢合理不算貴。 我地叫左個套餐加左一個湯(叫到旁邊飲緊。好似幾正咁),平日西餐既雜菜湯多數都係紅卜卜偏濃,但呢碗就相反,睇落偏淡,遠睇有d似碗翅咁,雖然味道偏清,但其實好有雜菜味,加上淋淋細細粒既雜菜,口感十分好,飲完更加開胃。一點膩既感覺都冇。主菜黎,扒份量幾大下,一個人好難finish, 我地叫左6成熟,食落肉質很好很柔嫩,十分juicy, 又唔會太un, 完全above average! 跟住呢個係我今晚既最愛,意粉質地夠彈牙,而且絕對用足料,有好多大蝦,汁既味道同濃度都岩岩好,食完唔會有膩既感覺。 雞翼都不過不失,雞肉質地唔錯,而且汁辣辣地又充滿蒜味,唔錯既小食,但比意粉搶晒風頭薯條都唔錯。炸得香香脆脆,點上酸忌廉,令薯條冇左油膩既感覺,同時有種清涼既味道!整體食物水準偏高,絕對值encore!
作為荃灣人。我居然冇食過呢間,於是今晚就同男朋友黎試下。

餐廳不算大,但內裡環境唔錯,乾淨整齊,很適合情侶黎食。

睇餐牌。價錢合理不算貴。

雜菜湯

美國肉眼扒

鮮蝦蕃茄忌廉汁扁意粉

香蒜辣汁雞翼

炸薯條配酸忌廉

整體食物水準偏高,絕對值encore!
乳酸梳打