2020-12-09
估唔到係港島區既知名商場內,都會有價錢相宜既泰菜. 仲要環境靚,坐得好舒服,可能又因為限聚令,小左好多人.亦因為小左好多人,應該要新鮮既野,變得唔新鮮......兩個人,叫左四樣野,兩樣飲品.$18 一坐低就送左呢盤蝦片上黎,不過睇番菜單,係要收錢的,$18一盤.不過唔知可唔可以簡唔要呢? 友人不吃,如果連我不吃,就浪費錢浪費食物了.$148 泰式生蝦我真係無諗過呢盤生蝦會咁差,肉質好梅,唔似新鮮蝦,仲衰過急凍蝦.又細隻,唔爽口而且唔新鮮. 雖然佢份量係幾多,但..我情願佢比小幾隻,但比靚D既食材我.但係個泰國辣汁好好味.$88泰式炒通菜好好食. 炒得好爽口又唔會老,我地加左辣,仲好食左.汁又唔會太咸.食到底唔油膩$118 大頭蝦蝦頭膏炒河粉好少見呢樣炒河,所以叫黎試下,佢蝦肉既肉質真係同岩先生蝦無得比.大隻,爽口.彈牙. 好食! 真係好好多.雖然我唔係好見有蝦膏,但味道確係唔錯,不過食到底好多油.但整體係好食.$268 酸辣青檸汁蒸烏頭好好食! 我比較喜歡蒸烏頭多過"明爐"上,因為一路煮,D肉會好爛又散晒,好難夾.但咁樣上條魚, 岩岩好,唔會蒸得過老,而且個酸辣汁好開胃.呢間泰菜最出
亦因為小左好多人,應該要新鮮既野,變得唔新鮮......
兩個人,叫左四樣野,兩樣飲品.
$148 泰式生蝦
但係個泰國辣汁好好味.
$88泰式炒通菜
食到底唔油膩
$118 大頭蝦蝦頭膏炒河粉
大隻,爽口.彈牙. 好食! 真係好好多.
雖然我唔係好見有蝦膏,但味道確係唔錯,不過食到底好多油.
但整體係好食.
$268 酸辣青檸汁蒸烏頭
但咁樣上條魚, 岩岩好,唔會蒸得過老,而且個酸辣汁好開胃.
呢間泰菜最出色唔係食材,係佢每樣菜既醬汁..
如果食材再好小小,就完美了.
芒果沙冰,好喝