2016-12-31 178 瀏覽
     好早好早之前已經聽過低調高手既大名,難得黎到港島東當然要試試啦!招牌簡單寫住「低調高手大街小食」,寫到明自己係高手其實一點都不低調哈哈!          一底原味雞蛋仔$17,其實有點貴,但為左試下佢既味道,再貴都要試試啦!今晚人唔係好多,前面有四五個客人係到等緊,我地大約等左10分鐘就有得食。剛剛出爐既佢熱呼呼,真係好岩冬天黎食。手感方面,呢個雞蛋仔整到又鬆化又脆,一Meet就好容易分開佢。口感黎講,佢真係好特別,係香港食過咁多間雞蛋仔,好少可見到一間會係咁鬆化,一咬就好似咬緊杏仁餅咁,不過我又幾鍾意,實在係令人喜出望外。但係味道方面,我就稍嫌佢既蛋香味唔太足,未能兼顧好口感和味道兩方面。不過個人就覺得都係值得一試既😆
雞蛋仔
2016-12-28
外賣自取
$17 (宵夜)
雞蛋仔