2023-03-15 94 瀏覽
Apinara係拎過米芝蓮既精緻泰菜餐廳,餸菜味道好之餘,價錢亦唔算貴,而且環境舒適,適合約埋三五知己一齊品嘗。✨泰式椰汁雞湯上菜時有火係下面keep住熱~入口味道超濃厚,味道偏甜,當中有濃濃既椰香味。雞肉同蘑菇份量都幾多,雞肉唔會煮到柴。我哋2個人飲到兩碗幾,份量充足。✨泰式蟹肉奄列啲蛋唔係滑身個種,反而幾香口。入面包住既蟹肉非常多,一切開就瀉哂出黎,蟹肉夠鮮甜,配埋酸酸甜甜既醬汁好開胃。✨泰式東北小食拼盤有選擇困難症既人揀呢個啱哂,一碟有齊炸豬肉丸、清邁香腸、泰式香腸、肉碎沙律。肉丸同香腸都食得出係鮮肉製成,仲保留左肉既纖維,肉丸外脆內軟,香腸就彈牙啲,兩樣都係偏香辣,啱哂重口味人士。✨青咖哩雞肉雞肉彈牙滑溜,而且份量都幾多。青咖喱一入口有香濃既椰汁味,再食辣味先湧出黎,令人上癮,用黎配印度薄餅啱哂!

✨泰式椰汁雞湯

✨泰式蟹肉奄列