2022-10-06 496 瀏覽
Lunch想食好啲,唸起性價比⭐⭐⭐嘅何文田Top Blade Steak Lab,上次試過已經覺得回味無窮,一直想再去。中午時間,坐低時唔算多人,後來慢慢多。餐廳裝修簡樸,高級茶餐廳feel。Set Lunch提供3個餐,Flat Iron Steak、漢堡和Guestchef Flat Iron Steak,配沙律或湯,我揀咗Flat Iron Steak,配藜麥蟹肉沙律。Flat Iron Steak牛扒要medium,煎得啱啱好,又香又嫩又juicy,有濃濃牛味,入口嫩滑細膩,冇醬汁,但有海鹽作調味,牛扒都好夠味,所以都唔使點。藜麥蟹肉沙律好多沙律菜,配藜麥口感唔錯,覺得好健康。薯條餐廳另一賣點係即叫即炸嘅薯條,熱辣辣,好脆,薯條係all you can eat,但因為都幾大份,都唔需要refill。好滿足,值得推薦。
Flat Iron Steak
牛扒要medium,煎得啱啱好
藜麥蟹肉沙律
好多沙律菜,配藜麥口感唔錯,覺得好健康。
藜麥蟹肉沙律
薯條
好滿足,值得推薦。
2022-10-05
  • FlatIronSteak