2020-06-16 4836 瀏覽
📍新蒲崗比人感覺似係工廠區,的確係好多寫字樓,不過寫字樓都要開飯🤣🤣呢區正正比較多小店呀老舖呀😋😋我間唔中都會黎呢邊食下野,順便行下荷里活😚留意返係食咩野決定去邊😝而唔係要去邊再決定食乜haha😂😂😂新蒲崗係鑽石山站A出口,大慨行左十令分鐘,天氣極熱,都有些少辛苦,大慨13:05拎飛,13:48先入座🙂🙂🙂都等左八九個字架😭😭😭坐低立即叫野食🤪🌜八小時慢煮萬字醬油豬軟骨飯$93🌛岩晒食肉獸呀😂😂😂首先豬軟骨超唔吝嗇咁比左好多😌以為會好濃味好鹹,又唔係喎!調味岩岩好,肉質稔得黎都有得咬下🤪啖啖肉,軟骨位較少😅飯又係好多,有粒蛋黃同撒上白芝麻,增添口感及油潤度!旁邊裝到滿滿既雜菜🤤黃椒紅蘿蔔蓮藕紫椰菜等都煮得好食😌整體唔錯,但唔特別!🌜吞拿魚窩夫三文治$82🌛由於叫左個豬軟骨飯,所以揀左呢個吞拿魚窩夫🤩厚厚既窩夫,黎到係熱既🤩🤩🤩吞拿魚沙津又係比得好豪爽!!我就一格格咁塞落去填窿窿🤣🤣🤣條佬就一大pat咁抆上舊窩夫到,我地真係真係喪搽,但都食淨一半以上🤔🤔分量至少可以比多2round人食🥺其實好浪費,不如唔好比太多,唔夠可以添會唔會好啲!?🤔另外吞拿魚應該係自己調既,對我黎講太多沙津醬,偏

🌜八小時慢煮萬字醬油豬軟骨飯$93🌛

🌜吞拿魚窩夫三文治$82🌛
由於叫左個豬軟骨飯,所以揀左呢個吞拿魚窩夫🤩厚厚既窩夫,黎到係熱既🤩🤩🤩吞拿魚沙津又係比得好豪爽!!我就一格格咁塞落去填窿窿🤣🤣🤣條佬就一大pat咁抆上舊窩夫到,我地真係真係喪搽,但都食淨一半以上🤔🤔分量至少可以比多2round人食🥺其實好浪費,不如唔好比太多,唔夠可以添會唔會好啲!?🤔另外吞拿魚應該係自己調既,對我黎講太多沙津醬,偏甜左啲🤓食得多會覺得膩🙈

🤪整體黎講,睇得出小店既分量非常有誠意🤓但未必人人食得晒😂😂我地都食淨好多飯同吞拿魚🙈🙈服務都好好,幾位職員態度友善👍🏻餐廳佈置亦非常有特式🤣絕對係打卡勝地🤩最重要係食物質素方面都可以既,不過唔係特別出色咁囉,未食過既亦一試亦無坊丫!
2020-06-13