2008-05-31 6 瀏覽
朋友M同我一樣都係邊爐痴, 真係行到邊就打到邊, 今次地點到對方揀. 環境唔係走高檔路線, 不過都算企理乾淨蕃茄牛尾湯底 - 牛尾數量好多, 大大件羶味唔重, 到最後試飲幾啖, 牛味好濃郁, 另外有個小隔網畢起浮游物, 幾細心海鮮拼盤 - 足有十樣海鮮, 泥鯭仲郁, 味道好鮮甜, 花蟹好細隻, 本來諗住放棄唔食, 但朋友M話唔錯就試下, 肉質幾滑, 估唔到細細隻都幾重蟹味, 另外飽魚片, 大蜆等都好有水準, 賣$128幾抵食手切肥牛 - 雪花紋看似唔多, 但肉質又幾嫩滑同牛味幾重雞子 - 邊爐必叫, 大大粒幾飽滿, 入口好鮮帶少酥冰豆腐 - 呢個就麻麻, 放湯好耐都唔腍身, 亦容易散開蔬果拼盤 - 伙計無拉拉放底, 原來係送既, 不過見隔離檯又唔覺有, 唔知係咪見無叫菜所以送過來. 唐生菜, 皇帝菜, 西洋菜, 份量都幾多, 其中皇帝菜比較少食, 味道有點似茼蒿, 幾特別伙計會同食客搭兩咀, 見佢地好忙但都好有笑容. 另外見佢地既海鮮都賣得好平, 下次或者可以試試朋友推介既象拔蚌

手切肥牛 - 雪花紋看似唔多, 但肉質又幾嫩滑同牛味幾重

雞子 - 邊爐必叫, 大大粒幾飽滿, 入口好鮮帶少酥

冰豆腐 - 呢個就麻麻, 放湯好耐都唔腍身, 亦容易散開